Terug

27 aug. 2021

demopark zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille

AMAZONE heeft op de vakbeurs demopark 2021 de zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier gewonnen. De deskundige jury, bestaande uit technische journalisten van toonaangevende vakbladen, beloonde de nieuwe aanbouwstrooier, die is uitgerust met het innovatieve Smart Precision-systeem voor zout- en pekeltoepassing.


Uniek in de uitrusting van de volledig nieuw ontwikkelde IceTiger is de transporttechniek via een hydraulisch aangedreven bandbodem. Dankzij het brede contactoppervlak wordt het grit zonder brugvorming continu getransporteerd in de richting van een goot via welke het de strooischotel bereikt. Met de hydromotor kan de snelheid van de bandbodem nauwkeurig worden geregeld, zodat zelfs de kleinste hoeveelheden tot 5 g/m² naar behoefte kunnen worden toegediend. Met de precisie strooischotel zijn werkbreedtes van 2 tot 8 m mogelijk. De flexibiliteit van het aanpassen aan de eisen voor het desbetreffende toepassingsgebied maakt de IceTiger ideaal. 


Het Smart Precision Systeem biedt een wezenlijk voordeel met de elektrische afgiftepuntverstelling via ISOBUS. Daarbij wordt de gewenste strooibreedte aan de linker- en de rechterzijde handig vanaf de tractorstoel ingesteld. De wijziging van het strooibeeld tijdens de rit gebeurt door een elektrische servomotor. De elektrische afgiftepuntverstelling stelt automatisch het afgiftepunt van het strooigoed precies in en zorgt samen met de automatische regeling van het toerental van de strooischotel voor het gewenste symmetrische of asymmetrische strooibeeld. Door de flexibele verstelling van de werkbreedte kan het strooibeeld exact worden ingesteld op slechts één rijspoor of ook op twee rijsporen tegelijk. Bovendien kan het driehoekige strooibeeld bijvoorbeeld bij rotondes naar binnen worden verschoven, zodat de complete weg optimaal wordt afgedekt. 


AMAZONE biedt de in eigen huis ontwikkelde, intuïtief te bedienen terminal AmaTron 4 in tabletstijl voor de ISOBUS-besturing. Voor maximaal comfort kunnen alle functies in het werkmenu worden bediend met de AmaPilot+ multifunctionele hendel.


De basisversie van de IceTiger heeft een inhoud van 1.000 l. Het zwaartepunt in de 3-punts bevestiging wordt gekenmerkt door steile wanden. Zo worden strooigoedresten op betrouwbare wijze vermeden. Optioneel kan het volume door middel van opzetranden van 300 l of 600 l worden vergroot tot een maximum van 1.900 l.


Optioneel maakt de IceTiger de toepassing van voorbevochtigd zout FS30 mogelijk via een pekelapparaat met een totale capaciteit van 500 l. Vlak vóór de strooischotel worden de vaste stof en pekel met elkaar vermengd, waarbij de precies instelbare pekeltoevoer gebeurt via een hydraulisch aangedreven pomp die bestand is tegen drooglopen. In vergelijking met droog zout wordt met het mengsel een verlaging van het zoutgehalte met circa 23% gerealiseerd. 


Het demopark is Europa's grootste openluchttentoonstelling voor de groene sector in Eisenach. Hoewel er dit jaar geen demopark kon plaatsvinden vanwege de pandemie, werden er voor de nieuwighedencompetitie zo'n 50 innovaties ingediend. 


Download het persbericht en mediapakket: IceTiger- Meer precisie voor de winterdienst


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.