Terug

3 mei 2023

140 jaar AMAZONE: "Ideeën voor onze toekomst"

Mediapakket downloaden

2022_03_BM_140Jahre_out

Toen Heinrich Dreyer op 1 mei 1883 de onderneming "H. Dreyer Fabrik voor landwirtschaftliche Maschinen und Geräte" in Gaste bij Osnabrück oprichtte, kon hij niet vermoeden dat Amazone zich ooit tot een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van landbouwmachines zou ontwikkelen. Sinds nu al 140 jaar biedt de familieonderneming innovatieve producten voor de landbouw aan

Een succesverhaal

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

De oprichter Heinrich Dreyer startte in 1883 eerst met de productie van een graanreinigingsmachine en zag al heel vroeg: "We moeten de wereld in." Zo werden al in 1906 de eerste graanreinigingsmachines in Valparaiso in Chili verkocht en hiermee werd de basis voor de sterke export van de huidige AMAZONE-groep gelegd. Heinrich Dreyer's zonen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zorgden de volgende jaren voor belangrijke mijlpalen in de productontwikkeling en dragen tot vandaag bij aan het succesverhaal. Vooral in de jaren 60 ontwikkelden de tweeschijven-aanbouwkunstmeststrooiers ZA en de legendarische zaaimachine D4 zich tot ware bestsellers. De productiecapaciteiten moesten worden uitgebreid en zo ontstond de eerste vestiging in Hude bij Oldenburg, die in 2009 met de locatie Hude-Altmoorhausen voor de productie van moderne grootschalige zaaitechniek werd uitgebreid. Met de intrede in de grondbewerking ontwikkelde AMAZONE als eerste fabrikant aftakas aangedreven machines voor de combinatie met zaaimachines. Sinds 1998 worden bovendien passief werkende grondbewerkingsmachines met de dochteronderneming BBG Bodenbearbeitungsgeräte uit Leipzig op de markt gebracht. 
In de loop van de geschiedenis moesten telkens weer ook moeilijke tijden overwonnen worden. Maar de familie Dreyer slaagde er gedurende alle generaties in om de onderneming op een stevige groeikoers te houden. De productie werd permanent uitgebreid en het productportfolio werd aangevuld met nieuwe expertises. Zo heeft AMAZONE in 2016 door de overname van de ploegenproductie van de firma Vogel & Noot in het Hongaarse Mosonmagyaróvár zowel het grondbewerkingsprogramma alsook de productiecapaciteiten duidelijk vergroot. In aanvulling op de fabrieken in Gaste en Leeden werd in 2018 de nieuwbouw van de productiefabriek in Bramsche noordelijk van Osnabrück geopend. Moderne montagehallen bieden daar plaats voor een variantenrijke productie van ook grote machines alsook een algemene optimalisatie van de logistiek in de drie fabrieken. Sinds 2019 behoort bovendien Schmotzer Hacktechnik in Bad Windsheim tot de ondernemingsgroep. Dit was een belangrijke stap voor de uitbreiding van het assortiment op het gebied van plantenverzorging.

Waarden uit het verleden verder ontwikkelen 

Dreyer_Christian_Justus_d0_kw_Q2072850
Van links: Christian Dreyer end Dr. Justus Dreyer (voorzitters van de raad van bestuur/eigenaren van de AMAZONE-groep)

Tot de kerncompetenties van AMAZONE behoren vandaag de actief en passief werkende grondbewerkingstechniek, zaaimachines en precisiezaaimachines, kunstmeststrooiers en gewasbeschermingsspuiten. Een andere pijler is de productie van gemeentelijke machines voor het park- en gazononderhoud en de winterdienst, die in Forbach/Frankrijk is gevestigd. In het laatste boekjaar 2022 bestond de AMAZONE-groep uit negen productielocaties en had AMAZONE in het totaal meer dan 2000 medewerkers. Het exportaandeel bedroeg in 2022 80%. Hoofdzetel en hoofdfabriek van de AMAZONE-groep is ook vandaag nog de bij Hasbergen bij Osnabrück behorende deelgemeente Gaste. De aandelen van de onderneming zijn volledig in handen van de families Dreyer. Nadat Prof. Dr. h.c. Heinz Dreyer († 17 februari 2023) en zijn neef Klaus Dreyer meer dan 50 jaar aan het roer van de groep stonden, heeft al vele jaren de 4e generatie met de beide eigenaars Christian Dreyer en Dr. Justus Dreyer de verantwoordelijkheid. "De baanbrekende successen uit het verleden willen we voortzetten, zodat de landbouw wereldwijd voor onze innovatieve oplossingen voor de intelligente gewasproductie kiest", aldus de beide eigenaars. "We zijn onze voorouders grote dank verschuldigd. De waarden die ze hebben gecreëerd, willen we duurzaam verder ontwikkelen en tegelijk willen we de uitdagingen van de toekomst met vertrouwen aangaan. Onze dank gaat ook uit naar de leden van onze families, onze klanten, medewerkers, verkooppartners en importeurs, leveranciers en alle mensen die met hun persoonlijke inzet en groot engagement tot het succes van de onderneming hebben bijgedragen." 

Verdere groei gepland 

pressebild_precea_dreyer_140jahre_a5_b_d1_2304262
Oprichter Heinrich Dreyer met het historisch firmalogo uit de oprichtingsperiode en de nieuwste AMAZONE precisie-zaaimachine Precea.

Slim plannen en investeren voor een succesvolle, duurzame toekomst en niet aan snelle winsten denken moet de filosofie van de onderneming verder vormgeven. Hierbij stellen de eigenaars zich tot doel om de productiecapaciteiten van AMAZONE in overeenstemming met de organische groei verder uit te breiden en bestaande productie- en logistieke processen continu te moderniseren. Tegelijkertijd zal AMAZONE zich samen met de partnerschappen in binnen- en buitenland erop concentreren om op alle competentiedomeinen verder marktaandelen op de belangrijkste markten ter wereld te winnen. "Bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën komen de wensen van de klanten op de eerste plaats, daarnaast is het ook cruciaal om de eisen van de toekomst tijdig te herkennen. Deze weg was in het verleden al altijd succesvol", aldus Dr. Justus Dreyer. Ten dienste van de klant wordt het steeds belangrijker om de alsmaar complexere landbouwmachines en processen nog intensiever met adviesdiensten te begeleiden. Dit betekent onder andere dat AMAZONE op de locatie Hasbergen-Gaste de nieuwe proefboerderij in Wambergen verder zal uitbouwen. Met een duurzaam ontworpen proefinstelling voor akkerbouw met de titel Controlled Row Farming (CRF) wordt daar momenteel een nieuwe akkerbouwmethode in rijen voorgesteld. Het bedrijf intensiveert voortdurend zijn uitgebreide opleidingsaanbod.
Net zoals in het verleden is het bovendien belangrijk verantwoordelijkheid te nemen voor de mensen en hun gezinnen die in de firma zijn tewerkgesteld. "Enerzijds gaat het ons om het behoud en de verdere ontwikkeling van de werkgelegenheid. Anderzijds weten we dat de onderneming gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers nodig heeft om bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën toonaangevend te blijven en altijd optimale kwaliteit te produceren", legt Christian Dreyer uit.

Ideeën voor onze toekomst 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Met het oog op de toekomstige verdere ontwikkeling van het AMAZONE-productgamma zien de eigenaars de uitdagingen van economie en ecologie als belangrijkste taken. "We willen een doorslaggevende bijdrage tot de wereldvoedselvoorziening leveren en onze landbouw met innovatieve ideeën helpen om toekomstgericht en duurzaam te kunnen werken", verduidelijkt Dr. Justus Dreyer tegen de achtergrond van de grote uitdagingen waarvoor de professionele landbouw en landbouwtechniek vandaag staan. Enerzijds moet de landbouw kwalitatief hoogwaardige levensmiddelen produceren om de groeiende wereldbevolking te voeden. Anderzijds vermindert de akkerbouwoppervlakte waarop levensmiddelen kunnen worden geproduceerd. Dit wordt nog verergerd door de klimaatverandering met extreme weersomstandigheden. "We zien daarom drie belangrijke taken voor de landbouw en onszelf, die elkaar natuurlijk wederzijds beïnvloeden: Behoud van kostbare hulpbronnen, gebruik van bedrijfsmiddelen duurzaam reduceren, meer precisie voor duurzaamheid en kostenefficiëntie met een tegelijk hoog opbrengstniveau", vervolgt Christian Dreyer. AMAZONE heeft daarom als belangrijkste doelstelling om een hoog opbrengstniveau per ha oppervlakte met duurzame methodes te behalen. Het is belangrijk om de efficiëntie van de productieprocessen te verbeteren en de gewassen zo precies mogelijk te behandelen. Tegelijkertijd moeten de verhoging van de biodiversiteit en het behoud van de vruchtbaarheid van de bodem belangrijke doelstellingen zijn om duurzaam goede perspectieven voor onze volgende generaties te bieden. 

Om nog beter aan de ecologische vereisten te voldoen, zal AMAZONE onder andere AMAZONE 4.0 doorzetten met behulp van het zinvolle gebruik van elektronica. Met behulp van GPS-technologieën, sensortechniek, software en andere instrumenten moeten zo de mogelijkheden van de plaatsspecifieke en op individuele gewassen gebaseerde bewerking worden uitgebreid. Het succesvolle machineprogramma willen de eigenaars zodanig uitbreiden om in de toekomst voor elke locatie met zijn individuele bijzonderheden, maar ook voor elke bedrijfsgrootte en cultuur de juiste technologieën en processen te kunnen aanbieden. Belangrijke basis hiervoor is de uitbreiding van het eigen testprogramma op internationaal vlak in samenwerking met wetenschappelijke instituten, adviesorganen en de agrarisch ondernemers. 

Ook in de toekomst beweeglijker en sneller 

"Wij van AMAZONE streven ernaar om onze klanten ook in de toekomst optimaal te bedienen. Het gaat erom beweeglijker, betrouwbaarder en sneller te ageren dan anderen", waarmee de eigenaren dieper ingaan op de actuele uitdagingen. "Dit vereist telkens weer aan de actuele wensen van de klant tegemoet te komen en innovatieve techniek te ontwikkelen. Voor de landbouwtechniek en landbouw, die wereldwijd voor de voeding van de bevolking systeemrelevant is, zien we op lange termijn positieve perspectieven en daarom kijken we ook optimistisch naar de toekomst."

Alle

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 okt. 2021

Ondiepe grondbewerking met de AMAZONE C-Mix ganzenvoetschaar

Nu ook verkrijgbaar als zeer slijtvaste HD-variant: De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met het grondwater. Enerzijds mogen onkruidzaden en uitgevallen granen niet worden gemorst, anderzijds moeten de wortels volledig worden afgesneden.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sep. 2021

Het nieuwe vlaggenschip van de ploegen: AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400

Meer capaciteit door hogere snelheid met minimale slijtage
Met de Tyrok 400 introduceert AMAZONE nu een geheel nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met 7, 8 of 9 scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, zelfs bij permanente belasting, perfecte werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door zijn zeer eenvoudige, veilige en nauwkeurige verstelbaarheid zeer veel...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sep. 2021

Maximale capaciteit en precisie op één as

De nieuwe grootte: AMAZONE getrokken veldspuit UX Super tot 9.000 l nominale inhoud en 42 m werkbreedte
AMAZONE breidt de familie UX getrokken veldspuiten uit met de krachtige typen UX 7601 Super met 8.000 l en UX 8601 Super met 9.000 l werkelijke inhoud. Dankzij de consequente voortzetting van het compacte AMAZONE-machineontwerp combineren de nieuwe modellen een tankinhoud tot 9.000 l en een spuitboombreedte tot 42 m met de goede wendbaarheid en hoge...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

demopark zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier

Aan AMAZONE werd op de vakbeurs demopark 2021 de zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier toegekend. De erkende vakjury beloonde de nieuwe aanbouwstrooier, die is uitgerust met het innovatieve Smart Precision System voor zout- en pekeltoepassing.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Nieuwe X-Cutter-Disc voor zeer ondiepe grondbewerking

Met de nieuwe X-Cutter-Disc breidt AMAZONE de keuze aan werktuigen voor de Catros-compacte schijveneg uit. De speciale schijf met gegolfd profiel wordt gebruikt voor zeer ondiepe grondbewerking. De speciale vorm van de schijf zorgt voor een intensieve snede over de volledige werkbreedte en maakt indruk met zijn hoge maar ondiepe mengintensiteit wat zorgt voor snellere rotting. Dit biedt optimale omstandigheden voor de volgende teelt.
De zeer ondiepe...

Galerie (1)
13 aug. 2021

De wind aan uw kant

AMAZONE WindControl is nu ook zonder ArgusTwin leverbaar
Wind is altijd en overal op wereld ruim vertegenwoordigd en vormt een grote uitdaging in de praktijk als het gaat om het gelijkmatig strooien van minerale bemesting. Met het AMAZONE WindControl-systeem kan de invloed van wind op het strooibeeld permanent worden gecontroleerd en automatisch worden gecompenseerd. WindControl kan nu ook voor de aanbouwstrooier ZA-TS en de getrokken strooier ZG-TS worden...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 jul. 2021

Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 3000-TX en 4000-TX voor de perfecte mix

Zowel ondiep intensief snijden en verkruimelen als diep losmaken en inmengen
Amazone biedt nu twee nieuwe types van de getrokken Ceus-schijveneg-cultivatorcombinatie met werkbreedten van 3 m en 4 m in een starre uitvoering aan. Dit betekent dat de succesvolle werktuigcombinatie ook kan worden gebruikt door kleinere landbouwbedrijven en met tractoren vanaf 150 pk. De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX zijn uitgerust met een centraal onderstel en overtuigen door hun...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 jul. 2021

Nieuwe AMAZONE rotorkopeg KE 3002-240 met Rotamix systeem

AMAZONE biedt een nieuwe rotorkopeg voor hoge tractorvermogens tot 240 pk. Het nieuw ontwikkelde type KE 3002-240 in 3 m werkbreedte met het innovatieve Rotamix-systeem toont zijn sterke punten bij intensieve bodemverkruimeling, vooral onder moeilijke omstandigheden.

Rotamix-systeem - kort, compact en nog twee rotoren meer
De KE 3002-240 met het Rotamix-systeem heeft twaalf rotoren waarover de inkomende kracht wordt verdeeld. De slepende tanden zorgen voor een zeer...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 jul. 2021

C-Mix Ultra Zink Systeem - Nieuwe hydraulische overbelastingsbeveiliging

Hoge bedrijfszekerheid met het nieuwe C-Mix Ultra tandensysteem voor de Cenius getrokken cultivator en Ceus schijveneg-cultivator-combinatie
AMAZONE breidt de keuzemogelijkheden uit met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden voor de getrokken cultivatorserie Cenius-2TX met werkbreedten van 4 tot 8 m en de getrokken schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX, die verkrijgbaar is in werkbreedtes vanaf 4 tot 7 m. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 jun. 2021

IceTiger – Meer precisie voor de winterdienst

Met de compleet nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier om met zeer hoge precisie zout en pekel te strooien. De nieuwe transporttechniek via een bandbodem maakt het strooien van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Strooien met gladheid bestrijdende materialen zoals split of zand is ook mogelijk. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een...

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama
2 jun. 2021

Nieuwe aanbouw centrifugaalstrooier serie ZA-X en ZA-M met bedieningscomputer EasySet 2

Vanaf nu kunnen de AMAZONE aanbouwstrooiers van de serie ZA-M 02 en ZA-X 03 met de EasySet 2 bedieningscomputer worden besteld. De elektrische regeleenheid maakt een constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid, evenals vele andere gebruiksvriendelijke functies en comfortabele instelmogelijkheden. Bovendien verschijnen beide soorten kunstmeststrooiers in een nieuw ontwerp.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mei 2021

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

De AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro (vorig jaar 2019: € 467 miljoen). Hiermee behaalde AMAZONE de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
15 mrt. 2021

Succesvol kunstmest strooien: Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Voor de optimale instelling bij het strooien van kunstmest, biedt AMAZONE diverse technische oplossingen en diensten. Hierbij speelt de nauwkeurige en op de behoeften afgestemde toepassing een doorslaggevende rol, om kosten te besparen en het milieu te beschermen. Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen. De extra...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_met_logo
8 mrt. 2021,

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test: Precea 4500-2CC Super en PreTeC zaaiaggregaat zijn DLG GOEDGEKEURD

In februari 2021 publiceerde de DLG twee testrapporten voor de precisie-zaaimachine Precea 4500-2CC Super en het PreTeC-zaaiaggregaat. De Precea-serie is de nieuwste generatie hoge snelheid precisie-zaaimachines van AMAZONE.

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
18 feb. 2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek...