Terug

12 sep. 2023

Nieuwe AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 Onland

Mediapakket downloaden

Onland ploegen met de nieuwste halfgedragen wentelploeg AMAZONE Tyrok 400 Onland
Onland ploegen met de nieuwste halfgedragen wentelploeg AMAZONE Tyrok 400 Onland


AMAZONE biedt de halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 nu ook voor Onland ploegen aan. Door de snelle en comfortabele wissel tussen Onland ploegen en ploegen in de voor biedt de Tyrok Onland een hoge mate van flexibiliteit. Aangeboden worden de nieuwe producttypes met naar keuze 7, 8 of 9 scharen voor de tractorklasse tot 400 pk. 

AMAZONE Tyrok 400 in combinatie met een zwenkbare vangarm en pakker
AMAZONE Tyrok 400 in combinatie met een zwenkbare vangarm en pakker

Eenvoudig wisselen tussen Onland en in de voor

De tractorgrootte en de banden bepalen onder andere het gebruik in de voor of Onland buiten de voor. Vooral met rupsbanden, dubbele banden of extra brede banden groter dan 710 mm kan er op reeds gedeeltelijk geploegde grond niet meer worden gereden in de voor zonder schadelijke verdichting. 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Een groot voordeel van Onland ploegen is de lagere bodemdruk door het grote contactvlak van de brede tractorbanden en de mogelijkheid om met een lagere bandenspanning te werken. Hierdoor treden duidelijk minder schadelijke verdichtingen op. Daarnaast zorgt het Onland ploegen voor een verbeterde treklijn door de geringere zijdelingse trekkracht en de efficiëntere krachtoverbrenging. GPS-stuursystemen kunnen bovendien voor maximaal werkcomfort en de exacte aansluiting op de volgende voor worden ingezet. De constante diepteregeling gebeurt via het voorste tastwiel dat permanent over de onbewerkte grond loopt.

Optimale bodembescherming dankzij de Tyrok 400 bij Onland ploegen en de brede tractorbanden
Optimale bodembescherming dankzij de Tyrok 400 bij Onland ploegen en de brede tractorbanden

Andere factoren, zoals de toestand van de bodem, hebben een doorslaggevende invloed op het ploegen. Het snel en eenvoudig wisselen tussen Onland ploegen en ploegen in de voor is daarom enorm belangrijk. Als het grondoppervlak op het veld door regen of vochtige omstandigheden geen optimale trekkrachtoverdracht mogelijk maakt, is het snel overschakelen op het ploegen in de voor altijd mogelijk. Hiervoor hoeft alleen de hydraulische hefboom aan de wentelarm te worden gedraaid.

Pure stabiliteit, zonder compromis

De Tyrok Onland heeft een massieve rechthoekige framebuis van hoogwaardig staal met de afmetingen 200 x 150 x 10 mm. Daardoor biedt de Tyrok Onland een bijzonder hoge stabiliteit. Een doorslaggevend voordeel ten opzichte van een vierkante framebuis is dat de framebuis niet doorbuigt, zelfs niet onder zware harde grondomstandigheden. Hierdoor wordt een gelijkmatige werkdiepte over de volledige lengte en werkbreedte gegarandeerd, wat vooral bij grote werkbreedtes doorslaggevend is. 

De Tyrok Onland scoort ook punten met het SmartTurn wentelsysteem. Op de kopakker wordt het snelle wentelproces kort voor het einde twee keer hydraulisch vertraagd. Dit leidt tot een materiaalvriendelijk dempend effect wanneer de cilinder wordt ingetrokken. Er hoeft geen concessie gedaan te worden aan snelheid. Bij de Onland-variant wordt het “frame” via de Onland-cilinder automatisch vóór het wentelen ingetrokken zodat het zwaartepunt van het kantelen zo laag mogelijk is en de krachten die op tractor en ploeg werken, zo gering mogelijk zijn. 

Ploegristers tot in de puntjes doordacht – SpeedBlade voor minder slijtage

Het SpeedBlade-rister met het gepatenteerde, extra grote voorstuk van de strijkplaat wordt gekenmerkt door minimale slijtage van de strijkplaat. Door de werksnelheid te verhogen van bijvoorbeeld 6 km/u naar maximaal 8 km/u, verschuift het belangrijkste slijtagepunt automatisch verder naar het midden van het ploegrister. Het belangrijkste slijtagepunt, zelfs bij hoge snelheden, bevindt zich op het vergrote voorste deel van het rister en niet in het gebied van het rister. U kunt kiezen uit verschillende ristervormen afhankelijk van het gebruik en het doel. 

Een ander detail met groot effect: De schaarpunt bedekt het rister, zodat het aansluitpunt goed beschermd in de schaarpunt ligt. Door deze slimme verbinding komen er geen plantenresten of andere resten vast te zitten.

AMAZONE zet de hoogste maatstaven bij de productie van ploegslijtdelen met het eenmalige ©plus-hardingsproces. Door het extra toevoegen van koolstof worden de slijtdelen van de Tyrok veel harder en duurzamer. 

Onland ploegen met de nieuwste halfgedragen wentelploeg AMAZONE Tyrok 400 Onland
Speedblade rister U 40

Veilige, comfortabele en nauwkeurige instelling voor een perfect werkresultaat 

De Tyrok Onland is standaard uitgerust met een handmatige werkbreedteverstelling. Optioneel kan de werkbreedte vanuit de tractorstoel hydraulisch en traploos worden aangepast aan de omstandigheden. Ook de verstelling van de eerste voor, voor nauwkeurig aansluitend ploegen is naar wens handmatig of hydraulisch mogelijk. Een voordeel is hierbij de directe aansturing van de eerste voorcilinder in het voorste gebied van de ploeg, zelfs tijdens het rijden. 

Elektrohydraulische werkdiepteverstelling voor de Tyrok 400

Dankzij de nieuwe elektrohydraulische werkdiepteverstelling is een volledig hydraulische aanpassing van de werkdiepte op de Tyrok 400 vanuit de cabine van de tractor mogelijk.

Duidelijk zichtbare schaalverdeling op de cilinder
Duidelijk zichtbare schaalverdeling op de cilinder

Met het bedieningspaneel in de tractorcabine kan de werkdiepte tijdens het rijden traploos worden aangepast aan de bodemgesteldheid. Hiervoor kan elektrisch tussen heffen op de kopakker en aanpassen van de werkdiepte op de plunjercilinder worden gekozen. Door deze voorselectiefunctie kunnen de beide functies op de Tyrok via een enkelwerkend hydrauliekventiel worden bediend.

Voor oriëntatie bij het aanpassen van de werkdiepte dient de duidelijk zichtbare schaalverdeling op de cilinder. Dankzij de nieuwe elektrohydraulische werkdiepteverstelling is de aanpassing van de werkdiepte nog eenvoudiger en het comfort voor de bestuurder nog verder toegenomen.


Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Hoge flexibiliteit dankzij een snelle en comfortabele wissel tussen Onland-ploegen en ploegen in voren
  • Het Onland-ploegen maakt naast exact aansluitend ploegen door gps, een lagere gronddruk mogelijk dankzij het grotere contactvlak van de tractorbanden
  • Elektrohydraulische werkdiepteverstelling vanuit de tractorcabine
  • Perfect aansluitend ploegen, zelfs onder wisselende omstandigheden, dankzij de standaard hydraulische eerste vooraanpassing AutoAdapt
  • SpeedBlade ploegristers met vergroot voorstuk en ©plus-hardingsproces maken meer snelheid met minder slijtage mogelijk
  • Snelle en materiaalbesparende wentelprocessen dankzij de tweetraps hydraulische eindpositiedemping - SmartTurn