Terug

6 sep. 2021

Maximale capaciteit en precisie op één as

Mediapakket downloaden
De nieuwe grootte: AMAZONE getrokken veldspuit UX Super tot 9.000 l nominale inhoud en 42 m werkbreedte

AMAZONE breidt de familie UX getrokken veldspuiten uit met de krachtige typen UX 7601 Super met 8.000 l en UX 8601 Super met 9.000 l werkelijke inhoud. Dankzij de consequente voortzetting van het compacte AMAZONE-machineontwerp combineren de nieuwe modellen een tankinhoud tot 9.000 l en een spuitboombreedte tot 42 m met de goede wendbaarheid en hoge stabiliteit van een enkelassige veldspuit. Met een volledig nieuwe frameconstructie dichten de nieuwe modellen het gat tussen de voorheen grootste enkelassige AMAZONE veldspuit met 6.200 l en de tandemveldspuit met 11.200 l. Uitgerust met alle innovatieve AMAZONE-technologieën voor toekomstbestendige gewasbescherming, staan ze voor de hoogste precisie, efficiëntie en zuinigheid.


Maximaal volume in zijn meest compacte en wendbare vorm 
Het nieuw ontwikkelde frame van de UX 7601 Super en UX 8601 Super gaat als een doorlopend geheel van de as rechtstreeks naar de standaard onderaanspanning. De naar voren aflopende framevorm maakt een ideale gewichtsverdeling van de veldspuit mogelijk. De toegestane steun- en asbelastingen worden zo optimaal benut. Het zwaartepunt van het nieuwe frameconcept ligt bijzonder laag. Hierdoor wordt een hoge mate van stabiliteit gegarandeerd, zelfs op hellingen en in bochten. Tegelijkertijd heeft het frame een hoge bodemvrijheid. Met een optionele bekleding van de bodem worden hoge en gevoelige gewassen beschermd. Een volgend pluspunt: Dankzij het frame uit één stuk zonder aparte dissel heeft de nieuwe UX Super een relatief laag eigengewicht en een hoog draagvermogen.

De slanke vorm van de spuittank, met de schoonwatertanks bevestigd aan de linker- en rechterkant van het frame, draagt bij aan een veilig rijgedrag, vooral wanneer de tank gedeeltelijk vol is. Een ander groot voordeel van de polyethyleen tank is de sterk afgeronde vorm en de bijzonder gladde binnen- en buitenwanden, die het schoonmaken over het algemeen zeer eenvoudig maken. Door de uitgekiende geometrie kunnen vervelende, moeilijker te reinigen schommelschotten volledig worden weggelaten.


4-voudig gedempte Super-L3-spuitboom nu tot 42 m werkbreedte 
Voor hoge eisen is de Super-L3-spuitboom met 39, 40 of 42 m werkbreedte beschikbaar voor de twee nieuwe UX types. Belangrijk: Met scharnierpunten op 12, 24 en 33 m en optioneel verkrijgbare reduceerdelen op de eindsectie, biedt deze Super-L3-spuitboom maximale flexibiliteit voor gebruik met kleinere werkbreedtes. Ook het eenzijdig inklappen tot aan de binnenste sectie om obstakels te omzeilen is een groot pluspunt.

De tegelijkertijd zeer stabiele en lichte spuitboom in profielconstructie en de hydraulisch voorgespannen uitbreekbeveiliging aan de geheel uit aluminium vervaardigd topdeel zorgen voor een unieke rustige positie van de spuitboom. Bovendien zijn de nieuwe Super-L3-spuitboomvarianten met een werkbreedte van 39 tot 42 m standaard uitgerust met de actieve spuitboomgeleiding ContourControl en de actieve dansonderdrukking SwingStop.

Het bijzondere hierbij: door het slim inklappen is de spuitboom in transportstand nog compacter en steekt naar voren niet ver buiten de veldspuit uit. De ingeklapte Super-L boom zit stevig en verend in een speciaal ontwikkelde spuitboomsteun. Beschadigingen, die vaak ontstaat door transportritten komen dan ook niet bij AMAZONE voor.

De twee nieuwe UX-types 7601 en 8601 zijn ook verkrijgbaar met de kleinere werkbreedtes van de Super-L2- en Super-L3-spuitbomen.


