Terug

18-feb-2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

Mediapakket downloaden

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek aandrukken van de grond na kerende of een diep losmakende grondbewerking. 

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02239_d1_210216

Voor gebruik met de ploeg kan nu via Amazone het uitgebreide assortiment Tigges vorenpakkers worden ingezet. Het portfolio omvat zowel enkelvoudige pakkers, welke op aanvraag gebruikt kunnen worden als omkeerpakker met een extra nokkenwals voor een betere verkruimeling. Daarnaast zijn er ook dubbele pakkers. Naast twee gegoten ringdiameters van 900 mm en 700 mm zijn er ook verschillende ringprofielen en ringbreedtes leverbaar. Grote diameters met een breed profiel tonen hun voordelen op lichte gronden, terwijl kleinere ringen met een smalle snijkant geschikt zijn voor het breken van grove kluiten voor diepe verdichting op zware gronden.  

Vooral bij gebruik van de ploeg in het voorjaar is een goede verdichting van de grond van groot belang om uitdroging van de grond te voorkomen en een optimaal voorbereid zaaibed te creëren. Hiermee kan op elke werkbreedte worden gewerkt, van de 3-schaar tot 6-schaar aanbouwploeg. Het productassortiment voor de grote halfgedragen ploegen gaat tot een werkbreedte van 465 cm, waarbij pakkers met een transportbreedte van meer dan 3 m optioneel kunnen worden geleverd met een hydraulisch neerlaatbare lengtetransportinrichting. 

In combinatie met de Amazone zaaitechniek is ook een frontpakker met passieve naloopbesturing leverbaar. Bij het ploegen of mulchzaaien zorgt de frontpakker voor een optimale verdichting en voorbereiding voor het navolgende zaaien. 

Alle Tigges-pakkers zijn verkrijgbaar in het onmiskenbare Amazone-design en vormen daarmee niet alleen technisch maar ook optisch een onverslaanbare eenheid met de bijbehorende ploegen en zaaimachines.
 

Alle

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22-apr-2021, Hasbergen-Gaste

De AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro (vorig jaar 2019: € 467 miljoen). Hiermee behaalde AMAZONE de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
15-mrt-2021

Succesvol kunstmest strooien: Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Voor de optimale instelling bij het strooien van kunstmest, biedt AMAZONE diverse technische oplossingen en diensten. Hierbij speelt de nauwkeurige en op de behoeften afgestemde toepassing een doorslaggevende rol, om kosten te besparen en het milieu te beschermen. Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen. De extra...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_met_logo
8-mrt-2021,

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test: Precea 4500-2CC Super en PreTeC zaaiaggregaat zijn DLG GOEDGEKEURD

In februari 2021 publiceerde de DLG twee testrapporten voor de precisie-zaaimachine Precea 4500-2CC Super en het PreTeC-zaaiaggregaat. De Precea-serie is de nieuwste generatie hoge snelheid precisie-zaaimachines van AMAZONE.

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
18-feb-2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek...