Terug

12 sep. 2023

De nieuwe klapbare en universeel toepasbare gedragen cultivator Cenio 4000-2

Mediapakket downloaden

Driebalks Cenio 4000-2 voor het optimaal inwerken van gewasresten
Driebalks Cenio 4000-2 voor het optimaal inwerken van gewasresten

Met de nieuwe Cenio 4000-2 introduceert AMAZONE op de Agritechnica 2023 een klapbare mulchcultivator met 4 m werkbreedte. Door de introductie van het nieuwe producttype wordt de productportfolio van de Cenio, die tot dusver uit de 3 m, 3,5 m en 4 m starre machines bestond, nu met de 4 m hydraulisch klapbare variant uitgebreid. De Cenio kan nu met tractormotorvermogens van 105 tot 275 pk worden gebruikt.

YT-Thumb-Anbaugrubber-Cenio-4000-2

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Het tandenveld – optimaal inwerken van gewasresten en losmaken van de grond 

De gedragen Cenio is een driebalks mulchcultivator, die met verschillende scharen universeel van 5 tot 30 cm werkdiepte kan worden gebruikt. Hierdoor kan de cultivator zowel voor ondiepe stoppelbewerking als voor middeldiep en diep losmaken van de grond optimaal worden gebruikt. Met een strijkafstand van 30 cm werkt de Cenio ook bij veel gewasresten verstoppingsvrij en werkt hij het beschikbare organische materiaal gelijkmatig in de grond.

C-Mix Speciaal-tanden en C-Mix Super-tanden

Cenio 4000-2 met C-Mix Super-tanden
Cenio 4000-2 met C-Mix Super-tanden

De Cenio is in de uitrustingsvariant Special uitgerust met een breekbout-overbelastingsbeveiliging. De uitrustingsvariant Super is verkrijgbaar met een drukveerbeveiliging tegen overbelasting, met een uitbreekkracht van 500 kg. Dankzij deze overbelastingsbeveiliging is de Cenio in steenachtige omstandigheden optimaal beschermd en handhaven de tanden ook onder harde omstandigheden de ingestelde werkdiepte zeer goed. 

Werktuigen voor een breed scala aan toepassingen

De Cenio beschikt over de schaarvarianten uit het C-Mix 3-systeem. Voor ondiepe stoppelbewerking kan de 320 mm brede ganzenvoetschaar of de 360 mm brede C-Mix-vleugelschaar worden gebruikt, voor primaire grondbewerking de 100 mm of 80 mm brede C-Mix-schaar en voor diep losmaken tot 30 cm de 40 mm brede C-Mix-schaar. Dankzij de grote keuze aan scharen kan de Cenio universeel worden gebruikt op de boerderij voor verschillende toepassingsgebieden en kan de efficiëntie maximaal worden benut. 

Comfortabele instelling voor optimale werkresultaten

Ook op de openbare weg veilig onderweg met de Cenio 4000-2
Ook op de openbare weg veilig onderweg met de Cenio 4000-2

De werkdiepteverstelling vindt bij de Cenio 4000-2 volledig hydraulisch plaats vanuit de tractorcabine. Door de hydraulische werkdiepteverstelling kan de werkdiepte tijdens de bewerking in overeenstemming met het gebied en de bodemgesteldheid worden aangepast. Ter oriëntatie dient hierbij een goed afleesbare schaal.

Altijd een vlak werkresultaat dankzij de schijfegalisatie

Voor het egaliseren van de grond achter de tanden staat een schijvenveld met fijn getande holle schijven met een diameter van 410 mm ter beschikking. Deze beschikt over een hoge eigen aandrijving en biedt een goede verkruimeling van de grond. Het lager is ook onderhoudsvrij.

De egalisatie-eenheid wordt automatisch aangepast wanneer de werkdiepte wordt gewijzigd. Dankzij de parallellogramophanging bij de automatische schijfegalisatie past de werkdiepte van de egalisatie zichzelf aan wanneer de werkdiepte van de tanden wordt gewijzigd. Hierdoor blijft de egalisatiekwaliteit altijd gelijk, zelfs als de werkdiepte wordt veranderd en wordt de bestuurder verder ontlast. 

Voor elke grond de juiste wals 

Gedragen cultivator Cenio 4000-2 14 15 Passende naverdichting voor elke grond met het brede assortiment van naloopwalsen
Passende naverdichting voor elke grond met het brede assortiment van nalooprollen

Voor het verdichten van de grond kan uit 7 walsen worden gekozen. Door de grote keuze aan walsen kan de ideale wals voor de betreffende gebruiksomstandigheden worden gevonden. Als het akkerland binnen een bedrijf sterk wisselt, kan de wals dankzij het snelwisselsysteem zonder veel moeite worden vervangen. Daarnaast kunnen de walsen optioneel worden uitgevoerd met een eenrijig egsysteem uitgebreid.

Met de nieuwe 4 m hydraulisch klapbare Cenio staat nu een universeel en flexibel bruikbare cultivator met hoge efficiëntie ter beschikking, ook voor kleinschalige gebieden.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Diverse toepassingsgebieden van ondiepe stoppelbewerking tot losmaken van de bovengrond dankzij het grote assortiment scharen 
  • Comfortabel instellen vanuit de cabine dankzij standaard, hydraulische werkdiepteverstelling
  • Gelijkmatige egalisatie door de automatische aanpassing van de schijfegalisatie wanneer de werkdiepte wordt gewijzigd
  • Lange levensduur dankzij stabiele frameconstructie 
  • Specifieke naverdichting onder alle omstandigheden dankzij een groot assortiment rollen