Hero_Bild
Terug

15 mei 2023

NIEUW: AMAZONE getrokken-precisie-zaaimachine Precea-TCC

Mediapakket downloaden
AMAZONE breidt nu het gamma van de precisie-zaaitechniek uit met de getrokken producttypes Precea 9000-TCC en 12000-TCC met 9 en 12 m werkbreedte. De speciaal voor loonbedrijven en grote bedrijven ontwikkelde variant overtuigt door de krachtige overdrukverenkeling, grote tankvolumes en het innovatieve zaadgoedtoevoersysteem Central Seed Supply. De heel precieze aflegging van het zaadgoed zorgt voor hoge veldopkomst ook bij hoge werksnelheden tot 15 km/h. 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Centraal tankconcept ‒ per rij verenkelen

Voor bijzonder grote oppervlakken en tijdbesparend vullen beschikken de nieuwe Precea-TCC's over een centrale zaadgoedbak die met 2.000 l tot twee bigbags opneemt. Met het nieuwe zaadgoedtoevoersysteem Central Seed Supply wordt het zaadgoed via luchtstroom uit de centrale tank naar de verenkelingsaggregaten geleid. Daar wordt het zaadgoed per rij in een kleine voorraadtank opgeslagen. Als het maximale vulniveau in deze eenheid is bereikt, dan worden door het toegevoerde zaadgoed automatisch de luchtstroom en hierdoor de verdere toevoer onderbroken. Als het vulniveau weer daalt, dan start de luchtstroom automatisch en transporteert deze het zaadgoed van de hoofdtank naar de verschillende rijen. Door deze intelligente luchtgeleiding van de Central Seed Supply wordt elk verenkelingsaggregaat onafhankelijk van zaadgoed voorzien zonder dat het systeem een complexe sensortechniek of elektronische besturing nodig heeft.

Exacte verenkeling op elke rij

Bij de zaadgoedverenkeling vertrouwt AMAZONE op zijn uiterst precieze PreTeC-verenkelingsaggregaten die volgens het overdrukprincipe werken. Hierbij worden het zaadgoed door perslucht tegen de verenkelingsschijf gedrukt. De afdichting draait met de verenkelingsschijf mee, wat voor een duidelijk lager opgenomen vermogen van de elektrische aandrijvingen zorgt. Via de automatisch regeling en met de optosensoren gekoppelde afstrijkerverstelling SmartControl worden missers en dubbele posities op een doeltreffende manier vermeden. De elektrisch aangedreven verenkelingsschijf draait afhankelijk van de rijsnelheid en de gewenste zaadhoeveelheid en transporteert het zaadgoed in de richting van het schietkanaal. Hier wordt de aandrukkracht onderbroken en de korrel precies in de zaaivoor geschoten en door de vangrol gestopt en veilig geplaatst.

Voor de exacte aflegging van het zaadgoed zorgt een vorenvormer. Twee draagrollen en de hoge, hydraulisch instelbare kouterdruk garanderen een gelijkmatige diepteregeling. Voor nog meer comfort biedt AMAZONE de automatische kouterdrukregeling SmartForce aan. Deze zorgt voor het constant aanhouden van de ingestelde indringkracht en dus voor een continu gelijkblijvende aflegging van het zaadgoed, vooral ook bij wisselende bodemomstandigheden.

De elektrische doseeraandrijving ElectricDrive maakt het op heel comfortabele wijze mogelijk om de gewenste zaadhoeveelheid via de ISOBUS-terminal in te stellen en vormt de basis voor het exact aanhouden van de plaatsspecifieke hoeveelheidsregeling via gps en veldzonekaart. Daarnaast spaart de GPS-SectionControl vooral bij de grote werkbreedtes per afzonderlijke rij actief zaadgoed in geervormige stukken land alsook aan de kopakker en biedt deze bijvoorbeeld uitstekende mogelijkheden voor een mechanische onkruidbestrijding met de schoffel.

CurveControl ‒ Geoptimaliseerde aflegging van het zaadgoed in bochten

De elektrische aandrijving maakt het ook in bochten mogelijk om over de volledige, grote werkbreedte de aflegafstanden constant te houden. Met behulp van een gyroscoopsensor wordt het verschil tussen de snelheid vooruit in de binnen- en buitenbocht bepaald. Op deze basis past de innovatieve CurveControl de toerentallen van de verenkelingsschijven aan zodat de zaadafstanden ook in bochten gelijk blijven. Gelijkmatige afstanden zorgen ervoor dat de gewassen voldoende van voedingsstoffen worden voorzien. Hierdoor worden homogene gewasbestanden bereikt en gelijkmatige rijpheid.

Tweekamertank voor kunstmest

Voor het gelijkmatig strooien van kunstmest is de Precea-TCC met een goed toegankelijke tweekamertank voor in het totaal 6.000 l vulvolume uitgerust. Elke tank beschikt over een eigen elektrische doseerder die aan een verdelerkop is gekoppeld, waardoor standaard een halfzijdige schakeling beschikbaar is. Het strooien van kunstmest gebeurt via de FerTeC twin HD-kunstmestkouter. De Delta wordt eenmalig tussen zaaidieptes van de kunstmest en het zaadgoed ingesteld. Als vervolgens de zaaidiepte wordt veranderd, dan stelt de kunstmestkouter de diepte in dezelfde verhouding tot de zaaidiepte automatisch bij.

Telescopisch onderstel

De Precea-TCC wordt met 12 of 16 rijen voor reikwijdtes van 70, 75 en 80 cm aangeboden. Voor het onderstel van de Precea is een telescopeerbare as verkrijgbaar. Op het veld kunnen hierdoor grote bandenmaten worden verschoven, zodat de wielen tussen de zaadrijen lopen en verdichtingen onmiddellijk onder de zaadrijen worden vermeden. Bij ingeschoven wielen kan de Precea-TCC met een totale breedte van 3 m comfortabel op de weg worden getransporteerd.

Op middellange termijn zullen de nieuwe producttypes ook voor dichtere rijenculturen zoals biet, koolzaad of soja met rijbreedtes van 45 en 50 cm met 18 of 24 rijen beschikbaar zijn en het programma afronden.

Alle

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 okt. 2021

Ondiepe grondbewerking met de AMAZONE C-Mix ganzenvoetschaar

Nu ook verkrijgbaar als zeer slijtvaste HD-variant: De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met het grondwater. Enerzijds mogen onkruidzaden en uitgevallen granen niet worden gemorst, anderzijds moeten de wortels volledig worden afgesneden.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sep. 2021

Het nieuwe vlaggenschip van de ploegen: AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400

Meer capaciteit door hogere snelheid met minimale slijtage
Met de Tyrok 400 introduceert AMAZONE nu een geheel nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met 7, 8 of 9 scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, zelfs bij permanente belasting, perfecte werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door zijn zeer eenvoudige, veilige en nauwkeurige verstelbaarheid zeer veel...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sep. 2021

Maximale capaciteit en precisie op één as

De nieuwe grootte: AMAZONE getrokken veldspuit UX Super tot 9.000 l nominale inhoud en 42 m werkbreedte
AMAZONE breidt de familie UX getrokken veldspuiten uit met de krachtige typen UX 7601 Super met 8.000 l en UX 8601 Super met 9.000 l werkelijke inhoud. Dankzij de consequente voortzetting van het compacte AMAZONE-machineontwerp combineren de nieuwe modellen een tankinhoud tot 9.000 l en een spuitboombreedte tot 42 m met de goede wendbaarheid en hoge...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

demopark zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier

Aan AMAZONE werd op de vakbeurs demopark 2021 de zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier toegekend. De erkende vakjury beloonde de nieuwe aanbouwstrooier, die is uitgerust met het innovatieve Smart Precision System voor zout- en pekeltoepassing.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Nieuwe X-Cutter-Disc voor zeer ondiepe grondbewerking

Met de nieuwe X-Cutter-Disc breidt AMAZONE de keuze aan werktuigen voor de Catros-compacte schijveneg uit. De speciale schijf met gegolfd profiel wordt gebruikt voor zeer ondiepe grondbewerking. De speciale vorm van de schijf zorgt voor een intensieve snede over de volledige werkbreedte en maakt indruk met zijn hoge maar ondiepe mengintensiteit wat zorgt voor snellere rotting. Dit biedt optimale omstandigheden voor de volgende teelt.
De zeer ondiepe...

Galerie (1)
13 aug. 2021

De wind aan uw kant

AMAZONE WindControl is nu ook zonder ArgusTwin leverbaar
Wind is altijd en overal op wereld ruim vertegenwoordigd en vormt een grote uitdaging in de praktijk als het gaat om het gelijkmatig strooien van minerale bemesting. Met het AMAZONE WindControl-systeem kan de invloed van wind op het strooibeeld permanent worden gecontroleerd en automatisch worden gecompenseerd. WindControl kan nu ook voor de aanbouwstrooier ZA-TS en de getrokken strooier ZG-TS worden...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 jul. 2021

Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 3000-TX en 4000-TX voor de perfecte mix

Zowel ondiep intensief snijden en verkruimelen als diep losmaken en inmengen
Amazone biedt nu twee nieuwe types van de getrokken Ceus-schijveneg-cultivatorcombinatie met werkbreedten van 3 m en 4 m in een starre uitvoering aan. Dit betekent dat de succesvolle werktuigcombinatie ook kan worden gebruikt door kleinere landbouwbedrijven en met tractoren vanaf 150 pk. De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX zijn uitgerust met een centraal onderstel en overtuigen door hun...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 jul. 2021

Nieuwe AMAZONE rotorkopeg KE 3002-240 met Rotamix systeem

AMAZONE biedt een nieuwe rotorkopeg voor hoge tractorvermogens tot 240 pk. Het nieuw ontwikkelde type KE 3002-240 in 3 m werkbreedte met het innovatieve Rotamix-systeem toont zijn sterke punten bij intensieve bodemverkruimeling, vooral onder moeilijke omstandigheden.

Rotamix-systeem - kort, compact en nog twee rotoren meer
De KE 3002-240 met het Rotamix-systeem heeft twaalf rotoren waarover de inkomende kracht wordt verdeeld. De slepende tanden zorgen voor een zeer...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 jul. 2021

C-Mix Ultra Zink Systeem - Nieuwe hydraulische overbelastingsbeveiliging

Hoge bedrijfszekerheid met het nieuwe C-Mix Ultra tandensysteem voor de Cenius getrokken cultivator en Ceus schijveneg-cultivator-combinatie
AMAZONE breidt de keuzemogelijkheden uit met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden voor de getrokken cultivatorserie Cenius-2TX met werkbreedten van 4 tot 8 m en de getrokken schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX, die verkrijgbaar is in werkbreedtes vanaf 4 tot 7 m. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 jun. 2021

IceTiger – Meer precisie voor de winterdienst

Met de compleet nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier om met zeer hoge precisie zout en pekel te strooien. De nieuwe transporttechniek via een bandbodem maakt het strooien van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Strooien met gladheid bestrijdende materialen zoals split of zand is ook mogelijk. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een...

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama
2 jun. 2021

Nieuwe aanbouw centrifugaalstrooier serie ZA-X en ZA-M met bedieningscomputer EasySet 2

Vanaf nu kunnen de AMAZONE aanbouwstrooiers van de serie ZA-M 02 en ZA-X 03 met de EasySet 2 bedieningscomputer worden besteld. De elektrische regeleenheid maakt een constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid, evenals vele andere gebruiksvriendelijke functies en comfortabele instelmogelijkheden. Bovendien verschijnen beide soorten kunstmeststrooiers in een nieuw ontwerp.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mei 2021

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

De AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro (vorig jaar 2019: € 467 miljoen). Hiermee behaalde AMAZONE de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
15 mrt. 2021

Succesvol kunstmest strooien: Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Voor de optimale instelling bij het strooien van kunstmest, biedt AMAZONE diverse technische oplossingen en diensten. Hierbij speelt de nauwkeurige en op de behoeften afgestemde toepassing een doorslaggevende rol, om kosten te besparen en het milieu te beschermen. Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen. De extra...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_met_logo
8 mrt. 2021,

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test: Precea 4500-2CC Super en PreTeC zaaiaggregaat zijn DLG GOEDGEKEURD

In februari 2021 publiceerde de DLG twee testrapporten voor de precisie-zaaimachine Precea 4500-2CC Super en het PreTeC-zaaiaggregaat. De Precea-serie is de nieuwste generatie hoge snelheid precisie-zaaimachines van AMAZONE.

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
18 feb. 2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek...