Terug

28 jun. 2021

IceTiger – Meer precisie voor de winterdienst

Mediapakket downloaden

IceTiger_ISO_Sole_Claas_d0_kw_P2099697_de_d1_210604
De IceTiger beschikt over het unieke Smart Precision Systeem met een hydraulisch aangedreven bandbodem, een zeer moderne ISOBUS-besturing en een precisie strooischotel.

Met de compleet nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier om met zeer hoge precisie zout en pekel. De nieuwe transporttechniek via een bandbodem maakt het strooien van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Strooien met gladheid bestrijdende materialen zoals split of zand is ook mogelijk. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een precisiemachine voor de winterdienst.

Innovatie: Smart Precision System -
Verstelbare bandbodem en elektrische verstelling van het afgiftepunt via ISOBUS 

Uniek is het hydraulisch aangedreven transport van het strooigoed over de bandbodem. Dankzij het brede contactoppervlak wordt het strooigoed continu zonder verstopping en brugvorming getransporteerd in de richting van een glijgoot, waarover het de strooischotel bereikt. Via een hydromotor kan de snelheid van de bandbodem precies worden ingesteld op snel of langzaam lopend. Zo kunnen ook zeer kleine hoeveelheden tot 5 g/m² naar behoefte worden gestrooid. Met de precisie strooischotel zijn werkbreedtes van 2 tot 8 m mogelijk. De flexibiliteit van het aanpassen aan de eisen voor het desbetreffende toepassingsgebied maakt de IceTiger ideaal. 

Het Smart Precision Systeem biedt een wezenlijk voordeel met de elektrische verstelling van het afgiftepunt via ISOBUS. Daarbij kan de gewenste strooibreedte aan de linker- en de rechterzijde gemakkelijk vanaf de tractorstoel worden ingesteld. De wijziging van het strooibeeld tijdens de rit gebeurt door een elektrische servomotor. De elektrische verstelling van het afgiftepunt stelt dan automatisch het afgiftepunt van het strooigoed precies in en zorgt samen met de automatische regeling van het toerental van de strooischotel voor het gewenste symmetrische of asymmetrische strooibeeld. Door de flexibele verstelling van de werkbreedte kan het strooibeeld exact worden ingesteld op slechts één rijspoor of ook op twee rijsporen tegelijk. Bovendien kan het driehoekige strooibeeld bijvoorbeeld bij rotondes naar binnen worden verschoven, zodat de complete rijstrook optimaal wordt afgedekt. 

AMAZONE biedt voor de ISOBUS-besturing de in eigen huis ontwikkelde terminal AmaTron 4 aan. Zelfs tractoren die af fabriek niet ISOBUS-compatibel zijn, kunnen met de AmaTron 4 voor de winterdienst worden uitgerust. De terminal met tabletachtige bediening beschikt over een 8-inch groot multitouch kleurendisplay in dag/nacht-modus, een praktisch snelstartmenu met intelligente menunavigatie en automatische weergave van knoppen via een nabijheidssensor. Voor maximaal comfort kunnen alle functies in het werkmenu via de multifunctionele bedieningshendel AmaPilot+ of via andere ISOBUS-compatibele multifunctionele bedieningshendels worden bediend.

Optioneel: Geïntegreerde pekelinrichting
Optioneel kan de IceTiger worden uitgerust met een pekelinrichting met een totale tankinhoud van 500 l voor het strooien van pekelzout FS30. Vlak vóór de strooischotel worden de vaste stof en pekel met elkaar vermengd, waarbij de precies instelbare pekeltoevoer gebeurt via een hydraulisch aangedreven pomp die bestand is tegen drooglopen. In vergelijk met droog zout wordt met het mengsel een verlaging van het zoutgehalte met circa 23% gerealiseerd. Het ontdooien gaat sneller en er zijn wezenlijk minder verliezen door bijvoorbeeld wind.

Slimme bediening met EasySet 2 - zuinig en milieuvriendelijk 
In de basisversie wordt de IceTiger aangestuurd via de machinegerelateerde EasySet 2 bedieningscomputer. De eenvoudige, intuïtieve bediening is snel onder de knie te krijgen, wat optimaal is voor wisselende inzetbaarheid van bestuurders. Na het invoeren van de benodigde strooihoeveelheid en de gewenste werkbreedte gebeurt de hoeveelheidsregeling automatisch op basis van de wisselende rijsnelheden. De afgiftepuntverstelling bij gebruik van EasySet 2 wordt handmatig uitgevoerd. Op kritieke wegdekken, bijvoorbeeld op bruggen of oversteekplaatsen, kan met de functie +100% de strooihoeveelheid worden verdubbeld. Met een druk op de knop kan het kalibreren van de werkbreedte, snelheid en afgifte worden uitgevoerd. Ook handig is dat de LED-werkverlichting en het zwaailicht via EasySet 2 kunnen worden ingeschakeld. Optioneel zijn een achteruitrijcamera met zicht op het strooibeeld en een camera in de bak voor niveaucontrole verkrijgbaar. 

Grote bak voor hoge capaciteit
De basisversie van de IceTiger winterdienststrooier heeft een inhoud van 1.000 l. Het zwaartepunt in de 3-punts bevestiging wordt gekenmerkt door steile wanden. Zo worden restanten strooigoed op betrouwbare wijze vermeden. Optioneel kan het volume door middel van opzetranden van 300 l of 600 l worden vergroot tot een maximum van 1.900 l.
 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.