De precisie van morgen - Ervaar het vandaag | AMAZONE

News Sätechnik

Precea 6000-2FCC met de FertiSpot doseereenheid voor geportioneerde kunstmesttoediening.

FertiSpot voor de precisiezaaimachine Precea

Nauwkeurige kunstmesttoediening:
Nu ook gesynchroniseerd tussen zaden en voor alle Precea-producttypen

Precea 6000-2FCC met de FertiSpot doseereenheid voor geportioneerde kunstmesttoediening.
Precea 6000-2FCC met de FertiSpot doseereenheid voor geportioneerde kunstmesttoediening. De kunstmest bereikt vanuit de fronttank FTender 2200 via de kunstmestleiding de achterkant van de machine en wordt daar geportioneerd.

Het systeem FertiSpot zorgt voor nauwkeurige toediening van de hoeveelheid kunstmest onder de zaadkorrel. Vanwege wettelijke eisen om de toegestane hoeveelheid kunstmest te verminderen, is de uitdaging om meststoffen steeds efficiënter te gebruiken. Dit heeft AMAZONE ertoe gebracht om het systeem FertiSpot voortdurend verder te ontwikkelen. Bij de introductie op de Agritechnica 2023 toont AMAZONE FertiSpot met de extra optie de meststofporties gesynchroniseerd tussen de zaden te plaatsen.

2019 presenteerde AMAZONE het systeem FertiSpot met plaatsing van de meststof onder de plant. Het systeem maakt zo efficiënt mogelijk gebruik van kunstmest, vooral bij het zaaien van maïs. Vanwege de uitbreiding van precisie zaaien in andere culturen, heeft AMAZONE ook het systeem FertiSpot verder ontwikkeld. Met de nieuwe ontwikkeling, waarbij de meststofportie ook gesynchroniseerd tussen de zaden wordt geplaatst, maakt het systeem hoge meststofconcentraties mogelijk met gelijktijdige bescherming tegen verbranding van kwetsbare gewassen. Dit biedt vooral voordelen bij gewassen zoals de suikerbiet. Vooral onder zeer droge grondomstandigheden biedt de toepassing tussen de zaden een voordeel voor alle gewassen. Als men de meststof te dicht bij de zaden plaatst, ontneemt dit de planten het nodige vocht, waardoor de zaad kunnen uitdrogen of onvoldoende water krijgen.

Opbouw van FertiSpot met gegranuleerde meststof

Systeemopbouw FertiSpot – Totaal

Systeemopbouw FertiSpot – Totaal

  1. Kunstmesttank: Opslag voor bemesting onder blad
  2. Doseereenheid: Dosering van de meststof
  3. Portioneerder: Portionering van de meststof
  4. Kunstmestkouter: Inwerken in de grond

Een precisiezaaimachine Precea met FertiSpot voor granulaatvormige meststof beschikt net als een klassieke precisiezaaimachine over een kunstmesttank met kunstmestdosering. De dosering regelt de gewenste toedieningshoeveelheid per hectare. Deze kan ook via applicatiekaarten variabel worden toegepast. In combinatie met een individuele rijenschakeling voor de meststof kan deze via Section Control op gerende akkers en op de schuine kopakker per rij worden uitgeschakeld.

FertiSpot meststof onder plant
FertiSpot meststof onder plant

FertiSpot meststof tussen plant
FertiSpot meststof tussen plant

 
Vanuit de kunstmestdoseerinrichting bereikt de minerale meststof dan de FertiSpot portioneerder. De continue stroom meststoffen, die de portioneerder binnenkomt, wordt samengebracht door een snel draaiend portioneerblad en verlaat de eenheid als een portie. Deze wordt vervolgens als een portie afgegeven aan het kunstmestkouter. De besturing van de portioneerder en de afgifte van de zaadkorrel gebeurt synchroon. De regeling vindt plaats via de ISOBUS-besturing van de Precea. Door de verdere ontwikkeling van FertiSpot kan de kunstmest nog steeds als een portie direct onder de plant worden gedoseerd, maar ook als een portie tussen de zaden. Via de ISOBUS-besturing kan de tractorbestuurder invoeren waar de plek zich moet bevinden. Bij de geavanceerde FertiSpot-dosering kan het kunstmestdepot worden verplaatst. Via de ISOBUS-besturing kan de tractorbestuurder nu invoeren waar de plek zich moet bevinden, onder de korrel of misschien verplaatst tussen twee zaden. Daarnaast kan met FertiSpot ook een rijtoepassing worden gerealiseerd. De speciale opbouw maakt, afhankelijk van de machinespecificatie, zaadhoeveelheden van maximaal 250 kg meststof per hectare mogelijk, onafhankelijk van de meststofvariëteit.

Nieuw op de Agritechnica 2023 - AMAZONE: FertiSpot voor de precisiezaaimachine Precea
  1. Meststof stroomt continu van bovenaf in de portioneerder. De slang is met een klassieke doseereenheid verbonden.
  2. Het portioneerblad draait sneller dan dat de binnenkomende zaden vliegen en wordt passend bij de draaifrequentie van de verenkeling aangedreven door een elektrische motor.
  3. De zaden worden verzameld en samengeduwd tijdens één omwenteling van het doseerblad. Er ontstaat een compacte portie.
  4. De korrels verlaten de portioneerder in de richting van het kouter.

De AmaTron 4 kan worden gebruikt om de dosering te veranderen van spotbemesting naar rijbemesting.
FertiSpot is volledig geïntegreerd in de ISOBUS-software van de Precea. De AmaTron 4 kan worden gebruikt om de dosering te veranderen van spotbemesting naar rijbemesting.



YT-Thumb-FertiSpot

De kunstmest wordt alleen daar toegediend waar hij onmiddellijk voor de plant beschikbaar is.
Geportioneerde kunstmesttoediening 5 cm naast en 5 cm onder de maïskorrel. De kunstmest wordt alleen daar toegediend waar hij onmiddellijk voor de plant beschikbaar is.


Betere benutting van de meststof door de plant

De gerichte plaatsing van de meststof in het gebied van het zaad leidt tot een aanzienlijk betere benutting van voedingsstoffen, omdat de beschikbaarheid voor de plant toeneemt. De hogere beschikbaarheid door een spot-toepassing maakt het mogelijk om de totale hoeveelheid kunstmest per hectare te verminderen. Studies van de TH Keulen voorspellen bijvoorbeeld een meststofbesparing van 25% bij hetzelfde opbrengstniveau.
Naast de positieve effecten op het milieu zijn er ook voordelen op het gebied van bedrijfs- en arbeidsmanagement. Behalve de directe kostenbesparingen door een lagere kunstmestgift per hectare, zijn er extra besparingen door betere prestaties tijdens het zaaien, dankzij 25% minder vulpauzes. In regio's met veel vee maakt de besparing aan mineralen meststof een beter gebruik mogelijk van eigen landbouwmest.

De hoge meststofbesparing levert niet alleen een aanzienlijke toegevoegde waarde op voor de boer, ook het loonbedrijf bespaart tijd en geld, omdat het grotere efficiëntie creëert vanwege de verminderde stilstandtijd voor het vullen van kunstmest. Het verminderde en efficiënter gebruik van meststof is ook goed voor het milieu.
De verdere ontwikkeling van het systeem FertiSpot maakt het gebruik mogelijk in verschillende gewassen. Door de variabele toediening tussen de zaden, kan de kunstmest ook bij gevoelige gewassen als depot worden geplaatst. Gewassen zoals koolzaad of suikerbieten, die gevoelig zijn voor meststof, kunnen dus optimaal worden voorzien van een kleinere hoeveelheid meststof. 

Het diagram spot-applicatie
Het diagram laat zien dat een spottoepassing met gelijktijdige vermindering van de bemesting onder blad met 25% hetzelfde opbrengstniveau kan bereiken als de conventionele rijbemesting.

Vergelijking van de dekkingsbijdragen tussen een rijbemesting
Vergelijking van de dekkingsbijdragen tussen een rijbemesting van de meststof met 100% hoeveelheid kunstmest en een spot-toepassing met 75% hoeveelheid kunstmest.


Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • FertiSpot maakt het mogelijk de hoeveelheid kunstmest aanzienlijk te verminderen en het milieu te beschermen
  • Voordelen van de gereduceerde hoeveelheid kunstmest:
    • Boer: lagere meststofkosten
    • Loonbedrijf: hogere efficiëntie door kortere insteltijden


Meer informatie Minder informatie -
De gedeelde tank van de Centaya 4000-C Special brengt in een Singleshot-proces twee producten tegelijk uit in de grond.

Nieuwe opbouwzaaimachine Centaya-C Special met tweekamertank

De gedeelde tank van de Centaya 4000-C Special brengt in een Singleshot-proces twee producten tegelijk uit in de grond.
De gedeelde tank van de Centaya 4000-C Special brengt in een Singleshot-proces twee zaaiproducten tegelijk uit in de grond.


Nadat AMAZONE in de herfst van 2022 de opbouwzaaimachine Centaya-C Super voor gecombineerd zaad had geïntroduceerd, volgt nu met de pneumatische opbouwzaaimachine Centaya Special de kleinere variant. De machine is uitgerust met een tank van twee kamers en een volume van 1.500 l. AMAZONE biedt de Centaya-C Special in werkbreedten van 3 m, 3,5 m en 4 m.

Efficiënte inzet van bedrijfsmiddelen

Het tankvolume van 1.500 l van de Centaya-C Special is verdeeld twee kamers met een verhouding van 70:30. Daarmee zijn 2 producten met een volume van 1.050 en 450 l te vullen. De verschillende producten worden bij de ISOBUS-gestuurde Centaya-C Special afzonderlijk en nauwkeurig gedoseerd. De opbouwzaaimachine met zijn traploze elektrische doseerunits maakt zaadhoeveelheden van 0,5-400 kg/ha mogelijk bij een werksnelheid van 10 km/h.

De producten worden dan via de transportweg in de segmentverdeelkop naar de kouters gevoerd. Bij de enkelvoudige transportweg worden het zaadgoed en de kunstmest in een Single-Shoot-proces naar het kouter getransporteerd. Daarmee worden het zaadgoed en de kunstmest via een kouter in de grond aangebracht. 

De gecombineerde toediening van zaadgoed en kunstmest bevordert de ontwikkeling van jonge gewassen. Het zaadgoed en de kunstmest worden samen in de bodem gebracht, zodat ze effectief worden toegepast en snel beschikbaar zijn voor de plant. 

Het is ook mogelijk om 2 verschillende zaadgoederen af te geven. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende zaadhoeveelheden met de betreffende doseerrollen worden gedoseerd en uitgebracht.

Centaya 4000-C Special met dubbele tank in de verhouding 70:30
Centaya 4000-C Special met dubbele tank in de verhouding 70:30. Zo kunnen twee verschillende producten afzonderlijk worden gedoseerd.

Beide zaaiproducten worden afzonderlijk met 2 doseerunits gedoseerd en via één transportweg naar de segmentverdeelkop gevoerd.
Beide zaaiproducten worden afzonderlijk met 2 doseerunits gedoseerd en via één transportweg naar de segmentverdeelkop gevoerd. Het voordeel daarvan is, dat de doseerrol voor ieder medium afzonderlijk kan worden geselecteerd.

De Centaya-C Special kan worden uitgerust met de microgranulaatstrooier Micro plus. De tank van 110 l kan als extra tank op de pneumatische opbouwzaaimachine worden gemonteerd. In dat geval wordt het zaadgoed in de hoofdtransportweg van de Centaya-C Special geïntegreerd en eveneens in het Single-Shoot-proces uitgebracht.
Zo kan de bestuurder een derde zaadgoed in één rit uitbrengen. Bij dit gebruik gaat het om kleine transporthoeveelheden zoals micronutriënten of kleine zaadhoeveelheden.

Door de grote tankopening is dit gemakkelijk te vullen en de zaadgoedbak en de afzonderlijke doseerunits zijn vanaf het laadplatform makkelijk te bereiken. De machine kan worden uitgerust met een snel los systeem voor een snelle wisseling van zaadgoed tijdens het werk. Voor het bewaren van meer zakken met zaadgoed kan een optioneel opbergvak voor de zakken worden besteld. 

Met de tweedelige zaadgoedbak van 1.500 l biedt de Centaya-C Special een hoge capaciteit. Door de vorm van de bak is het benodigde hefvermogen laag, want de metalen zaadgoedbak helt ver naar voren in de richting van de tractor.


Single-Shoot: uitzaaien van zaadgoed met kunstmest op dezelfde zaaidiepte
Single-Shoot: uitzaaien van zaadgoed met kunstmest op dezelfde zaaidiepte

Single-Shoot: uitzaaien van twee zaadgoederen op dezelfde zaaidiepte
Single-Shoot: uitzaaien van twee zaadgoederen op dezelfde zaaidiepte

Uitzaaien van twee zaadgoederen. Een derde medium wordt via de Micro plus-strooier gedoseerd en in de transportweg geïntegreerd.
Uitzaaien van twee zaadgoederen. Een derde medium wordt via de Micro plus-strooier gedoseerd en in de transportweg geïntegreerd.
Centaya 4000-C Special opgebouwd op een rotorcultivator KG 4001, de grond wordt goed losgemaakt en gemengd
Centaya 4000-C Special opgebouwd op een rotorcultivator KG 4001, de grond wordt goed losgemaakt en gemengd en het zaadgoed wordt zorgvuldig via de TwinTeC-dubbeleschijfskouter op de juiste zaaidiepte geplaatst.

2 koutersystemen, 2 rijbreedten

AMAZONE levert de opbouwzaaimachine met een werkbreedte van 3 m, 3,5 m of 4 m en de RoTeC-enkelschijfskouter of in plaats daarvan de TwinTeC special-dubbeleschijfskouter. De machines kunnen naar wens van de klant met een rijafstand van 12,5 cm of 15 cm (werkbreedten 3 en 4 m) worden besteld.

Snelkoppelsysteem QuickLink

De opbouwzaaimachine Centaya-C is via QuickLink met verschillende grondbewerkingsmachines te combineren. Afhankelijk van de bestelling kan een KE-rotorkopeg of een KX- of KG-rotorcultivator aan de Centaya worden gekoppeld. Op zeer lichte grond is het zelfs denkbaar dat de Centaya met de compacte schijveneg CombiDisc wordt gecombineerd.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Eén rit – tot wel 3 verschillende media uitbrengen
  • Gelijktijdig opzetten van verschillende gewassen
  • Snelle ontwikkeling van jonge planten
  • Ieder transportmateriaal wordt afzonderlijk gedoseerd - perfecte dosering


Meer informatie Minder informatie -
De combinatie van de fronttank FT-P 1502 en de Primera DMC maakt injectie van voedingsstoffen direct bij de zaden mogelijk.

Een krachtige combinatie!

Solo fronttank FT-P 1502 en universele zaaimachine Primera DMC

De combinatie van de fronttank FT-P 1502 en de Primera DMC maakt injectie van voedingsstoffen direct bij de zaden mogelijk.
De combinatie van de fronttank FT-P 1502 en de Primera DMC maakt injectie van voedingsstoffen direct bij de zaden mogelijk.

De solo fronttank FT-P 1502 is de ideale partner voor alle toepassingen met vloeibare producten. Dat kunnen een zaaimachine met uitrusting voor vloeibare mest, een schoffel met rijenbespuiting en vele andere toepassingsgebieden zijn.

Nieuwe toepassingen voor de Primera DMC door combinatie met de FT-P

De fronttank FT-P 1502 biedt met zijn tankvolume van 1.500 l een grote capaciteit bij vloeibare bemesting in de zaaivoor.
De fronttank FT-P 1502 biedt met zijn tankvolume van 1.500 l een grote capaciteit bij vloeibare bemesting in de zaaivoor.

De combinatie van de FT-P met de Primera DMC biedt de landbouwer nog uitgebreidere mogelijkheden voor een toediening van voedingsstoffen en een snelle ontwikkeling van jonge gewassen. Wanneer de FT-P met de Primera DMC wordt gecombineerd, kan nu ook vloeibare kunstmest direct in de zaaivoor worden gedoseerd. Dat verbetert de beschikbaarheid van voedingsstoffen vooral in droge omstandigheden. In tegenstelling tot gegranuleerde meststof is deze al opgelost en hoeven de planten niet eerst in contact te komen met grondwater. Dat bevordert de efficiëntie van voedingsstoffen en is gunstig voor een vitaal gewas met een gezonde groei. In plaats daarvan is ook een applicatie van biostimulanten, micronutriënten of andere vloeibare producten direct in de zaaivoor mogelijk. 

ISOBUS-besturing voor de FT-P en de Primera DMC

Koppeling tussen de fronttank FT-P 1502 en de armatuur op de Primera DMC.
Koppeling tussen de fronttank FT-P 1502 en de armatuur op de Primera DMC.

Dankzij de ISOBUS-besturing zijn de beide machines bijzonder comfortabel te bedienen. De automatische sectieschakeling Section Control en de variabele hoeveelheidsregeling met behulp van taakkaarten zijn voor beide machines volledig beschikbaar via de ISOBUS-besturing.

Compact, krachtig en efficiënt

De injectienaald bij het kouter zorgt voor een nauwkeurige afgifte van de vloeibare kunstmest in de zaaivoor.
De injectienaald bij het kouter zorgt voor een nauwkeurige afgifte van de vloeibare kunstmest in de zaaivoor.

Door aanbouw van de FT-P in de fronthef van de tractor blijft de machinecombinatie als geheel ondanks de extra tank zeer compact. De wendbaarheid van de hele combinatie wordt ook niet beperkt. 

Omdat de meststoffen direct bij de zaden worden aangebracht, is de efficiëntie van de voedingsstoffen hoog en hoeven slechts kleine hoeveelheden rechtstreeks in de zaaivoor te worden gespoten. Het tankvolume van 1.500 l van de FT-P past dus optimaal bij het grote tankvolume van de Primera DMC en staat ondanks de extra applicatie garant voor grote efficiëntie. 

Uniforme koppeling armatuur

Op de aanbouwwerktuigen kan een sectiearmatuur met 2 tot 6 secties permanent worden gemonteerd. Door middel van koppelingen vóór de armatuur kunnen ook verschillende AMAZONE- en SCHMOTZER-machines worden uitgerust met een vaste armatuur. Deze blijft altijd op het werktuig staan wanneer van werktuig wordt gewisseld. Zo kunnen werktuigen snel en eenvoudig worden afgewisseld. Het werkbereik van de fronttank FT-P 1502 bedraagt een afgiftehoeveelheid van 5 tot 100 l/min bij een werkdruk van 2,0 tot 8,0 bar.

De aanbouwset voor vloeibare bemesting in combinatie met de FT-P 1502 is voor de Primera DMC verkrijgbaar in alle werkbreedten van 3 m tot 9 m.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Alles van één leverancier – FT-P 1502 en bijpassende kunstmestuitrusting voor de Primera DMC
  • Extra combinatiemogelijkheden van de FT-P met alle AMAZONE- en SCHMOTZER-machines 
  • Inzet van de FT-P voor allerlei machines gedurende het hele jaar
  • Efficiënte, milieuvriendelijke injectie van voedingsstoffen direct bij het zaad


Meer informatie Minder informatie -
De nieuwe getrokken zaaicombinatie Cirrus 04 nauwkeurig – flexibel – efficiënt

Nieuwe getrokken zaaicombinatie Cirrus 9004-2C Grand

Zaaicombinatie voor grote bedrijven en loonbedrijven 

De nieuwe getrokken zaaicombinatie Cirrus 04 nauwkeurig – flexibel – efficiënt
De nieuwe getrokken zaaicombinatie Cirrus 04 nauwkeurig – flexibel – efficiënt

Met de nieuwe getrokken zaaicombinatie Cirrus 9004-2C Grand breidt AMAZONE het assortiment van zaaimachines voor grote percelen uit. De machine wordt aangeboden met een werkbreedte van 9 m en een rijenafstand van 16,6 cm. 

Op het eerste gezicht valt de zaaimachine op door zijn markante vormgeving. Die wordt grotendeels bepaald door de grote zaadgoedbak en de onvergelijkbare verdeelkop.

De machine is ontwikkeld als oplossing voor zowel hedendaagse als toekomstige uitdagingen in de landbouw en hij is gericht op een nauwkeurige, flexibele en efficiënte inzet. Dankzij eenvoudige aanpassing aan diverse akkerbouwconcepten die de deur naar de toekomst van de akkerbouw openen. 

Oplossingen voor efficiënt economisch gebruik

YT-Thumb-Anhängesäkombination-Cirrus-9004-2C-Grand

Standaard is de Cirrus 9004-2C Grand uitgerust met een tweekamertank die in een verhouding van 60 : 40 is verdeeld. Het totale volume van de tank is 5.750 l en is geoptimaliseerd voor bigbags, met voldoende overcapaciteit om pas bij te vullen wanneer dat uitkomt. De tank kan altijd de volledige inhoud van een bigbag bevatten, ook als er nog een grotere resthoeveelheid aanwezig is. Dat maakt de logistiek voor het zaadgoed makkelijker, omdat het vultijdstip flexibeler gekozen kan worden. 

De tweekamertank maakt ook gescheiden dosering van verschillende soorten zaadgoed of kunstmest mogelijk. Voor maximale efficiëntie kunnen beide tankkamers worden gevuld met slechts één zaaiproduct. De exacte verdeling wordt verzekerd door het druksysteem met een efficiënte transportweg. Er kan efficiënt tot wel 400 kg/ha worden uitgebracht bij een werksnelheid van 15 km/h. Bovendien onderstreept het lage benodigde vermogen van de turbine de indrukwekkende efficiëntie van de machine. Er kan een TwinTerminal worden gebruikt om de doseerunit nauwkeurig te kalibreren.

Om een machine ook met kleinere telescoopladers te kunnen laden, kan de laadbreedte boven bij het laden sterk worden verkleind door een halve zijklep. 

Flexibiliteit voor veelzijdige akkerbouw

De halfzijdige klep bij het beladen verkleint de laadbreedte boven aanzienlijk
De halfzijdige klep bij het beladen verkleint de laadbreedte boven aanzienlijk, zodat de machine ook met kleine telescoopladers kan worden gevuld.

In principe worden de producten van de beide tankkamers door dezelfde transportweg in het Single-Shoot-proces op één zaaidiepte in de zaaivoor ingebracht. 

De nieuwe verdeelkop zorgt daarbij voor een goede dwarsverdeling. Deze is uitgevoerd met een individuele rij-uitschakeling en staat garant voor een hoog rendement doordat zaadgoed en kunstmest worden bespaard. In het bijzonder op overlappende delen ontstaan door de uiterst precieze uitschakeling zeer vitale gewassen, omdat op geen enkel stuk dubbel wordt gezaaid. Overlappingen worden met dit systeem beperkt tot minder dan 1% van het oppervlak. 

Voor het aanbrengen van een rijpad kan de verdeelkop gebruiksvriendelijk via de ISOBUS-terminal aan alle symmetrische en asymmetrische rijpadsystemen en ook spoorbreedten en -afstanden worden aangepast. Een mechanische ingreep is niet nodig. 

Als afzonderlijke rijen worden gesloten, wordt de draaisnelheid van de doseerunit verlaagd. Het overtollige zaadgoed wordt via de zaadgoedretourleiding teruggevoerd, terwijl de lucht vervolgens in de richting van het zaaikouter wordt afgevoerd. Daardoor blijft de luchtdruk in de zaadgoedleidingen constant. Het is niet mogelijk dat zaadgoed uit de voor wordt geblazen. Tegelijkertijd blijft er altijd voldoende zaadgoed in de verdeelkop, dat onmiddellijk na het neerlaten van de machine wordt aangebracht. Het ononderbroken uitbrengen van de producten is zonder voordosering gegarandeerd tot in alle hoeken van het perceel.

Precisie over de hele breedte 

Met zijn werkbreedte van 9 m en zijn hoge werksnelheden is deze machine efficiënt in te zetten
Met zijn werkbreedte van 9 m en zijn hoge werksnelheden is deze machine efficiënt in te zetten

Voor een gelijkmatige opkomst in het veld is een nauwkeurige aflegdiepte vereist. De TwinTeC plus-dubbele schijfkouter overtuigt door zijn grote schijfdiameter en een kouterdruk tot wel 100 kg. Ook bij hoge rijsnelheden onderscheiden de kouters zich door hun rustige loop. De combinatie van de koutervorm en de kouterdruk leidt tot de constante werkkwaliteit en hoge productiviteit.

De elektro-hydraulische verstelling van de kouterdruk en zaaidiepte op afstand maakt een eenvoudige aanpassing aan verschillende bodemomstandigheden mogelijk. Het instellen verloopt gebruikersvriendelijk via de ISOBUS-terminal in de cabine. Er hoeven helemaal geen spindels te worden gedraaid of clips te worden aangebracht. Dankzij de verbeterde instelling is een snelle reactie mogelijk op veranderende bodemomstandigheden, met homogene gewassen op het hele oppervlak als positief resultaat. 

Volmaakte groeiomstandigheden voor de planten

De AMAZONE-succesformule van naverdichting in stroken werd ook toegepast op de Cirrus 04. Dit principe heeft zich bewezen sinds 2004 en staat bekend als de 'zaaiverzekering'. De banden met het matrixprofiel resulteren alleen daar in naverdichting in stroken waar later ook het zaadgoed in de grond wordt ingebracht. De tussenliggende zones worden minder naverdicht, wat een optimale gasuitwisseling bevordert en zorgt voor een snelle opname van regenwater.

De combinatie van een grote banddiameter en dwarsstroken in het profiel maken een goede eigen aandrijving mogelijk en zorgen dat de machine makkelijk te trekken is.

De in offset gemonteerde bandenpakker met voorgaande ruimers creëert een gelijkmatig zaaibed. Bovendien wordt het risico op vastlopen door stenen tot een minimum beperkt, wat gunstig is voor de bedrijfszekerheid.

Omdat de zaaibedbereiding op afstand kan worden ingesteld, kan snel worden gereageerd op veranderende bodemomstandigheden. Voor een optimaal zaaibed, ongeacht de locatie en de grondsoort, bieden royaal uitgevoerde werktuigruimten een storingvrije bodemstroming.

Comfortabel in beweging

De wendbaarheid van de machine is doorslaggevend voor een voorspoedig zaaiproces op kopakkers, geervormige percelen en kleine hoekige stukjes land. Met de individuele wielophanging kan de Cirrus 9004-2C Grand met een minimale krachtsinspanning bochten maken en manoeuvreren in de uithoeken van een perceel. Daarbij beweegt ieder wiel vrij van de andere en kan het bij een uitslaghoek tot 90° de rijsnelheid en rijrichting flexibel aanpassen. Het materiaalsparende keerproces beschermt de machine tegen overmatige belasting en slijtage. Bovendien wordt bij het bochtenwerk voorkomen dat de grond wordt uitgesmeerd. Een constante kwaliteit van het zaaibed en maximale bodembescherming zijn verzekerd.

Het grote wielvolume van de bandenpakker zorgt voor aangenaam rijden op de weg. Sterke schommelingen bij 40 km/h worden vermeden omdat de machine op slechts 4 wielen rijdt. Dankzij het hoge draagvermogen van de wielen kan het middelste wielenpaar tussen de 4 transportwielen worden opgetild. 

Veilig deelnemen aan het verkeer met 40 km/h
Veilig deelnemen aan het verkeer met 40 km/h

Een combinatie met een flexibel aanbouwwerktuig

Nieuwe getrokken zaaicombinatie Cirrus 9004-2C Grand

Door koppeling met een sporenwisser voor de tussenaanbouw kan het tractorspoor zo nodig worden gewist. Daarbij mengt de sporenwisser niet, maar maakt deze de grond alleen los. Bij rijden op de kopakker worden de werktuigen hydraulisch ingezwenkt. De sporenwisser kan worden gebruikt in combinatie met een voorgaande bandenpakker.

Bovendien is een combinatie met diverse werktuigen voor zaaibedvoorbereiding mogelijk, bijvoorbeeld met de compacte schijveneg Catros. 

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Verdeelkop met individuele sectieschakling 
  • Groot tankvolume, geoptimaliseerd voor bigbags
  • Gebruiksvriendelijke, elektrohydraulische instelling van de zaaidiepte en de schaardruk via ISOBUS-terminal
  • Naverdichting in stroken voor hoge opkomst in het veld en gelijkmatige gewassen


Nieuwe getrokken zaaicombinatie Cirrus 9004-2C Grand


Meer informatie Minder informatie -
De nieuwe getrokken precisiezaaimachine Precea-TCC zet hoge standaarden

Nieuwe AMAZONE getrokken precisiezaaimachine Precea-TCC

De nieuwe getrokken precisiezaaimachine Precea-TCC zet hoge standaarden
De nieuwe getrokken precisiezaaimachine Precea-TCC zet hoge standaarden op het gebied van precisie, efficiëntie en intuïtieve bediening.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

AMAZONE breidt nu het gamma van de precisiezaaitechniek uit met de getrokken producttypes Precea 9000-TCC en 12000-TCC met 9 en 12 m werkbreedte. De speciaal voor loonbedrijven en grote bedrijven ontwikkelde variant overtuigt door de krachtige overdrukverenkeling, grote tankvolumes en het innovatieve zaadtoevoersysteem Central Seed Supply. De heel precieze aflegging van het zaad zorgt voor hoge veldopkomst ook bij hoge werksnelheden tot 15 km/h. 

