Terug

14 sep. 2021

Het nieuwe vlaggenschip van de ploegen: AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400

Mediapakket downloaden
Meer capaciteit door hogere snelheid met minimale slijtage

Met de Tyrok 400 introduceert AMAZONE nu een geheel nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met 7, 8 of 9 scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, zelfs bij permanente belasting, perfecte werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door zijn zeer eenvoudige, veilige en nauwkeurige verstelbaarheid zeer veel gebruikersgemak.


Ploegristers tot in de puntjes doordacht - SpeedBlade voor meer capaciteit 
Het nieuwe SpeedBlade ploegrister met het gepatenteerd extra groot voorstuk wordt gekenmerkt door minimale slijtage van het ploegrister. Door de werksnelheid te verhogen van bijvoorbeeld 6 km/u naar maximaal 10 km/u, verschuift het hoofdslijtagepunt automatisch verder naar het midden van het ploegrister. Het belangrijkste slijtagepunt van de SpeedBlade-rister, zelfs bij hoge snelheden, bevindt zich op het vergrote voorste deel van het rister en niet in het gebied van het strokenrister of het grote deel van het rister. Bij de Tyrok hoeft alleen het voorste deel van het risterblad te worden vervangen als deze bij hogere snelheden versleten is. Dit bespaart veel slijtagekosten in vergelijking met andere constructiemethoden.

Een ander detail met groot effect: De schaarpunt bedekt het rister, zodat het aansluitpunt goed beschermd in de schaarpunt ligt. Door deze slimme verbinding komen er geen plantenresten of andere resten vast te zitten. Daarnaast voorkomt de open vorm van het rister dat er grond aan het rister blijft plakken. Zo blijft het maximale licht trekken van het ploegrister behouden.

Het unieke © plus hardingsproces vormt de basis voor de hoogste kwaliteit bij de fabricage van Tyrok slijtdelen door de extra toevoeging van koolstof. Bij het rister bijvoorbeeld wordt een zeer hoge hardheid en daarmee een glad oppervlak aan de voorzijde bereikt. Dit zorgt voor een lange levensduur. De achterkant blijft relatief zacht en daardoor extreem taai en slagvast.

Met het SpeedBlade ploegrister kunt u afhankelijk van het gebruik en het doel tussen verschillende ristervormen kiezen. De ingenieuze vorm van het ploegrister in combinatie met de voordelen van het © plus-hardingsproces garanderen een geringe trekkracht en dus een lager brandstofverbruik. Voor bijzonder zware omstandigheden kunnen de schaarpunten ook optioneel worden besteld als HD-versie of als omkeerbare verwisselbare punten voor korte insteltijden en minder slijtage.

Het breed ruimen van de voor is een ander groot pluspunt van het SpeedBlade-rister, vooral met het toenemende gebruik van bredere tractorbanden.


Pure stabiliteit, zonder compromis 
Door het rechthoekige frame van hoogwaardig staal met de afmetingen 200x150x10 mm heeft de Tyrok een bijzonder hoge stabiliteit. Doorslaggevend voordeel ten opzichte van te zwak ontworpen frame: Het frame buigt niet tijdens het werk, ook niet bij hoge belasting. Dit zorgt voor een gelijkmatige werkdiepte over de gehele lengte en werkbreedte.

De Tyrok kan ook punten scoren met het nieuwe SmartTurn systeem. Op de kopakker wordt het snelle wentelproces kort voor het einde tweemaal hydraulisch afgeremd. Dit leidt tot een materiaalvriendelijk dempend effect wanneer de cilinder wordt ingetrokken. Er hoeft geen concessie gedaan te worden aan snelheid. Het soepele wentelproces is binnen slechts 9 seconden voltooid.

Bij intensief gebruik zorgt de optioneel verkrijgbare hydraulische overbelastingsbeveiliging ervoor dat er rustig en materiaalvriendelijk wordt gewerkt. Door de hydrauliek cilinder wordt het ploegrister zachtjes en voorzichtig in de grond teruggezet. De uitbreekdruk neemt af met toenemende hefhoogte. Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden kunnen uitbreekkrachten tot 2000 kg traploos voor elk lichaam centraal of decentraal worden geregeld.


Veilige, comfortabele en nauwkeurige instelling voor een perfect werkbeeld 
De Tyrok is standaard uitgerust met een mechanische verstelling van de werkbreedte. Optioneel kan de werkbreedte vanuit de tractorstoel hydraulisch en traploos worden aangepast aan de omstandigheden. De nieuwe automatische aanpassing van de eerste voor AutoAdapt biedt een topvoordeel op het gebied van comfort en precisie. Bij de Tyrok ploegen met variabele werkbreedte-instelling wordt de voorschaar automatisch hydraulisch aangepast wanneer de totale werkbreedte wordt gewijzigd. Zo kunnen instellingen op verschillende gronden of hellingen veilig en snel aangepast worden. Hierdoor is perfect aansluitend ploegen mogelijk.

De werkdiepte wordt mechanisch of hydraulisch ingesteld door het onderstel, dat standaard zeer goed gedempt is en ook grote trillingen absorbeert. Het grote steunwiel garandeert niet alleen een exacte dieptegeleiding, maar ook een optimale bodembescherming. Daarnaast zorgt de standaard hydropneumatische vering van het steunwiel voor maximaal rijcomfort en veiligheid tijdens transport.

De optimale treklijn kan worden ingesteld met de 180° draaibare aanbouwbok van de Tyrok. De minimalisering van de zijdelingse trekkracht resulteert in verdere besparingspotentieel wat betreft trekkracht en brandstofverbruik. Met verschillende aankoppelmogelijkheden biedt de bok ook maximale flexibiliteit. Optioneel kan de Tyrok ook worden uitgerust met een tractieversterker voor minder slip. Daarbij brengt een andere hydraulische cilinder het gewicht over op de achteras van de tractor. Dit zorgt voor maximale trekkracht en nog meer brandstofbesparing.

Alle hydraulische functies kunnen in een paar eenvoudige stappen comfortabel worden bediend aan de voorkant van de aanbouwbok in het centrale SmartCenter-instelcentrum.


Complete uitrusting voor complete capaciteit 
Met optionele werktuigen kan de nieuwe halfgedragen wentelploeg universeel worden aangepast aan alle bedrijfsomstandigheden. Voor het schoon inwerken van veel organisch materiaal zijn diverse voorscharen of stro-inleggers verkrijgbaar. Om een betere ploeggeleiding op de helling te kunnen garanderen, kunnen extra ruimers aan de kouters worden bevestigd.

Een optioneel systeemkouter is zeer geschikt voor gebieden met steenachtige en zware grond en beschermt de kanten van het voorste deel van het rister tegen slijtage en snijdt een schone voor. Schijfkouters kunnen op het laatste rister worden gemonteerd voor een bijzonder schone ruiming van de voor.

Voor gelijktijdige naverdichting biedt AMAZONE de Tyrok 400 aan met een zwenkvangarm voor het werken met de packer.


Bekijk meer:


Alle

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 okt. 2021

Ondiepe grondbewerking met de AMAZONE C-Mix ganzenvoetschaar

Nu ook verkrijgbaar als zeer slijtvaste HD-variant: De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met het grondwater. Enerzijds mogen onkruidzaden en uitgevallen granen niet worden gemorst, anderzijds moeten de wortels volledig worden afgesneden.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sep. 2021

Het nieuwe vlaggenschip van de ploegen: AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400

Meer capaciteit door hogere snelheid met minimale slijtage
Met de Tyrok 400 introduceert AMAZONE nu een geheel nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met 7, 8 of 9 scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, zelfs bij permanente belasting, perfecte werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door zijn zeer eenvoudige, veilige en nauwkeurige verstelbaarheid zeer veel...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sep. 2021

Maximale capaciteit en precisie op één as

De nieuwe grootte: AMAZONE getrokken veldspuit UX Super tot 9.000 l nominale inhoud en 42 m werkbreedte
AMAZONE breidt de familie UX getrokken veldspuiten uit met de krachtige typen UX 7601 Super met 8.000 l en UX 8601 Super met 9.000 l werkelijke inhoud. Dankzij de consequente voortzetting van het compacte AMAZONE-machineontwerp combineren de nieuwe modellen een tankinhoud tot 9.000 l en een spuitboombreedte tot 42 m met de goede wendbaarheid en hoge...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

demopark zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier

Aan AMAZONE werd op de vakbeurs demopark 2021 de zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier toegekend. De erkende vakjury beloonde de nieuwe aanbouwstrooier, die is uitgerust met het innovatieve Smart Precision System voor zout- en pekeltoepassing.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Nieuwe X-Cutter-Disc voor zeer ondiepe grondbewerking

Met de nieuwe X-Cutter-Disc breidt AMAZONE de keuze aan werktuigen voor de Catros-compacte schijveneg uit. De speciale schijf met gegolfd profiel wordt gebruikt voor zeer ondiepe grondbewerking. De speciale vorm van de schijf zorgt voor een intensieve snede over de volledige werkbreedte en maakt indruk met zijn hoge maar ondiepe mengintensiteit wat zorgt voor snellere rotting. Dit biedt optimale omstandigheden voor de volgende teelt.
De zeer ondiepe...

Galerie (1)
13 aug. 2021

De wind aan uw kant

AMAZONE WindControl is nu ook zonder ArgusTwin leverbaar
Wind is altijd en overal op wereld ruim vertegenwoordigd en vormt een grote uitdaging in de praktijk als het gaat om het gelijkmatig strooien van minerale bemesting. Met het AMAZONE WindControl-systeem kan de invloed van wind op het strooibeeld permanent worden gecontroleerd en automatisch worden gecompenseerd. WindControl kan nu ook voor de aanbouwstrooier ZA-TS en de getrokken strooier ZG-TS worden...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 jul. 2021

Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 3000-TX en 4000-TX voor de perfecte mix

Zowel ondiep intensief snijden en verkruimelen als diep losmaken en inmengen
Amazone biedt nu twee nieuwe types van de getrokken Ceus-schijveneg-cultivatorcombinatie met werkbreedten van 3 m en 4 m in een starre uitvoering aan. Dit betekent dat de succesvolle werktuigcombinatie ook kan worden gebruikt door kleinere landbouwbedrijven en met tractoren vanaf 150 pk. De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX zijn uitgerust met een centraal onderstel en overtuigen door hun...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 jul. 2021

Nieuwe AMAZONE rotorkopeg KE 3002-240 met Rotamix systeem

AMAZONE biedt een nieuwe rotorkopeg voor hoge tractorvermogens tot 240 pk. Het nieuw ontwikkelde type KE 3002-240 in 3 m werkbreedte met het innovatieve Rotamix-systeem toont zijn sterke punten bij intensieve bodemverkruimeling, vooral onder moeilijke omstandigheden.

Rotamix-systeem - kort, compact en nog twee rotoren meer
De KE 3002-240 met het Rotamix-systeem heeft twaalf rotoren waarover de inkomende kracht wordt verdeeld. De slepende tanden zorgen voor een zeer...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 jul. 2021

C-Mix Ultra Zink Systeem - Nieuwe hydraulische overbelastingsbeveiliging

Hoge bedrijfszekerheid met het nieuwe C-Mix Ultra tandensysteem voor de Cenius getrokken cultivator en Ceus schijveneg-cultivator-combinatie
AMAZONE breidt de keuzemogelijkheden uit met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden voor de getrokken cultivatorserie Cenius-2TX met werkbreedten van 4 tot 8 m en de getrokken schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX, die verkrijgbaar is in werkbreedtes vanaf 4 tot 7 m. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 jun. 2021

IceTiger – Meer precisie voor de winterdienst

Met de compleet nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier om met zeer hoge precisie zout en pekel te strooien. De nieuwe transporttechniek via een bandbodem maakt het strooien van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Strooien met gladheid bestrijdende materialen zoals split of zand is ook mogelijk. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een...

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama
2 jun. 2021

Nieuwe aanbouw centrifugaalstrooier serie ZA-X en ZA-M met bedieningscomputer EasySet 2

Vanaf nu kunnen de AMAZONE aanbouwstrooiers van de serie ZA-M 02 en ZA-X 03 met de EasySet 2 bedieningscomputer worden besteld. De elektrische regeleenheid maakt een constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid, evenals vele andere gebruiksvriendelijke functies en comfortabele instelmogelijkheden. Bovendien verschijnen beide soorten kunstmeststrooiers in een nieuw ontwerp.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mei 2021

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

De AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro (vorig jaar 2019: € 467 miljoen). Hiermee behaalde AMAZONE de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
15 mrt. 2021

Succesvol kunstmest strooien: Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Voor de optimale instelling bij het strooien van kunstmest, biedt AMAZONE diverse technische oplossingen en diensten. Hierbij speelt de nauwkeurige en op de behoeften afgestemde toepassing een doorslaggevende rol, om kosten te besparen en het milieu te beschermen. Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen. De extra...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_met_logo
8 mrt. 2021,

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test: Precea 4500-2CC Super en PreTeC zaaiaggregaat zijn DLG GOEDGEKEURD

In februari 2021 publiceerde de DLG twee testrapporten voor de precisie-zaaimachine Precea 4500-2CC Super en het PreTeC-zaaiaggregaat. De Precea-serie is de nieuwste generatie hoge snelheid precisie-zaaimachines van AMAZONE.

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
18 feb. 2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek...