De precisie van morgen - Ervaar het vandaag | AMAZONE

News Pflanzenschutztechnik

Pantera 7004 met 36 m brede Super L3-spuitboom

Zelfrijdende veldspuit Pantera 7004

Maximale efficiëntie en flexibiliteit met de nieuwe zelfrijder van AMAZONE

Met de Pantera 7004 presenteert AMAZONE een nieuw producttype in het segment van zelfrijdende veldspuiten. De opvallende kenmerken van deze nieuwe machine zijn de grote tankinhoud en het nieuw ontwikkelde chassis. De Pantera 7004 combineert hoge efficiëntie met uitstekende rijeigenschappen en is ideaal voor grote landbouwbedrijven en loonbedrijven die de hoogste eisen stellen aan efficiëntie en comfort.

Pantera 7004 met 36 m brede Super L3-spuitboom
Pantera 7004 met 36 m brede Super L3-spuitboom
reddot winner 2023

7.000 l trechterinhoud

7.000 l trechterinhoud in compact design
7.000 l trechterinhoud in compact design

Met een maximaal volume van de spuittank van 7.000 l en een nominaal volume van 6.600 l is de Pantera ontworpen voor een enorme capaciteit. De tank, gemaakt van glasvezelversterkte kunststof, heeft bijzonder gladde binnen- en buitenwanden en heeft geen schotten nodig, wat een perfecte reiniging mogelijk maakt. De plaatsing van de vier hogedrukspuitdoppen, het roerwerk en de uitlooptrechter is gebaseerd op het beproefde concept van de bestaande Pantera producttypes en garandeert optimale reinigingsprestaties met minimale resthoeveelheden. Voor de reiniging staat een 500 l spoelwatertank ter beschikking, die zich aan de achterkant van de machine bevindt en zelfs wanneer de spuittank leeg is voor een laag zwaartepunt van de machine zorgt. 

Krachtig lichtgewicht

Tot 2,05 m hoge wielen
Tot 2,05 m hoge wielen

Met een leeggewicht van slechts 12 t is de machine een lichtgewicht in zijn prestatieklasse. Voor maximale bodembescherming en berijdbaarheid kunnen grote wielen met een buitendiameter van maximaal 2,05 m worden geconfigureerd. De optimale gewichtsverhouding en automatische tractieregeling op elk afzonderlijk wiel zorgen ook voor de best mogelijke tractie in iedere situatie. 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Met een motorvermogen van 306 pk (225 kW), dat hydraulisch op de wielen wordt overgebracht, is de aandrijving perfect afgestemd op de gebruiksomstandigheden. De Pantera kan dus onder alle omstandigheden werken en is ook erg zuinig. 

Chassis met onafhankelijke wielophanging en hellingscorrectie

Chassisuitvoeringen met hydraulische spoorbreedteverstelling
Chassisuitvoeringen met hydraulische spoorbreedteverstelling

Het nieuwe chassis met afzonderlijke wieldraagarmen is uniek in zijn ontwerp. De hydropneumatische vering wordt adaptief geregeld, waardoor de chassiskarakteristieken optimaal worden aangepast aan de rijsituatie. Deze intelligente regeling maakt de beste rijstabiliteit mogelijk en het hoogste niveau van rijcomfort en biedt tegelijkertijd een eenvoudig en gewichtsbesparend ontwerp in vergelijking met een conventionele onafhankelijke wielophanging. Bovendien voorkomt het systeem schommelen als de tank niet helemaal vol is en maakt ook hoge rijsnelheden op slechte wegen mogelijk. Standaard is een hydraulische spoorbreedteverstelling met een standaard spoorbreedte van 2,00 m tot 2,75 m gemonteerd. Een ander producttype dat beschikbaar is, is de Pantera-W, met spoorbreedtes van 2,25 m tot 3,00 m. De bodemvrijheid bedraagt bij beide machines ongeveer 1,30 m zodat er uitstekend door hoge gewassen kan worden gereden.

Chassis Pantera 7004
Chassis Pantera 7004

Asymmetrische rijsporen spaart planten en bodem
Asymmetrische rijsporen spaart planten en bodem

Een bijzonder kenmerk is de bodem besparende functie van de asymmetrische spoorbreedte, waarbij bijvoorbeeld de voorwielen op minimale spoorbreedte en de achterwielen op maximale spoorbreedte kunnen worden ingesteld, waardoor er maar één keer over de grond wordt gereden. Vooral bij ongunstige bodemomstandigheden wordt de grond dan minder dichtgereden en worden jonge planten ontzien. In tegenstelling tot hondengang is de machine hierbij altijd recht op de rijrichting uitgelijnd.

Een ander hoogtepunt is de geïntegreerde hellingscorrectie. Door sensoren wordt de helling van het voertuig gedetecteerd en wordt de machine automatisch tot een bepaalde helling horizontaal gehouden. In combinatie met het toch al lage zwaartepunt van de machine en het hydropneumatische chassis, zorgt deze functie voor een extreem hoge hellingstabiliteit. Naast het aangenamere rijcomfort zorgt dit ervoor dat de bestuurder zeer veilig kan werken, zelfs in zwaar heuvelachtig terrein.

Actieve hellingscorrectie voor meer comfort en veiligheid
Actieve hellingscorrectie voor meer comfort en veiligheid

Nieuwe comfortcabine

De nieuwe cabine biedt een moderne werkplek met uitstekend zicht rondom. In 3 uitrustingsvarianten blijft er voor de klant geen wens onvervuld op het gebied van comfort. Voor de hoogst mogelijke veiligheid op de werkplek zorgt de cabineluchtfiltering volgens de Cat. 4-norm. De nieuwe armsteun onderscheidt zich door een uiterst opgeruimd en ergonomisch ontwerp. Hij is speciaal op de functionaliteit van de zelfrijdende veldspuit afgestemd en stelt alle belangrijke functies op elk moment binnen handbereik ter beschikking. In het kader van de twee-terminalstrategie is de 7 inch grote AmaDrive-terminal voor de bediening van het basisvoertuig verantwoordelijk, terwijl de veldspuittechniek via een ISOBUS-terminal wordt bediend. Alle belangrijke veldspuitfuncties kunnen bovendien vrij aan de knoppen van de ISOBUS-compatibele rijhendel worden toegewezen.

Moderne cabine met 12 LED-werklampen aan de voorkant
Moderne cabine met 12 LED-werklampen aan de voorkant
Opgeruimde armleuning met ergonomische bediening
Opgeruimde armleuning met ergonomische bediening

In het cabinedak is nu standaard plaats voor 12 LED-werklampen. In combinatie met de LED-werkverlichting aan de achterkant van de machine en de optionele individuele spuitdopverlichting in de spuitboom verandert de nacht in de dag. 

Pantera 7004 met standaard LED-werkverlichting en individuele spuitdopverlichting
Pantera 7004 met standaard LED-werkverlichting en individuele spuitdopverlichting
Gemakkelijk toegankelijke pompeenheid en extra opbergvak
Gemakkelijk toegankelijke pompeenheid en extra opbergvak


Verlicht opbergvak onder de cabine met persaansluiting en automatische vulstop
Verlicht opbergvak onder de cabine met persaansluiting en automatische vulstop
Optimale controle van de spuitdopfunctie dankzij de individuele spuitdopverlichting
Optimale controle van de spuitdopfunctie dankzij de individuele spuitdopverlichting

Krachtige gewasbeschermingstechniek

De zuigermembraanpompen zijn met een constant totaal vermogen van 610 l/min ontworpen voor de hoogste capaciteit. Voor het vullen is dankzij het injectorprincipe een zuigcapaciteit van ongeveer 700 l/min beschikbaar. Optioneel is een persaansluiting verkrijgbaar, die met de 3 inch grote leiding een vulcapaciteit van maximaal 1.000 l/min biedt en daardoor de kortste stilstand mogelijk maakt. 

YT-Thumb-Selbstfahrende-Feldspritze-Pantera-7004

Het SmartCenter is in de beide bekende varianten “Comfort-pakket” en “Comfort-pakket Plus” verkrijgbaar en overtuigt door het opvallende bedieningscomfort en uitstekende prestatiewaarden bij het mengen van gewasbeschermingsmiddelen.

De nauwkeurige spuitboomtechniek van AMAZONE met de unieke vliegtuigconstructie maakt werkbreedtes mogelijk van 24 m tot 48 m met verschillende reductiemogelijkheden met een zeer laag eigen gewicht. Hierdoor is de Pantera 7004 niet alleen voor grote landbouwbedrijven maar ook voor flexibele toepassing bij loonbedrijven uitstekend geschikt. Dankzij de buitengewoon snel en nauwkeurig werkende actieve spuitboomgeleiding “ContourControl” zijn bovendien hoge werksnelheden mogelijk, zonder compromissen bij de toepassingskwaliteit.

