Terug

21-mei-2021

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

Mediapakket downloaden
UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
Met de AMAZONE UX SmartSprayer getrokken veldspuit zijn hoge besparingen mogelijk.

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing. De volvelds toepassing van bodemherbiciden in dezelfde rit vanuit een extra tank is ook mogelijk met een 2-leidingssysteem. De eerdere veldtesten hebben aangetoond dat de technologie het gebruik van herbiciden tot wel 90 procent vermindert, afhankelijk van de onkruiddruk en de veldomstandigheden. Uitgebreide veldproeven in suikerbieten, maïs en koolzaad zullen de voordelen van de technologie dit jaar verder uitwijzen. 


De nieuw ontwikkelde hightech spuitboom heeft de camera- en lichtmodules op een praktische manier geïntegreerd en zorgt voor een precieze spot-applicatie via de actieve ContourControl-spuitboomgeleiding en de actieve dansonderdrukking SwingStop, die uniek is op de markt. De combinatie van individueel geschakelde pulserende dophouders (PWFM) en speciaal afgestemde Spot-Fan spuitdoppen van Agrotop met een dopafstand van 25 cm zorgt voor een exacte plaatsspecifieke toediening en een maximaal besparingspotentieel bij werksnelheden tot 12 km/u. 


Het Bosch-beeldherkenningssysteem herkent bestaand onkruid in milliseconden vanaf een zeer vroeg stadium om herbiciden met hoge precisie en efficiënt op het doelvlak toe te dienen. De speciaal ontwikkelde led-verlichtingstechniek zorgt voor ondersteuning bij moeilijke lichtomstandigheden zoals schaduw en natuurlijk 's nachts. Een ander voordeel van de geïntegreerde SmartSprayer-oplossing is zijn superioriteit ten opzichte van satellieten en drones, aangezien planten in het millimeterbereik worden herkend en toepassingen in realtime mogelijk maken.


Met welke veldspecifieke instelling en met welk aanbevolen herbicidenmengsel het SmartSpraying-systeem het beste kan worden gebruikt en wanneer, is gebaseerd op de uitgebreide xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming. Gebaseerd op de goede professionele praktijk van geïntegreerde gewasbescherming, worden verschillende parameters zoals teelt, onkruidspectrum en weersomstandigheden automatisch gebruikt vanuit de xarvio ™ FIELD MANAGER, verwerkt tot een besluit en overgedragen naar het SmartSpraying-systeem. Dit zorgt ervoor dat de herbicidetoepassing op de juiste plaats, op het juiste moment en met de juiste intensiteit wordt uitgevoerd.


AMAZONE heeft samen met Bosch en BASF Digital Farming een breed scala aan onderzoeksactiviteiten uitgevoerd en met zijn interdisciplinaire expertise omgezet in een goed toepasbaar product. Deze toonaangevende SmartSprayer-technologie zal de komende jaren geleidelijk op de markt worden gebracht, die uniek is in de wereld qua technische mogelijkheden en systeembenadering.
 


 

Download Mediapakket Amazone UX 5201 SmartSprayer (27 MB)

Alle

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21-mei-2021

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22-apr-2021, Hasbergen-Gaste

De AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro (vorig jaar 2019: € 467 miljoen). Hiermee behaalde AMAZONE de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
15-mrt-2021

Succesvol kunstmest strooien: Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Voor de optimale instelling bij het strooien van kunstmest, biedt AMAZONE diverse technische oplossingen en diensten. Hierbij speelt de nauwkeurige en op de behoeften afgestemde toepassing een doorslaggevende rol, om kosten te besparen en het milieu te beschermen. Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen. De extra...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_met_logo
8-mrt-2021,

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test: Precea 4500-2CC Super en PreTeC zaaiaggregaat zijn DLG GOEDGEKEURD

In februari 2021 publiceerde de DLG twee testrapporten voor de precisie-zaaimachine Precea 4500-2CC Super en het PreTeC-zaaiaggregaat. De Precea-serie is de nieuwste generatie hoge snelheid precisie-zaaimachines van AMAZONE.

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
18-feb-2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek...