Terug

12 sep. 2023

Hydraulische pompaandrijving voor de gedragen veldspuiten UF 1602 en UF 2002

Mediapakket downloaden

Maximaal comfort voor de gedragen veldspuit

Brandstofbesparende toepassing van een UF 2002 met hydraulische pompaandrijving op een heuvelachtig terrein
Brandstofbesparende toepassing van een UF 2002 met hydraulische pompaandrijving op een heuvelachtig terrein

Voor de gedragen veldspuiten UF 1602 en UF 2002 biedt AMAZONE een volledig in het hydraulische systeem geïntegreerde hydraulische pompaandrijving in combinatie met het Comfort-pakket. 

De hydraulische pompaandrijving vervangt de aftakas, maakt de aankoppeling aan verschillende tractoren bijzonder eenvoudig en is onderhoudsvrij.

Bediening en regeling

De hydraulische pompaandrijving wordt geregeld via het Load-Sensing-systeem van de veldspuit. De aandrijving wordt volledig bediend via de ISOBUS-software van de UF 02. Voor het vullen, roeren en spuiten kunnen telkens verschillende pomptoerentallen worden opgeslagen. Bij de keuze van een van de genoemde functies kiest de pomp automatisch het pomptoerental, dat onafhankelijk van het motortoerental van de tractor constant wordt gehouden. Hogere toerentallen dan het maximale toerental 540 1/min van de pomp worden betrouwbaar vermeden.

Voor de hydraulische pompaandrijving is maximaal 50 l/min olie nodig.

Vullen

Om te starten met vullen kan de pomp gemakkelijk worden gestart door de TwinTerminal 3.0 in het SmartCenter van de UF. De pomp wordt daarbij zeer soepel gestart. Het toerental wordt volautomatisch geregeld en het vooraf opgeslagen toerental wordt snel bereikt. Daarbij wordt het motortoerental van de tractor volledig buiten beschouwing gelaten. De maximale aanzuiging kan zonder bezwaar altijd volledig worden benut, omdat de besturing automatische toerentallen van meer dan 540 1/min verlaagt. Dankzij de software kan de pomp optioneel bij het bereiken van het gewenste vulniveau automatisch worden uitgeschakeld.

Applicatie op het veld

Hydraulische pompaandrijving op de 300-l/min-pomp van de UF 02
Hydraulische pompaandrijving op de 300-l/min-pomp van de UF 02

Bij de applicatie van gewasbeschermingsmiddelen op heuvelachtig terrein wordt het pomptoerental van de spuit bijv. bij omhoogrijden op een heuvel met een hoog motortoerental en afrijden van een heuvel met een laag, brandstofbesparend toerental altijd constant gehouden in het vooraf ingestelde bereik. Dit garandeert optimale applicatieresultaten, verlaagt het brandstofverbruik en beschermt de pomp tegen overbelasting door te hoge toerentallen.


Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Pompaandrijving onafhankelijk van de tractor
  • Bescherming van de pomp door begrenzing van toerentallen
  • Eenvoudig aan- en loskoppelen van de tractor
  • Brandstofbesparend
  • Onderhoudsvrij