Krachtige pompen zonder compromissen 
De uitstekende roercapaciteit bij de grote tankvolumes worden verzekerd door twee krachtige zuigermembraanpompen met 250 l/min (spuitpomp) en 350 l/min (roerpomp). De zeer betrouwbare technologie van de zuigermembraanpomp maakt constant hoge capaciteit mogelijk, ongeacht de spuitdruk. Zelfs bij hoge werkdrukken zijn er altijd constant hoge roercapaciteiten en spuithoeveelheden beschikbaar. Bovendien zijn de zuigermembraanpompen zelfaanzuigend, wat betekent dat het complete spuitvloeistofcircuit zeer eenvoudig en met korte afstanden kan worden opgebouwd. Dit vormt tevens een essentiële basis voor een snelle en grondige reiniging. De nieuw ontwikkelde generatie pompen heeft ook grotere zuigerdiameters, waardoor de membranen mechanisch minder belast worden. Dit zorgt voor een zeer lange levensduur met minimaal onderhoud.

De spuitpomp en de roerpomp kunnen zowel met een aftakas als hydraulisch worden aangedreven. Een zeer nuttig detail: De hydraulische pompaandrijving, die volledig in de ISOBUS-besturing is geïntegreerd, regelt het benodigde pomptoerental volautomatisch afhankelijk van de bedrijfstoestand.


Maximaal bedieningscomfort in het SmartCenter 
Naast de enorme capaciteit, richten de twee nieuwe UX Super-modellen zich ook op het ontlasten van de bestuurder. Het SmartCenter-instelcentrum met het complete bedieningspaneel is veilig verborgen onder de afdekking aan de linkerzijde van het voertuig. Ook de krachtige 60 liter vulmengbak is hier ondergebracht. Het SmartCenter biedt voor elke wens van de klant de ideale oplossing: Naast het standaardpakket, dat u volledig handmatig kunt bedienen, is bij de Twin Terminal 3.0 het slimme en eenvoudige Comfort-pakket verkrijgbaar. Het bevat de automatische vulstop voor zuig- en drukbevulling, de autodynamische vulniveauafhankelijke roerwerkregeling en op afstand bediende reinigingsprogramma's. Het Comfort-pakket plus zorgt voor maximaal comfort met de drukgevoelige touch-terminal voor bediening van de machine met volautomatische vul- en reinigingsprocessen.


Maximale capaciteit met High Flow+
Om toch een effectieve applicatie met voldoende spuithoeveelheid bij zeer grote werkbreedtes en tegelijkertijd hoge werksnelheden te garanderen, kunnen de UX 7601 Super en UX 8601 Super worden uitgerust met het optionele HighFlow+ systeem. De intelligente regeltechniek maakt het mogelijk dat beide pompen kunnen worden gebruikt voor het spuiten en toch een hoog roercapaciteit beschikbaar is voor een homogene spuitvloeistof. Alle componenten van het HighFlow+ systeem zijn volledig geïntegreerd in de reinigingsprocessen.

Alle

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 okt. 2021

Ondiepe grondbewerking met de AMAZONE C-Mix ganzenvoetschaar

Nu ook verkrijgbaar als zeer slijtvaste HD-variant: De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met het grondwater. Enerzijds mogen onkruidzaden en uitgevallen granen niet worden gemorst, anderzijds moeten de wortels volledig worden afgesneden.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sep. 2021

Het nieuwe vlaggenschip van de ploegen: AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400

Meer capaciteit door hogere snelheid met minimale slijtage
Met de Tyrok 400 introduceert AMAZONE nu een geheel nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met 7, 8 of 9 scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, zelfs bij permanente belasting, perfecte werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door zijn zeer eenvoudige, veilige en nauwkeurige verstelbaarheid zeer veel...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sep. 2021

Maximale capaciteit en precisie op één as

De nieuwe grootte: AMAZONE getrokken veldspuit UX Super tot 9.000 l nominale inhoud en 42 m werkbreedte
AMAZONE breidt de familie UX getrokken veldspuiten uit met de krachtige typen UX 7601 Super met 8.000 l en UX 8601 Super met 9.000 l werkelijke inhoud. Dankzij de consequente voortzetting van het compacte AMAZONE-machineontwerp combineren de nieuwe modellen een tankinhoud tot 9.000 l en een spuitboombreedte tot 42 m met de goede wendbaarheid en hoge...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

demopark zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier

Aan AMAZONE werd op de vakbeurs demopark 2021 de zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier toegekend. De erkende vakjury beloonde de nieuwe aanbouwstrooier, die is uitgerust met het innovatieve Smart Precision System voor zout- en pekeltoepassing.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Nieuwe X-Cutter-Disc voor zeer ondiepe grondbewerking

Met de nieuwe X-Cutter-Disc breidt AMAZONE de keuze aan werktuigen voor de Catros-compacte schijveneg uit. De speciale schijf met gegolfd profiel wordt gebruikt voor zeer ondiepe grondbewerking. De speciale vorm van de schijf zorgt voor een intensieve snede over de volledige werkbreedte en maakt indruk met zijn hoge maar ondiepe mengintensiteit wat zorgt voor snellere rotting. Dit biedt optimale omstandigheden voor de volgende teelt.
De zeer ondiepe...