Directe injectie DirectInject 

Optioneel is het DLG-bekroonde DirectInject-systeem verkrijgbaar. Hiermee kunnen extra producten op de behoeften afgestemd en binnen enkele seconden worden toegevoegd, wat het gebruik van de zelfrijdende veldspuit nog flexibeler en efficiënter maakt. Het systeem is volledig geïntegreerd in het vloeistofcircuit en de werking van de Pantera, zodat alle functies – van activering tot reiniging – met één druk op de knop vanuit de cabine kunnen worden gestart.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts


  • Efficiënt: Groot tankvolume van 7.000 l en grote spuitboombreedtes tot 48 m bij een werksnelheid tot 30 km/h
  • Bodembescherming: Lichtgewicht constructie en grote bandenmaten met optimale gewichtsverdeling
  • Comfortabel: Geavanceerde chassis- en cabinetechnologie en gebruiksvriendelijke bediening
  • Flexibel: Hydraulische spoorbreedteverstelling en grote verscheidenheid aan spuitbomen voor een grote verscheidenheid aan toepassingen
  • Veilig op de weg en in het veld: Laag zwaartepunt en stabiel chassis met automatische hellingscorrectie


Meer informatie Minder informatie -
Gedragen veldspuit UF 2002 met ContourControl voor volautomatische spuitboomgeleiding

Spuitboomgeleiding ContourControl voor de gedragen veldspuit UF 02

Maximale precisie en efficiëntie voor de gedragen veldspuit

Voor de UF 1602 en 2002 met spuitboombreedtes vanaf 27 m biedt AMAZONE nu naast de automatische spuitboomgeleiding DistanceControl als alternatief de volautomatische, actieve spuitboomgeleiding ContourControl aan.

Gedragen veldspuit UF 2002 met ContourControl voor volautomatische spuitboomgeleiding
Gedragen veldspuit UF 2002 met ContourControl voor volautomatische spuitboomgeleiding

De actieve spuitboomgeleiding ContourControl garandeert een absoluut nauwkeurige toepassing bij hoge rijsnelheden voor maximale capaciteit met nauwkeurige en lage boomhoogte met lage drift. Dit maakt een belangrijke bouwsteen voor nauwkeurige, effectieve en milieuvriendelijke gewasbescherming mogelijk, zelfs voor middelgrote tot kleinschalige landbouwbedrijven.

ContourControl

Volautomatische actieve spuitboomgeleiding ContourControl
Volautomatische actieve spuitboomgeleiding ContourControl

Met de actieve spuitboomgeleiding ContourControl biedt AMAZONE toonaangevende, volautomatische en hydraulisch werkende spuitboomgeleiding, ook voor gedragen veldspuiten. De spuitboomhelling wordt bediend via een hydraulische cilinder die aan beide zijden is voorgespannen. Snel schakelende hydraulische kleppen brengen de spuitboom in de gewenste positie. Daarbij worden alle storingsvariabelen veroorzaakt door oneffenheden in de ondergrond en andere invloeden tijdens het rijden actief verminderd. Hetzelfde principe wordt gebruikt om de cilinders te besturen voor het opwaarts en neerwaarts scheefstellen van de beide topdelen. Hierdoor kan de spuitboom zeer variabele contouren volgen om een optimale boomhoogte aan te houden over de gehele werkbreedte, zelfs in zwaar heuvelachtig terrein.

Minder dan 50 cm boomhoogte met 25 cm dopafstand 

Neuheit 23 Bild 3 ContourControl an der Anbauspritze UF 02
AmaSwitch met 4-ling dophouder en adapterset voor een echte 25 cm dopafstand

In combinatie met de AmaSwitch 4-ling dophouder en 25 cm dopafstand kunnen boomhoogtes van minder dan 50 cm ook met absolute precisie worden gehandhaafd.

Flex-bediening

De standaard elektro-hydraulische Flex-bediening van de spuitboom met ContourControl kan elk scharnierpunt in de spuitboom afzonderlijk aansturen. Uitklappen tot een kleinere werkbreedte is dus mogelijk vanaf de tractorstoel. De overbelastingsbeveiliging in het hydraulische systeem wordt tegelijkertijd gebruikt als obstakelbeveiliging bij het werken op kleinere werkbreedtes. Door de individuele besturing van de hydraulische cilinders op de scharnierpunten kunnen per spuitboomzijde maximaal twee segmenten tegelijkertijd uitklappen. Dit verkort de insteltijden bij het inklappen en uitklappen aanzienlijk.

Neuheit 23 Bild 4 ContourControl an der Anbauspritze UF 02

Toekomstbestendige technologie

Nieuwe en innovatieve technologieën, bijvoorbeeld rijtoepassing in rijenculturen of spot-toepassing van onkruid, kunnen dus ook worden geïntroduceerd op het gebied van gedragen veldspuiten.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Snelle en nauwkeurige spuitboomgeleiding voor maximale prestaties
  • Boomhoogte van minder dan 50 cm in combinatie met AmaSwitch, 4-ling dophouder en 25 cm dopafstand voor minimale drift
  • Flex-bediening voor zeer snel in- en uitklappen
  • Eenvoudige ombouw van werkbreedteprofielen naar verminderde werkbreedte met geïntegreerde obstakelbeveiliging voor gebruik in verschillende rijpadsystemen
  • Toekomstbestendige technologie optimaal toegerust voor rijen- en spottoepassing

Exacte boomhoogte voor minder drift
Exacte boomhoogte voor minder drift


Meer informatie Minder informatie -
Voor elk gewas de juiste schoffelmachine.

SCHMOTZER schoffeltechniek

Nauwkeurige mechanische onkruidbestrijding voor elk bedrijf

Lineair verschuifframe VR 2

Voor elk gewas de juiste schoffelmachine.
Dankzij de grote keuze aan verschillende parallellogrammen en werktuigen presenteert SCHMOTZER voor elk gewas de juiste schoffelmachine.

SCHMOTZER biedt een nieuw verschuifframe voor zijn schoffelmachines. Het lineaire verschuifframe VR 2 overtuigt door zijn zeer compact ontwerp, zodat zijn kracht vooral opvalt bij het schoffelen onder de moeilijkste omstandigheden.

Het nieuwe lineaire verschuifframe maakt indruk door een zeer grote verplaatsing van in totaal 600 mm (300 mm links en 300 mm rechts). Met name op bochtige kopakkers en gebieden met zijwaartse hellingen waar de tractor de neiging heeft te driften, zorgt dit ervoor dat de schoffelmachine optimaal door de rijen gewassen wordt geleid zonder deze te beschadigen of uit te schoffelen.

Een uniek kenmerk van het nieuwe verschuifframe VR 2 is zijn extreem compacte ontwerp. De afstand tussen het trekstangen-koppelpunt van de tractor tot het koppelpunt op de schoffelmachine bedraagt slechts 470 mm. Hierdoor is de VR 2 maar liefst 450 mm korter in vergelijking met onze bekende parallelle verschuifframe AV 5 en tegelijkertijd is dit het meest compacte verschuifframe in deze klasse op de markt. Het zeer compacte ontwerp vermindert de afstand tussen het zwaartepunt van de schoffelmachine en de tractor aanzienlijk en dus ook de hefboomwerking van de machine op de tractor. Dit heeft meerdere positieve effecten. Enerzijds heeft de tractor beduidend minder hefvermogen nodig. Anderzijds is door de geringere zwaartepuntafstand aanzienlijk minder ballast vooraan vereist, een echt pluspunt bij de bodembescherming en bij het werken op hellingen. Bovendien zorgt de geringere zwaartepuntafstand ook voor een aangenamer rijgedrag op de weg.

Door de zeer korte constructie van het verschuifframe ligt het zwaartepunt van de schoffelmachine zeer dicht bij de tractor.
Door de zeer korte constructie van het verschuifframe ligt het zwaartepunt van de schoffelmachine zeer dicht bij de tractor.

Voor een maximaal rustige loop en optimale aanpassing aan de ondergrond van de schoffelmachine zijn voor het verschuifframe steunwielen beschikbaar in de maten 195/55 R10 en 225/55 R12. Voor individueel gebruik in verschillende gewasrijbreedtes kunnen de steunwielen traploos worden ingesteld op spoorbreedtes van 1,50 m tot 2,25 m. Met een optionele uitbreidingsset zijn zelfs spoorbreedtes tot 3 m mogelijk, zodat het verschuifframe VR 2 ook uitstekend voor het werken in bedgewassen geschikt is. Om ervoor te zorgen dat het verschuifframe ook op hellingen rustig loopt en zo min mogelijk dwarskrachten op de tractor worden overgebracht, kan op de VR 2 ook een stabilisatieschijf worden gemonteerd. Hierdoor worden dwarskrachten van het verschuifframe via de stabilisatieschijf naar de grond afgevoerd en blijft de tractor veilig in het spoor rijden.

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe verschuifframe VR 2 is de geïntegreerde, centrale oliecirculatie. Hiermee worden de hydraulische functies van de camerabesturing, en de Section Control van de parallellogrammen voorzien van de benodigde oliehoeveelheid. Derhalve stellen met name volledig uitgeruste schoffelmachines aanzienlijk lagere eisen aan de olieopbrengst, de oliehoeveelheid en de olietoevoer via de tractor.

Bij rijden in bochten en op hellingen betrouwbaar tussen de rijen gestuurd.
Dankzij de zeer grote verplaatsingsweg van 600 mm wordt de schoffelmachine in bochten en op hellingen betrouwbaar tussen de rijen gestuurd.

Verder zijn alle hydraulische en elektronische componenten optimaal beschermd, door montage achter panelen. Voor meer onderhoudsgemak zijn alle smeerpunten van de verschuifeenheid op de VR 2 centraal samengevat, zodat het onderhoud hiervan in de kortst mogelijke tijd kan worden uitgevoerd. 

Camerasysteem Smart Vision 

De camera Smart Vision kan gewassen vanaf een grootte van 2 x 2 cm herkennen.
De camera Smart Vision kan gewassen vanaf een grootte van 2 x 2 cm herkennen.

Het overgrote deel van de vandaag geleverde schoffelmachines is voorzien van een automatische gewasrijregeling via een verschuifframe en een camerasysteem. Hierbij vormt het camerasysteem het hart van de besturing en moet de schoffelmachine door een betrouwbare plantherkenning perfect door de gewasrijen leiden. Voor deze essentiële taak heeft SCHMOTZER het camerasysteem Smart Vision ontwikkeld.

Het cameraoog van Smart Vision produceert een contrastrijk beeld met een Full HD-resolutie. Hierdoor is een betrouwbare detectie van gewasrijen vanaf een plantgrootte van 2 x 2 cm gewaarborgd. Om een hoge duurzaamheid te garanderen, is de camera absoluut stofdicht en zelfs bestand tegen hogedrukreinigers.

Om ervoor te zorgen dat zo vroeg mogelijk in de ontwikkeling van de plant kan worden geschoffeld, zelfs bij niet-gesloten gewassen, is de camera uitgerust met een meerrijige detectie tot 5 rijen. Bovendien kan de camera worden uitgerust met LED-werkverlichting, waardoor ook 's nachts schoffelen geen probleem is, wat vooral in combinatie met de rijspuitinrichting RowSpray interessant is. Verder is voor het camerasysteem een optionele rijentaster beschikbaar. Deze maakt betrouwbaar en nauwkeurig schoffelen mogelijk bij of kort voor het sluiten van de rijen en is bijzonder geschikt voor stengelvormende gewassen, zoals maïs of zonnebloemen.

Het camerasysteem wordt bediend via een 10-inch terminal met hoge resolutie.
Het camerasysteem wordt bediend via een 10-inch terminal met hoge resolutie.

Om ervoor te zorgen dat de schoffelmachine zelf op hellingen via de camerabesturing en het verschuifframe veilig door de gewasrijen wordt geleid, is het camerasysteem met een hellingssensor met automatische hellingcorrectie uitgerust. Daardoor is schoffelen niet alleen op vlak terrein mogelijk, maar ook op uitdagend terrein. Hierbij stelt de instelling van de camera geen hogere eisen aan de bestuurder dan op vlak terrein, zodat ook bestuurders met minder ervaring zonder problemen op een helling kunnen schoffelen.

Het camerasysteem Smart Vision bestuurt tot slot via een pulsbreedtegemoduleerde besturing het verschuifframe uiterst gevoelig. De verschuifsnelheid van het verschuifframe wordt hierbij snelheidsafhankelijk geregeld. De registratie van de snelheid vindt plaats via een wielsensor op het steunwiel van het verschuifframe.

De bediening van het camerasysteem vindt comfortabel plaats in de cabine via een 10 inch grote terminal met hoge resolutie en aanraakbediening. Voor een zo groot mogelijke weerstand tegen invloeden van buitenaf is deze stofdicht en beschermd tegen waterstralen.

Schoffelmes-snelwisselsysteem RapidoClip

Schoffelmes-snelwisselsysteem RapidoClip in veldgebruik.
Schoffelmes-snelwisselsysteem RapidoClip in veldgebruik.

Essentieel bij schoffelmessen is de lange levensduur in combinatie met een scherpe snijkant. De schoffelmessen moeten in staat zijn om een volledige snede te maken in de bovenste 2 – 3 cm van de grond. Wanneer de messen versleten zijn, moeten ze zo eenvoudig en snel mogelijk worden vervangen om de stilstandtijden van de schoffelmachine tot een minimum te beperken. Vooral in natte jaren met korte werkvensters voor het schoffelen moeten de stilstandtijden door slijtage van de schoffelmachine gering worden gehouden. Bovendien kunnen tussen verschillende gewassen verschillend brede schoffelmessen noodzakelijk zijn.

In de regel worden de schoffelmessen afhankelijk van de fabrikant ofwel aan de messteel vastgeschroefd, geklonken of hieraan vastgelast. Deze systemen hebben echter nadelen wat betreft de wisselsnelheid, de veilige bevestiging van de schoffelmessen en de kosten. Om deze reden hebben op de markt inmiddels 2 snelwisselsystemen voor schoffelmessen ingang gevonden. Bij deze systemen wordt het schoffelmes in de steel gehaakt en ofwel met een schroef of een borgclip vastgezet. Deze varianten hebben echter ook het probleem dat de scharen los kunnen raken en het verwisselen meer moeite kost door slijtage van de steel. 

RapidoClip is het eerste gereedschapsloze snelwisselsysteem voor schoffelmessen.
RapidoClip is het eerste gereedschapsloze snelwisselsysteem voor schoffelmessen.
Schoffelmessen zelfs in de zwaarste omstandigheden betrouwbaar op de schaarsteel
Door de hefboomkracht van de veerhendel worden de schoffelmessen zelfs in de zwaarste omstandigheden betrouwbaar op de schaarsteel gehouden.

Om deze problemen met verschillende schoffelmesbevestigingen op te lossen, werd het snelwisselsysteem RapidoClip ontwikkeld. Het systeem, waarvoor patent is aangevraagd, is het eerste en volledig gereedschapsloze snelwisselsysteem voor schoffelmessen op de markt. RapidoClip maakt een eenvoudige en vooral snelle wissel van de schoffelmessen mogelijk.

Net als het bekende Rapido-mes van SCHMOTZER bestaat ook de nieuwe RapidoClip uit een schoffelsteel en een mesplaat, die met elkaar worden verbonden via een tand- en groefsysteem. Bij het nieuwe RapidoClip-systeem wordt de schaarplaat via de RapidoClip-veerhendel aan de schoffelsteel bevestigd. De veerhendel klemt de mesplaat via de hefboomwerking en het draaipunt dat in de schoffelsteel is gefreesd, op betrouwbare wijze aan de schoffelsteel vast. Dit systeem houdt het schoffelmes op de schaarsteel, zelfs in de zwaarste bodemomstandigheden.

Om een hakmes te verwisselen, wordt de veerhendel met één hand tegen de schaarsteel gedrukt. Hierbij komt de vergrendeling van de veerhendel op de schaarsteel los en kan deze met de andere hand naar de zijkant eruit worden getrokken. Vervolgens kan de veerhendel naar beneden worden geklapt en uit het langwerpige gat van de mesplaat worden verwijderd. Daarna kan de mesplaat naar voren uit het tand- en groefsysteem worden geschoven en kan een nieuwe mesplaat op de schaarsteel worden geschoven. Aansluitend wordt de mesplaat weer met de veerhendel op de schaarsteel vastgeklemd. Met RapidoClip is het verwisselen van scharen op de schoffelmachine zonder gereedschap binnen zeer korte tijd zelfs op het veld mogelijk, wat een ​echte meerwaarde voor de schoffelmachine is.

RapidoClip met losgemaakte veerhendel
RapidoClip met losgemaakte veerhendel

Verwijderen van de mesplaat
Verwijderen van de mesplaat

Voor het RapidoClip-systeem zijn ook de aanaarders verbeterd, terwijl ze nog steeds op de schaarsteel kunnen worden gemonteerd. De aanaarders worden met een schroefklem op de schaarsteel bevestigd en via een langwerpig gat kan de aanaardintensiteit worden ingesteld of buiten werking worden gesteld.

SCHMOTZER-schoffelmachine Venterra 2K in combinatie met de AMAZONE-fronttank FTender 1600
SCHMOTZER schoffelmachine Venterra 2K in combinatie met de AMAZONE fronttank FTender 1600 voor onkruidbestrijding en bemesting in één werkgang.


Meer informatie Minder informatie -
DirectInject op de Pantera 4504 tussen de cabine en de spuitvloeistoftank

DirectInject voor zelfrijdende veldspuit Pantera

Op behoefte afgestemde dosering van producten met een druk op de knop

De Pantera 4504 en 7004 zijn nu leverbaar met de nieuwe directe injectie DirectInject om afzonderlijke producten flexibel, snel en naar behoefte te injecteren.

DirectInject op de Pantera 4504 tussen de cabine en de spuitvloeistoftank
DirectInject op de Pantera 4504 tussen de cabine en de spuitvloeistoftank

In een tijd waarin steeds hogere eisen worden gesteld ten aanzien van de reductie van gewasbeschermingsmiddelen en verplichte toepassingen terwijl de tijds- en kostendruk in het bedrijf toenemen, biedt DirectInject een uitstekend antwoord op huidige en toekomstige uitdagingen.

Tijdens de applicatie kan met een druk op de knop een extra product worden toegevoegd aan de spuitvloeistof. Het bijzondere van DirectInject is de snelle reactie tussen de activering en de applicatie van het extra product, namelijk slechts 30 – 50 m. Door 2 afzonderlijke spuitleidingen voor de spuitvloeistof en de spuitvloeistof + DirectInject-component wordt het betreffende mengsel via meerdere inspluitplaatsen in de spuitboom naar de spuitdoppen getransporteerd. De beide spuitleidingen zijn daarbij via ventielen onderling geschakeld, zodat altijd slechts één leiding actief spuitvloeistof transporteert. 

Volledig geïntegreerde bediening van de directe injectie via de ISOBUS-terminal
Volledig geïntegreerde bediening van de directe injectie via de ISOBUS-terminal
Inspuitplaatsen van de 2 spuitleidingen in de ringleiding
Inspuitplaatsen van de 2 spuitleidingen in de ringleiding

Juist voor een flexibele behandeling van dicht opeen groeiend onkruid is deze snelle reactie absoluut noodzakelijk. Verder vergemakkelijkt het systeem een flexibele inzet voor gewasbescherming in vele dagelijkse situaties, bijvoorbeeld bij een speciale behandeling aan perceelsgrenzen, toevoeging van producten op afzonderlijke deelgebieden met speciale vereisten en ook een variabele uitbrenghoeveelheid van een product, ongeacht de uitbrenghoeveelheid van het hoofdmengsel. 

Omdat het systeem volledig wordt geïntegreerd in het vloeistofcircuit en de bediening, kan de reiniging betrouwbaar en probleemloos vanuit de cabine worden uitgevoerd.

In het bijzonder bij zelfrijdende veldspuiten, die vanwege een grote bodemvrijheid en de hydraulische spoorbreedte-instelling niet alleen door grote landbouwbedrijven maar ook door loonbedrijven worden gebruikt, nemen de flexibiliteit en efficiëntie met DirectInject enorm toe.


Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Flexibel, sneller en behoeftegericht gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • Besparing van: 
    • Werktijd en werkkosten
    • Machinekosten
    • Gewasbeschermingsmiddelen
  • Milieuvriendelijk
  • Zelfrijdende machines en directe injectie als perfecte combinatie voor maximale efficiëntie en flexibiliteit


Meer informatie Minder informatie -
Brandstofbesparende toepassing van een UF 2002 met hydraulische pompaandrijving op een heuvelachtig terrein

Hydraulische pompaandrijving voor de gedragen veldspuiten UF 1602 en UF 2002

Maximaal comfort voor de gedragen veldspuit

Brandstofbesparende toepassing van een UF 2002 met hydraulische pompaandrijving op een heuvelachtig terrein
Brandstofbesparende toepassing van een UF 2002 met hydraulische pompaandrijving op een heuvelachtig terrein

Voor de gedragen veldspuiten UF 1602 en UF 2002 biedt AMAZONE een volledig in het hydraulische systeem geïntegreerde hydraulische pompaandrijving in combinatie met het Comfort-pakket. 

De hydraulische pompaandrijving vervangt de aftakas, maakt de aankoppeling aan verschillende tractoren bijzonder eenvoudig en is onderhoudsvrij.

Bediening en regeling

De hydraulische pompaandrijving wordt geregeld via het Load-Sensing-systeem van de veldspuit. De aandrijving wordt volledig bediend via de ISOBUS-software van de UF 02. Voor het vullen, roeren en spuiten kunnen telkens verschillende pomptoerentallen worden opgeslagen. Bij de keuze van een van de genoemde functies kiest de pomp automatisch het pomptoerental, dat onafhankelijk van het motortoerental van de tractor constant wordt gehouden. Hogere toerentallen dan het maximale toerental 540 1/min van de pomp worden betrouwbaar vermeden.

Voor de hydraulische pompaandrijving is maximaal 50 l/min olie nodig.

Vullen

Om te starten met vullen kan de pomp gemakkelijk worden gestart door de TwinTerminal 3.0 in het SmartCenter van de UF. De pomp wordt daarbij zeer soepel gestart. Het toerental wordt volautomatisch geregeld en het vooraf opgeslagen toerental wordt snel bereikt. Daarbij wordt het motortoerental van de tractor volledig buiten beschouwing gelaten. De maximale aanzuiging kan zonder bezwaar altijd volledig worden benut, omdat de besturing automatische toerentallen van meer dan 540 1/min verlaagt. Dankzij de software kan de pomp optioneel bij het bereiken van het gewenste vulniveau automatisch worden uitgeschakeld.

Applicatie op het veld

Hydraulische pompaandrijving op de 300-l/min-pomp van de UF 02
Hydraulische pompaandrijving op de 300-l/min-pomp van de UF 02

Bij de applicatie van gewasbeschermingsmiddelen op heuvelachtig terrein wordt het pomptoerental van de spuit bijv. bij omhoogrijden op een heuvel met een hoog motortoerental en afrijden van een heuvel met een laag, brandstofbesparend toerental altijd constant gehouden in het vooraf ingestelde bereik. Dit garandeert optimale applicatieresultaten, verlaagt het brandstofverbruik en beschermt de pomp tegen overbelasting door te hoge toerentallen.


Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Pompaandrijving onafhankelijk van de tractor
  • Bescherming van de pomp door begrenzing van toerentallen
  • Eenvoudig aan- en loskoppelen van de tractor
  • Brandstofbesparend
  • Onderhoudsvrij


 

Meer informatie Minder informatie -

Sales Partner

Kamps de Wild B.V.

Edisonstraat 10
6902 PK Zevenaar
Netherlands
Tel: +31 316 369111
Fax: +31 316 526354

Jean Heybroek B.V. - Tuin & Park

Wilkengade 6 - PO Boks 228 3992 LL Houten
Netherlands

CurveControl voor AMAZONE-centrifugaalstrooier

AMAZONE werd bekroond met de AGRITECHNICA Innovation Award 2023 in ZILVER voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in bochten van het perceel - CurveControl past bij centrifugale kunstmeststrooiers in bochten de dwarsverdeling aan de verschillende bochtsnelheden aan en corrigeert het uitzwenken van het strooipatroon.

Joined forces: CLAAS, AgXeed and Amazone establish the world's first cross-industry autonomy alliance

CLAAS, AgXeed and Amazone have stepped up their collaboration in the field of highly automated and autonomous agricultural machinery and work processes by establishing the first multi-manufacturer autonomy group. 3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY - bekroond met de AGRITECHNICA Innovation Award 2023 in ZILVER.

Noviteiten 2024

Ontdek alles over onze nieuwe producten en innovaties op het gebied van grondbewerking, zaaitechniek, bemestingstechniek, gewasbeschermingstechniek, elektronica en Geautomatiseerd en autonoom werken.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Precea - de nieuwe precisiezaaimachine

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van de Precea en leer meer over de verschillende toepassingsmogelijkheden aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

NIEUW: AMAZONE getrokken-precisie-zaaimachine Precea-TCC

AMAZONE breidt nu het gamma van de precisie-zaaitechniek uit met de getrokken producttypes Precea 9000-TCC en 12000-TCC met 9 en 12 m werkbreedte. De speciaal voor loonbedrijven en grote bedrijven ontwikkelde variant overtuigt door de krachtige overdrukverenkeling, grote tankvolumes en het innovatieve zaadgoedtoevoersysteem Central Seed Supply. De heel precieze aflegging van het zaadgoed zorgt voor hoge veldopkomst ook bij hoge werksnelheden tot 15 km/h

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

140 jaar AMAZONE: "Ideeën voor onze toekomst"

Toen Heinrich Dreyer op 1 mei 1883 de onderneming "H. Dreyer Fabrik voor landwirtschaftliche Maschinen und Geräte" in Gaste bij Osnabrück oprichtte, kon hij niet vermoeden dat Amazone zich ooit tot een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van landbouwmachines zou ontwikkelen. Sinds nu al 140 jaar biedt de familieonderneming innovatieve producten voor de landbouw aan.

Nieuwe AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 Onland

AMAZONE biedt de halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 nu ook voor het Onland ploegen aan. Door de snelle en comfortabele wissel tussen het werken Onland en in de voor biedt de Tyrok Onland een hoge flexibiliteit. Aangeboden worden de nieuwe producttypes met naar keuze 7, 8 of 9 scharen voor de tractorklasse tot 400 pk.

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

AMAZONE locaties

De wereld van AMAZONE: AMAZONE produceert sinds de oprichting in 1883 landbouw- en openbare diensten technologie. Inmiddels op 9 locaties wereldwijd met circa 2.000 medewerkers. Als wereldwijde aanbieder wordt nu ongeveer 80% van de productie verkocht in meer dan 70 landen.