Terug

8 jul. 2021

C-Mix Ultra Zink Systeem - Nieuwe hydraulische overbelastingsbeveiliging

Mediapakket downloaden

Hoge bedrijfszekerheid met het nieuwe C-Mix Ultra tandensysteem voor de Cenius getrokken cultivator en Ceus schijveneg-cultivator-combinatie

AMAZONE breidt de keuzemogelijkheden uit met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden voor de getrokken cultivatorserie Cenius-2TX met werkbreedten van 4 tot 8 m en de getrokken schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX, die verkrijgbaar is in werkbreedtes vanaf 4 tot 7 m. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische overbelastingsbeveiliging via hydraulische cilinders en biedt een hoge mate van betrouwbaarheid en duurzaamheid, vooral onder intensieve omstandigheden.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Vooral in veeleisende bodemomstandigheden met regelmatige overbelasting toont de C-Mix Ultra-tanden hun sterke punten. Met deze nieuwe hydraulische variant kan de uitbreekkracht aangepast worden aan de omstandigheden en traploos worden ingesteld tot 800 kg. Dit zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid, want ook onder de zwaarste omstandigheden behoudt de machine dankzij de grote uitbreekhoogte van de afzonderlijke tanden optimaal de gewenste werkdiepte tot 30 cm. Bovendien beschermt de Ultra-overbelastingsbeveiliging de cultivator op een speciale manier: Het systeem, bestaande uit aan de tanden gemonteerde hydraulische cilinders en de centrale accumulator, zorgt ervoor dat de C-Mix Ultra-tand een zeer gedempt terugslaggedrag vertoont nadat deze is geactiveerd. Zelfs bij veelvuldig in- en uitschakelen heeft dit een zeer gunstig effect op de slijtage van de overbelastingsbeveiliging.

Het aantal accumulatoren is aangepast aan het respectievelijke aantal tanden voor een laag drukverschil wanneer meerdere overbelasting beveiligingen tegelijkertijd worden geactiveerd.

De traploze instelling van het systeem is eenvoudig en handig en bevindt zich aan de voorzijde van de dissel. Er is ook de manometer, die voor controle gemakkelijk kan worden afgelezen vanuit de cabine.

De nieuwe C-Mix Ultra tand kan gecombineerd worden met het complete C-Mix beitelsysteem. Het uitgebreide assortiment biedt voor elke toepassing het juiste type beitel. Gedeeltelijk zijn de beitels leverbaar als zeer slijtvaste variant HD.

Er is ook het C-Mix clip-snelwisselsysteem verkrijgbaar, waarbij de beitelpunten eenvoudig en gemakkelijk kunnen worden vervangen. De beitelpunt wordt binnen zeer korte tijd van de geleideplaat gescheiden. Dit zorgt voor korte montagetijden en vooral voor een verlaging van de slijtagekosten.

Mediapakket C-Mix-Ultra-Zink systeem downloaden (10MB)