Terug

26 jul. 2021

Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 3000-TX en 4000-TX voor de perfecte mix

Mediapakket downloaden

Zowel ondiep intensief snijden en verkruimelen als diep losmaken en inmengen

Amazone biedt nu twee nieuwe types van de getrokken Ceus-schijveneg-cultivatorcombinatie met werkbreedten van 3 m en 4 m in een starre uitvoering aan. Dit betekent dat de succesvolle werktuigcombinatie ook kan worden gebruikt door kleinere landbouwbedrijven en met tractoren vanaf 150 pk. De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX zijn uitgerust met een centraal onderstel en overtuigen door hun precisie en veelzijdigheid bij stoppelbewerking, ondergrondbewerking, diep losmaken en zaaibedbereiding.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


Dankzij de combinatie van schijven en tanden zorgt de Ceus voor een perfect mengende werking bij werksnelheden tot 15 km/h. Stro, stoppels of groenbemesters worden krachtig kleingemaakt door het schijvenveld. Door de combinatie met het daaropvolgende tandenveld wordt het organisch materiaal gelijkmatig gemengd, zelfs bij grote hoeveelheden. Met deze werktuigcombinatie schept de Ceus de beste voorwaarden voor een snelle verrotting en een zeer goede veldopkomst met een minimale ziektedruk voor de daaropvolgende gewassen.
 

De werking in detail

Het voorlopende schijvenveld is uitgerust met grote schijven die het organische materiaal zeer goed verkleinen en een fijne, kruimelige bodemstructuur achterlaten voor optimale zaaicondities. De schijven zijn verkrijgbaar in een gladde en getande uitvoering en zorgen dankzij de individuele ophanging voor een optimale doorgang en een goede bodemaanpassing bij intensieve bewerkingen. Rubberen veerelementen zorgen voor een onderhoudsvrije steenbeveiliging.

Met een strijkafstand van 40 cm werkt het navolgende tandenveld de organische stof ook in grote hoeveelheden betrouwbaar in en heeft een lage trekkrachtbehoefte met een hoge verwerkingscapaciteit. De tanden kunnen tot 30 cm in diepte worden versteld. Het is echter ook mogelijk om ondiep te werken, zodat de schaarpunt in natte en zware omstandigheden net onder de werkdiepte van de schijveneg loopt. Hierdoor wordt de horizon losser, ontstaat een ruwe structuur in de bodem en wordt het risico van dichtslibben op deze bodems aanzienlijk verminderd. Voor het tandveld is een assortiment van verschillende C-Mix-tanden beschikbaar. Het uitgebreide assortiment biedt voor elke toepassing het juiste type tand. Er is ook het C-Mix clip-snelwisselsysteem verkrijgbaar, waarbij de tanden eenvoudig en gemakkelijk kunnen worden vervangen. Er zijn ook verschillende, zeer slijtvaste HD-scharen verkrijgbaar voor langdurig gebruik.

Voor een hoge bedrijfszekerheid, zelfs onder de zwaarste omstandigheden, zijn de C-Mix Super-tanden uitgerust met een drukveerbeveiliging tegen overbelasting. Als optie kan bij de Ceus-TX ook worden gekozen voor de nieuwe C-Mix Ultra-tanden met automatische overbelastingsbeveiliging via hydraulische cilinders. De activatiekracht kan traploos worden ingesteld tot 800 kg. Dit zorgt ervoor dat de gewenste werkdiepte van maximaal 30 cm nauwkeurig wordt aangehouden. Daarnaast beschermt het C-Mix-Ultra-systeem de cultivator tegen extreme belastingen door de tand na het uitbreken op een zeer gedempte manier terug te zetten.

Het tandenveld wordt gevolgd door de nivelleereenheid, die naar keuze kan worden uitgerust met gladde of getande schijven of met egalisatietanden van verenstaal. Voor een optimale aansluiting kunnen de randschijven afzonderlijk in hoogte en helling worden versteld.

Voor de aansluitende naverdichting zijn elf verschillende walsen en diverse eggen beschikbaar. Onder bijzonder natte omstandigheden, bijvoorbeeld in het voorjaar, kan de rol worden gedemonteerd. op deze manier kan men een bewerking uitvoeren zonder opnieuw te verdichten, dit zodat de losgemaakte grond sneller kan opdrogen en opwarmen.

Bijzonder handig is de optioneel voor alle werktuigen verkrijgbare hydraulische diepte-instelling, voor een optimale aanpassing aan de betreffende bodemomstandigheden.

Mediapakket Ceus 3000-TX en 4000-TX downloaden (32 MB)