Terug

20 okt. 2021

Ondiepe grondbewerking met de AMAZONE C-Mix ganzenvoetschaar

Mediapakket downloaden
Nu ook verkrijgbaar als zeer slijtvaste HD-variant

De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met het grondwater. Enerzijds mogen onkruidzaden en uitgevallen granen niet worden gemorst, anderzijds moeten de wortels volledig worden afgesneden. Door het volledig en boven de grond afsnijden wordt niet alleen onkruid bestreden, maar ook de capillariteit aan het oppervlak word onderbroken. Hierdoor kan waardevol grondwater worden opgeslagen voor latere teelt.

Daarom worden er voortdurend nieuwe gereedschappen voor grondbewerking ontwikkeld die aan deze eisen voldoen. Bij de cultivatoren is het meest geschikte werktuig voor ondiepe en vollegrondsbewerking de ganzenvoetschaar. In vergelijking met een vleugelschaar kan de ganzenvoet veel ondieper werken. Voor de cultivatoren van de productgroepen Cenio en Cenius biedt AMAZONE de C-Mix-ganzenvoetschaar met een breedte van 320 mm aan. Bij een maximale streepafstand van 30 cm is er een overlap van 2 cm tussen de scharen. Dit zorgt voor gelijkmatig en volledig afsnijden onder alle omstandigheden. Bovendien is het C-Mix ganzenvoetkouter over de gehele breedte zeer vlak opgesteld, zodat deze over het gehele oppervlak evenwijdig aan het grondoppervlak loopt en zo gelijkmatig vlak snijdt. Onkruid en uitgevallen graan worden netjes afgesneden, zodat ze kunnen drogen.

Om een optimaal resultaat te bereiken is de slijtagetoestand van de schaar van groot belang. Voor een lange levensduur biedt AMAZONE de ganzenvoetschaar nu ook als zeer slijtvaste HD-variant aan. Deze heeft bovendien opgesoldeerde hardmetalen platen, die zich tijdens het grondbewerkingsproces steeds opnieuw zelf scherp houden. Dit verlengt de levensduur van de kouters aanzienlijk en zorgt voor een constant schoon werkresultaat.

Bekijk meer: www.amazone.de/ceniohd