Galerie (1)
13 aug. 2021

De wind aan uw kant

AMAZONE WindControl is nu ook zonder ArgusTwin leverbaar
Wind is altijd en overal op wereld ruim vertegenwoordigd en vormt een grote uitdaging in de praktijk als het gaat om het gelijkmatig strooien van minerale bemesting. Met het AMAZONE WindControl-systeem kan de invloed van wind op het strooibeeld permanent worden gecontroleerd en automatisch worden gecompenseerd. WindControl kan nu ook voor de aanbouwstrooier ZA-TS en de getrokken strooier ZG-TS worden...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 jul. 2021

Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 3000-TX en 4000-TX voor de perfecte mix

Zowel ondiep intensief snijden en verkruimelen als diep losmaken en inmengen
Amazone biedt nu twee nieuwe types van de getrokken Ceus-schijveneg-cultivatorcombinatie met werkbreedten van 3 m en 4 m in een starre uitvoering aan. Dit betekent dat de succesvolle werktuigcombinatie ook kan worden gebruikt door kleinere landbouwbedrijven en met tractoren vanaf 150 pk. De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX zijn uitgerust met een centraal onderstel en overtuigen door hun...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 jul. 2021

Nieuwe AMAZONE rotorkopeg KE 3002-240 met Rotamix systeem

AMAZONE biedt een nieuwe rotorkopeg voor hoge tractorvermogens tot 240 pk. Het nieuw ontwikkelde type KE 3002-240 in 3 m werkbreedte met het innovatieve Rotamix-systeem toont zijn sterke punten bij intensieve bodemverkruimeling, vooral onder moeilijke omstandigheden.

Rotamix-systeem - kort, compact en nog twee rotoren meer
De KE 3002-240 met het Rotamix-systeem heeft twaalf rotoren waarover de inkomende kracht wordt verdeeld. De slepende tanden zorgen voor een zeer...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 jul. 2021

C-Mix Ultra Zink Systeem - Nieuwe hydraulische overbelastingsbeveiliging

Hoge bedrijfszekerheid met het nieuwe C-Mix Ultra tandensysteem voor de Cenius getrokken cultivator en Ceus schijveneg-cultivator-combinatie
AMAZONE breidt de keuzemogelijkheden uit met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden voor de getrokken cultivatorserie Cenius-2TX met werkbreedten van 4 tot 8 m en de getrokken schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX, die verkrijgbaar is in werkbreedtes vanaf 4 tot 7 m. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 jun. 2021

IceTiger – Meer precisie voor de winterdienst

Met de compleet nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier om met zeer hoge precisie zout en pekel te strooien. De nieuwe transporttechniek via een bandbodem maakt het strooien van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Strooien met gladheid bestrijdende materialen zoals split of zand is ook mogelijk. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een...

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama
2 jun. 2021

Nieuwe aanbouw centrifugaalstrooier serie ZA-X en ZA-M met bedieningscomputer EasySet 2

Vanaf nu kunnen de AMAZONE aanbouwstrooiers van de serie ZA-M 02 en ZA-X 03 met de EasySet 2 bedieningscomputer worden besteld. De elektrische regeleenheid maakt een constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid, evenals vele andere gebruiksvriendelijke functies en comfortabele instelmogelijkheden. Bovendien verschijnen beide soorten kunstmeststrooiers in een nieuw ontwerp.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mei 2021

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

De AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro (vorig jaar 2019: € 467 miljoen). Hiermee behaalde AMAZONE de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
15 mrt. 2021

Succesvol kunstmest strooien: Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Voor de optimale instelling bij het strooien van kunstmest, biedt AMAZONE diverse technische oplossingen en diensten. Hierbij speelt de nauwkeurige en op de behoeften afgestemde toepassing een doorslaggevende rol, om kosten te besparen en het milieu te beschermen. Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen. De extra...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_met_logo
8 mrt. 2021,

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test: Precea 4500-2CC Super en PreTeC zaaiaggregaat zijn DLG GOEDGEKEURD

In februari 2021 publiceerde de DLG twee testrapporten voor de precisie-zaaimachine Precea 4500-2CC Super en het PreTeC-zaaiaggregaat. De Precea-serie is de nieuwste generatie hoge snelheid precisie-zaaimachines van AMAZONE.

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
18 feb. 2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek...