De precisie van morgen - Ervaar het vandaag | AMAZONE

News Kommunaltechnik

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille

demopark zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille

AMAZONE heeft op de vakbeurs demopark 2021 de zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier gewonnen. De deskundige jury, bestaande uit technische journalisten van toonaangevende vakbladen, beloonde de nieuwe aanbouwstrooier, die is uitgerust met het innovatieve Smart Precision-systeem voor zout- en pekeltoepassing.


Uniek in de uitrusting van de volledig nieuw ontwikkelde IceTiger is de transporttechniek via een hydraulisch aangedreven bandbodem. Dankzij het brede contactoppervlak wordt het grit zonder brugvorming continu getransporteerd in de richting van een goot via welke het de strooischotel bereikt. Met de hydromotor kan de snelheid van de bandbodem nauwkeurig worden geregeld, zodat zelfs de kleinste hoeveelheden tot 5 g/m² naar behoefte kunnen worden toegediend. Met de precisie strooischotel zijn werkbreedtes van 2 tot 8 m mogelijk. De flexibiliteit van het aanpassen aan de eisen voor het desbetreffende toepassingsgebied maakt de IceTiger ideaal. 


Het Smart Precision Systeem biedt een wezenlijk voordeel met de elektrische afgiftepuntverstelling via ISOBUS. Daarbij wordt de gewenste strooibreedte aan de linker- en de rechterzijde handig vanaf de tractorstoel ingesteld. De wijziging van het strooibeeld tijdens de rit gebeurt door een elektrische servomotor. De elektrische afgiftepuntverstelling stelt automatisch het afgiftepunt van het strooigoed precies in en zorgt samen met de automatische regeling van het toerental van de strooischotel voor het gewenste symmetrische of asymmetrische strooibeeld. Door de flexibele verstelling van de werkbreedte kan het strooibeeld exact worden ingesteld op slechts één rijspoor of ook op twee rijsporen tegelijk. Bovendien kan het driehoekige strooibeeld bijvoorbeeld bij rotondes naar binnen worden verschoven, zodat de complete weg optimaal wordt afgedekt. 


AMAZONE biedt de in eigen huis ontwikkelde, intuïtief te bedienen terminal AmaTron 4 in tabletstijl voor de ISOBUS-besturing. Voor maximaal comfort kunnen alle functies in het werkmenu worden bediend met de AmaPilot+ multifunctionele hendel.


De basisversie van de IceTiger heeft een inhoud van 1.000 l. Het zwaartepunt in de 3-punts bevestiging wordt gekenmerkt door steile wanden. Zo worden strooigoedresten op betrouwbare wijze vermeden. Optioneel kan het volume door middel van opzetranden van 300 l of 600 l worden vergroot tot een maximum van 1.900 l.


Optioneel maakt de IceTiger de toepassing van voorbevochtigd zout FS30 mogelijk via een pekelapparaat met een totale capaciteit van 500 l. Vlak vóór de strooischotel worden de vaste stof en pekel met elkaar vermengd, waarbij de precies instelbare pekeltoevoer gebeurt via een hydraulisch aangedreven pomp die bestand is tegen drooglopen. In vergelijking met droog zout wordt met het mengsel een verlaging van het zoutgehalte met circa 23% gerealiseerd. 


Het demopark is Europa's grootste openluchttentoonstelling voor de groene sector in Eisenach. Hoewel er dit jaar geen demopark kon plaatsvinden vanwege de pandemie, werden er voor de nieuwighedencompetitie zo'n 50 innovaties ingediend. 


Download het persbericht en mediapakket: IceTiger- Meer precisie voor de winterdienst


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


Meer informatie Minder informatie -
IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602

IceTiger – Meer precisie voor de winterdienst

IceTiger_ISO_Sole_Claas_d0_kw_P2099697_de_d1_210604
De IceTiger beschikt over het unieke Smart Precision Systeem met een hydraulisch aangedreven bandbodem, een zeer moderne ISOBUS-besturing en een precisie strooischotel.

Met de compleet nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier om met zeer hoge precisie zout en pekel. De nieuwe transporttechniek via een bandbodem maakt het strooien van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Strooien met gladheid bestrijdende materialen zoals split of zand is ook mogelijk. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een precisiemachine voor de winterdienst.

Innovatie: Smart Precision System -
Verstelbare bandbodem en elektrische verstelling van het afgiftepunt via ISOBUS 

Uniek is het hydraulisch aangedreven transport van het strooigoed over de bandbodem. Dankzij het brede contactoppervlak wordt het strooigoed continu zonder verstopping en brugvorming getransporteerd in de richting van een glijgoot, waarover het de strooischotel bereikt. Via een hydromotor kan de snelheid van de bandbodem precies worden ingesteld op snel of langzaam lopend. Zo kunnen ook zeer kleine hoeveelheden tot 5 g/m² naar behoefte worden gestrooid. Met de precisie strooischotel zijn werkbreedtes van 2 tot 8 m mogelijk. De flexibiliteit van het aanpassen aan de eisen voor het desbetreffende toepassingsgebied maakt de IceTiger ideaal. 

Het Smart Precision Systeem biedt een wezenlijk voordeel met de elektrische verstelling van het afgiftepunt via ISOBUS. Daarbij kan de gewenste strooibreedte aan de linker- en de rechterzijde gemakkelijk vanaf de tractorstoel worden ingesteld. De wijziging van het strooibeeld tijdens de rit gebeurt door een elektrische servomotor. De elektrische verstelling van het afgiftepunt stelt dan automatisch het afgiftepunt van het strooigoed precies in en zorgt samen met de automatische regeling van het toerental van de strooischotel voor het gewenste symmetrische of asymmetrische strooibeeld. Door de flexibele verstelling van de werkbreedte kan het strooibeeld exact worden ingesteld op slechts één rijspoor of ook op twee rijsporen tegelijk. Bovendien kan het driehoekige strooibeeld bijvoorbeeld bij rotondes naar binnen worden verschoven, zodat de complete rijstrook optimaal wordt afgedekt. 

AMAZONE biedt voor de ISOBUS-besturing de in eigen huis ontwikkelde terminal AmaTron 4 aan. Zelfs tractoren die af fabriek niet ISOBUS-compatibel zijn, kunnen met de AmaTron 4 voor de winterdienst worden uitgerust. De terminal met tabletachtige bediening beschikt over een 8-inch groot multitouch kleurendisplay in dag/nacht-modus, een praktisch snelstartmenu met intelligente menunavigatie en automatische weergave van knoppen via een nabijheidssensor. Voor maximaal comfort kunnen alle functies in het werkmenu via de multifunctionele bedieningshendel AmaPilot+ of via andere ISOBUS-compatibele multifunctionele bedieningshendels worden bediend.

Optioneel: Geïntegreerde pekelinrichting
Optioneel kan de IceTiger worden uitgerust met een pekelinrichting met een totale tankinhoud van 500 l voor het strooien van pekelzout FS30. Vlak vóór de strooischotel worden de vaste stof en pekel met elkaar vermengd, waarbij de precies instelbare pekeltoevoer gebeurt via een hydraulisch aangedreven pomp die bestand is tegen drooglopen. In vergelijk met droog zout wordt met het mengsel een verlaging van het zoutgehalte met circa 23% gerealiseerd. Het ontdooien gaat sneller en er zijn wezenlijk minder verliezen door bijvoorbeeld wind.

Slimme bediening met EasySet 2 - zuinig en milieuvriendelijk 
In de basisversie wordt de IceTiger aangestuurd via de machinegerelateerde EasySet 2 bedieningscomputer. De eenvoudige, intuïtieve bediening is snel onder de knie te krijgen, wat optimaal is voor wisselende inzetbaarheid van bestuurders. Na het invoeren van de benodigde strooihoeveelheid en de gewenste werkbreedte gebeurt de hoeveelheidsregeling automatisch op basis van de wisselende rijsnelheden. De afgiftepuntverstelling bij gebruik van EasySet 2 wordt handmatig uitgevoerd. Op kritieke wegdekken, bijvoorbeeld op bruggen of oversteekplaatsen, kan met de functie +100% de strooihoeveelheid worden verdubbeld. Met een druk op de knop kan het kalibreren van de werkbreedte, snelheid en afgifte worden uitgevoerd. Ook handig is dat de LED-werkverlichting en het zwaailicht via EasySet 2 kunnen worden ingeschakeld. Optioneel zijn een achteruitrijcamera met zicht op het strooibeeld en een camera in de bak voor niveaucontrole verkrijgbaar. 

Grote bak voor hoge capaciteit
De basisversie van de IceTiger winterdienststrooier heeft een inhoud van 1.000 l. Het zwaartepunt in de 3-punts bevestiging wordt gekenmerkt door steile wanden. Zo worden restanten strooigoed op betrouwbare wijze vermeden. Optioneel kan het volume door middel van opzetranden van 300 l of 600 l worden vergroot tot een maximum van 1.900 l.
 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


Meer informatie Minder informatie -

Sales Partner

Kamps de Wild B.V.

Edisonstraat 10
6902 PK Zevenaar
Netherlands
Tel: +31 316 369111
Fax: +31 316 526354

Jean Heybroek B.V. - Tuin & Park

Wilkengade 6 - PO Boks 228 3992 LL Houten
Netherlands

CurveControl voor AMAZONE-centrifugaalstrooier

AMAZONE werd bekroond met de AGRITECHNICA Innovation Award 2023 in ZILVER voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in bochten van het perceel - CurveControl past bij centrifugale kunstmeststrooiers in bochten de dwarsverdeling aan de verschillende bochtsnelheden aan en corrigeert het uitzwenken van het strooipatroon.

Joined forces: CLAAS, AgXeed and Amazone establish the world's first cross-industry autonomy alliance

CLAAS, AgXeed and Amazone have stepped up their collaboration in the field of highly automated and autonomous agricultural machinery and work processes by establishing the first multi-manufacturer autonomy group. 3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY - bekroond met de AGRITECHNICA Innovation Award 2023 in ZILVER.

Noviteiten 2024

Ontdek alles over onze nieuwe producten en innovaties op het gebied van grondbewerking, zaaitechniek, bemestingstechniek, gewasbeschermingstechniek, elektronica en Geautomatiseerd en autonoom werken.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Precea - de nieuwe precisiezaaimachine

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van de Precea en leer meer over de verschillende toepassingsmogelijkheden aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

NIEUW: AMAZONE getrokken-precisie-zaaimachine Precea-TCC

AMAZONE breidt nu het gamma van de precisie-zaaitechniek uit met de getrokken producttypes Precea 9000-TCC en 12000-TCC met 9 en 12 m werkbreedte. De speciaal voor loonbedrijven en grote bedrijven ontwikkelde variant overtuigt door de krachtige overdrukverenkeling, grote tankvolumes en het innovatieve zaadgoedtoevoersysteem Central Seed Supply. De heel precieze aflegging van het zaadgoed zorgt voor hoge veldopkomst ook bij hoge werksnelheden tot 15 km/h

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

140 jaar AMAZONE: "Ideeën voor onze toekomst"

Toen Heinrich Dreyer op 1 mei 1883 de onderneming "H. Dreyer Fabrik voor landwirtschaftliche Maschinen und Geräte" in Gaste bij Osnabrück oprichtte, kon hij niet vermoeden dat Amazone zich ooit tot een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van landbouwmachines zou ontwikkelen. Sinds nu al 140 jaar biedt de familieonderneming innovatieve producten voor de landbouw aan.

Nieuwe AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 Onland

AMAZONE biedt de halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 nu ook voor het Onland ploegen aan. Door de snelle en comfortabele wissel tussen het werken Onland en in de voor biedt de Tyrok Onland een hoge flexibiliteit. Aangeboden worden de nieuwe producttypes met naar keuze 7, 8 of 9 scharen voor de tractorklasse tot 400 pk.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

AMAZONE locaties

De wereld van AMAZONE: AMAZONE produceert sinds de oprichting in 1883 landbouw- en openbare diensten technologie. Inmiddels op 9 locaties wereldwijd met circa 2.000 medewerkers. Als wereldwijde aanbieder wordt nu ongeveer 80% van de productie verkocht in meer dan 70 landen.