Het vullen van de verschillende rijen uit de centrale trechter wordt via de Central Seed Supply zelf geregeld
Het vullen van de verschillende rijen uit de centrale trechter wordt via de Central Seed Supply zelf geregeld

Precea-TCC – Hoge oppervlakteprestaties met maximale precisie
Precea-TCC – Hoge oppervlakteprestaties met maximale precisie

Centraal trechterconcept – Per rij verenkelen

Voor bijzonder hoge oppervlakteprestaties en tijdbesparend vullen beschikken de nieuwe Precea-TCC's over een centrale zaadtank die met 2.000 l plaats biedt aan de inhoud van twee bigbags. Met het nieuwe zaadtoevoersysteem Central Seed Supply wordt het zaad via een luchtstroom vanuit de centrale trechter naar de verenkelingsunits gevoerd. Daar wordt het zaad per rij in een kleine voorraadtank opgeslagen. Als het maximale vulniveau in deze eenheid is bereikt, wordt automatisch de luchtstroom onderbroken en daarmee ook de verdere toevoer. Als het vulniveau weer daalt, dan start de luchtstroom automatisch en transporteert deze het zaad van de hoofdtrechter naar de verschillende rijen. Door deze intelligente luchtgeleiding van de Central Seed Supply wordt elk verenkelingsaggregaat onafhankelijk van zaad voorzien zonder dat het systeem een complexe sensortechniek of elektronische besturing nodig heeft. 

Getrokken precisiezaaimachine Precea-TCC – Nieuwe standaarden voor precisie en efficiëntie
Getrokken precisiezaaimachine Precea-TCC – Nieuwe standaarden voor precisie en efficiëntie

Exacte verenkeling in elke rij

Bij de zaadverenkeling vertrouwt AMAZONE op zijn nauwkeurige PreTeC-verenkelingsunits, die met het overdrukprincipe werken. Hierbij worden het zaad door perslucht tegen de verenkelingsschijf gedrukt. De afdichting draait met de verenkelingsschijf mee, wat voor een duidelijk lager opgenomen vermogen van de elektrische eenrijige aandrijvingen zorgt. Via de automatische regeling en met de optische sensoren gekoppelde afstrijkerverstelling SmartControl worden missers en dubbele posities op een doeltreffende manier vermeden. De elektrisch aangedreven verenkelingsschijf draait afhankelijk van de rijsnelheid en de gewenste zaadhoeveelheid en transporteert het zaad in de richting van het schietkanaal. Op dit punt wordt de aandrukkracht onderbroken, de korrel nauwkeurig in de zaaivoor geschoten, door de vangrol gestopt en uiteindelijk veilig geplaatst. 

De automatische afstrijkerinstelling SmartControl zorgt voor de instelling van de afstrijkers
De automatische afstrijkerinstelling SmartControl zorgt voor de instelling van de afstrijkers, waardoor de bestuurder enorm wordt ontlast

AMAZONE ISOBUS-besturing van de producttypes Precea. Alle belangrijke parameters in één oogopslag!
AMAZONE ISOBUS-besturing van de producttypes Precea. Alle belangrijke parameters in één oogopslag!

Voor de exacte aflegging van het zaad zorgt een vorenvormer. Twee draagrollen en de hoge, hydraulisch instelbare kouterdruk garanderen een gelijkmatige diepteregeling. Voor nog meer comfort biedt AMAZONE de automatische kouterdrukregeling SmartForce aan. Deze zorgt voor het constant aanhouden van de ingestelde aandrukkracht en dus voor een continu gelijkblijvende aflegging van het zaad, vooral ook bij wisselende bodemomstandigheden. 

De elektrische doseeraandrijving ElectricDrive maakt het op heel comfortabele wijze mogelijk om de gewenste zaadhoeveelheid via de ISOBUS-terminal in te stellen en vormt de basis voor het exact aanhouden van de plaatsspecifieke hoeveelheidsregeling via gps en applicatiekaart. Daarnaast bespaart Section Control vooral bij grote werkbreedtes per afzonderlijke rij actief zaad in puntige akkers en op de kopakker. Verder worden ideale omstandigheden gecreëerd voor mechanische onkruidbestrijding met de schoffelmachine.

Gelijkmatige veldopkomst dankzij de telescopische as, waarbij de banden tussen de zaairijen door lopen
Gelijkmatige veldopkomst dankzij de telescopische as, waarbij de banden tussen de zaairijen door lopen

CurveControl – Geoptimaliseerde zaadaflegging in bochten 

De elektrische doseeraandrijving maakt het ook in bochten mogelijk om over de volledige, grote werkbreedte de plaatsingsafstanden constant te houden. Met behulp van een gyroscoopsensor wordt het verschil tussen de snelheid vooruit in de binnen- en buitenbocht bepaald. Op deze basis past de innovatieve CurveControl de toerentallen van de verenkelingsschijven aan zodat de zaadafstanden ook in bochten gelijk blijven. Gelijkmatige afstanden zorgen ervoor dat de gewassen voldoende van voedingsstoffen worden voorzien. Dit zorgt ervoor dat het gewas homogeen is en gelijkmatig rijpt.

Tweekamertrechter voor kunstmest

Een goede toegankelijkheid van de trechters zorgt voor snel en eenvoudig vullen
Een goede toegankelijkheid van de trechters zorgt voor snel en eenvoudig vullen

Voor het gelijkmatig toedienen van kunstmest is de Precea-TCC met een goed toegankelijke tweekamertrechter met in totaal 6.000 l vulvolume uitgerust. Elke trechterkamer beschikt over een eigen elektrische doseerder die aan een verdelerkop is gekoppeld, waardoor standaard een halfzijdige schakeling beschikbaar is. Het uitbrengen van kunstmest gebeurt via de FerTeC twin HD-kunstmestkouter. De delta wordt eenmalig tussen zaaidieptes van de kunstmest en het zaad ingesteld. Als vervolgens de zaaidiepte wordt veranderd, stelt de kunstmestkouter de diepte in dezelfde verhouding als de zaaidiepte automatisch bij.

Telescopisch onderstel 

De Precea-TCC wordt met 12 of 16 rijen voor rijenafstanden van 70, 75 en 80 cm aangeboden. Voor het onderstel van de Precea is een telescopeerbare as verkrijgbaar. Op het veld kunnen hierdoor grote bandenmaten worden verschoven, zodat de wielen tussen de zaadrijen lopen en verdichtingen onmiddellijk onder de zaadrijen worden vermeden. Bij ingeschoven wielen kan de Precea-TCC met een totale breedte van 3 m comfortabel op de weg worden getransporteerd. 

In de herfst van 2023 zullen de nieuwe producttypes ook voor dichtere rijenculturen zoals bieten, koolzaad of soja met rijbreedtes van 45 en 50 cm bij 18 of 24 rijen beschikbaar zijn en het programma afronden.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Nauwkeurige korrelplaatsing dankzij nauwkeurige verenkeling door overdruk, met korte schietafstand
  • Eenvoudige en intuïtieve bediening met de AMAZONE ISOBUS-bedieningsterminal AmaTron 4
  • Hoog instelcomfort op de PreTeC-mulchzaaikouter omdat alle benodigde instellingen zonder gereedschap kunnen worden uitgevoerd
  • Maximale oppervlakteprestaties dankzij de grote trechterinhoud met het centrale zaadtoevoersysteem Central Seed Supply
  • CurveControl voor een gelijkmatige plantverdeling ook in bochten en een gelijkmatige plantrijping


Meer informatie Minder informatie -

Sales Partner

Kamps de Wild B.V.

Edisonstraat 10
6902 PK Zevenaar
Netherlands
Tel: +31 316 369111
Fax: +31 316 526354

Jean Heybroek B.V. - Tuin & Park

Wilkengade 6 - PO Boks 228 3992 LL Houten
Netherlands

CurveControl voor AMAZONE-centrifugaalstrooier

AMAZONE werd bekroond met de AGRITECHNICA Innovation Award 2023 in ZILVER voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in bochten van het perceel - CurveControl past bij centrifugale kunstmeststrooiers in bochten de dwarsverdeling aan de verschillende bochtsnelheden aan en corrigeert het uitzwenken van het strooipatroon.

Joined forces: CLAAS, AgXeed and Amazone establish the world's first cross-industry autonomy alliance

CLAAS, AgXeed and Amazone have stepped up their collaboration in the field of highly automated and autonomous agricultural machinery and work processes by establishing the first multi-manufacturer autonomy group. 3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY - bekroond met de AGRITECHNICA Innovation Award 2023 in ZILVER.

Noviteiten 2024

Ontdek alles over onze nieuwe producten en innovaties op het gebied van grondbewerking, zaaitechniek, bemestingstechniek, gewasbeschermingstechniek, elektronica en Geautomatiseerd en autonoom werken.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Precea - de nieuwe precisiezaaimachine

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van de Precea en leer meer over de verschillende toepassingsmogelijkheden aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

NIEUW: AMAZONE getrokken-precisie-zaaimachine Precea-TCC

AMAZONE breidt nu het gamma van de precisie-zaaitechniek uit met de getrokken producttypes Precea 9000-TCC en 12000-TCC met 9 en 12 m werkbreedte. De speciaal voor loonbedrijven en grote bedrijven ontwikkelde variant overtuigt door de krachtige overdrukverenkeling, grote tankvolumes en het innovatieve zaadgoedtoevoersysteem Central Seed Supply. De heel precieze aflegging van het zaadgoed zorgt voor hoge veldopkomst ook bij hoge werksnelheden tot 15 km/h

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

140 jaar AMAZONE: "Ideeën voor onze toekomst"

Toen Heinrich Dreyer op 1 mei 1883 de onderneming "H. Dreyer Fabrik voor landwirtschaftliche Maschinen und Geräte" in Gaste bij Osnabrück oprichtte, kon hij niet vermoeden dat Amazone zich ooit tot een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van landbouwmachines zou ontwikkelen. Sinds nu al 140 jaar biedt de familieonderneming innovatieve producten voor de landbouw aan.

Nieuwe AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 Onland

AMAZONE biedt de halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 nu ook voor het Onland ploegen aan. Door de snelle en comfortabele wissel tussen het werken Onland en in de voor biedt de Tyrok Onland een hoge flexibiliteit. Aangeboden worden de nieuwe producttypes met naar keuze 7, 8 of 9 scharen voor de tractorklasse tot 400 pk.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

AMAZONE locaties

De wereld van AMAZONE: AMAZONE produceert sinds de oprichting in 1883 landbouw- en openbare diensten technologie. Inmiddels op 9 locaties wereldwijd met circa 2.000 medewerkers. Als wereldwijde aanbieder wordt nu ongeveer 80% van de productie verkocht in meer dan 70 landen.