Terug

21 feb. 2022

Een visionair in de landbouwtechniek vierde zijn 90ste verjaardag

Een leven vol passie voor AMAZONE:    
Prof. h.c. Univ. Samara R A S Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer 

Prof. h.c. Heinz Dreyer, al jarenlang algemeen directeur van Amazonen-Werke, vierde op 19 februari zijn 90e verjaardag. Hij hielp het bedrijf op te bouwen in de derde generatie van de Dreyer-familie en speelde een sleutelrol bij de ontwikkeling tot een wereldwijde specialist in landbouwtechniek voor moderne gewasproductie. Tijdens zijn loopbaan heeft hij als onderdeel van het management van de Amazone Groep een groot aantal belangrijke technische uitvindingen gedaan die meerdere malen zijn gepatenteerd en onderscheiden. Begin 2005 droeg hij zijn managementfunctie over aan zijn zoon Dr. Justus Dreyer. Desalniettemin blijft hij zorg dragen voor de AMAZONE zaaitechniek en de optimale bemesting. Daarnaast onderhoudt hij de samenwerking met de SAA Samara en andere universiteiten Hij blijft lid van de Raad van Bestuur.

Prof_hc_Heinz_Dreyer_Amazonen-Werke


Als oudste zoon van Dipl.-Ing. Heinrich Dreyer, de opvolger van de oprichter van Amazonen-Werke, werd Heinz Dreyer geboren in 1932 en zijn vader droeg hem in een vroeg stadium voor als opvolger. Na zijn afstuderen aan het Ratsgymnasium in Osnabrück en tijdens de schoolvakanties heeft hij verschillende stages gelopen in de staalfabrieken in Georgsmarienhütte en Osnabrück, bij de firma Heinrich Lanz in Mannheim en bij de Bayerische Leichtmetallwerke BLW. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van München en bleef na zijn afstuderen in 1956 aan als medewerker van de universiteit met een onderzoeksopdracht van het Bundesministerie voor Landwirtschaft (Bonn), om alsnog te promoveren.

Zijn plannen werden echter afgebroken toen zijn vader in november 1957 plotseling stierf. Vanaf dat moment trad Heinz Dreyer onmiddellijk in dienst bij AMAZONEN-WERKE samen met zijn neef Klaus Dreyer en nam met hem de leiding van het bedrijf over Dat gebeurde begin 1958. Naast de noodzakelijke uitbreiding van het bedrijf promoveerde Heinz Dreyer opnieuw, studeerde landbouwbedrijfskunde en landbouwbeleid met de daarbij behorende examens en promoveerde in 1963 aan de Justus Liebig Universiteit in Giessen.

Vanaf het begin hield hij zich vooral bezig met productontwikkeling. Ook hier wist hij een prima start te maken. Al na een paar weken vond hij de eerste driepunts-tweeschotelstrooier ZA (driepunts centrifugaalstrooier) uit, die later het voorbeeld werd voor bijna alle kunstmeststrooiers die in de wereld worden gebruikt en die in aantallen van meer dan 750.000 stuks werden verkocht. Ook hield hij zich bezig met de doorontwikkeling van aardappelrooimachines, ontwikkelde hij een nieuw type mestverspreider met breedstrooisysteem, vond hij nieuwe zaaimachines uit voor grotere werkbreedtes en tenslotte een nieuwe moderne zaaimachine, die na korte tijd AMAZONE marktleider maakte met de legendarische AMAZONE D4.

In 1960 trouwde hij met de ondernemersdochter Magdalene Teich uit Neder-Beieren. Van zijn vier kinderen Petra, Nicoline, Konstanze en Justus werd Justus zijn bedrijfsopvolger. 

Voor hem was de focus van het bedrijf op toekomstgericht management erg belangrijk. Hij ontwierp het concept van een managementgroep waarin naast de twee directeuren zorgvuldig geselecteerde medewerkers met het juiste stemrecht zaten, de zogenaamde managementgroep 1 (FG1), die met momenteel acht mensen nog steeds het topmanagement vertegenwoordigt en waartoe Prof. Heinz Dreyer nog steeds behoort.  

Vanaf 1975 concentreerde hij zijn ontwikkelingsactiviteiten op zaaitechnologie voor no-till in Canada en vond onder meer de AMAZONE beitelschaar uit, die zich tot op de dag van vandaag heeft bewezen in een breed scala van bedrijfsomstandigheden, ook in Rusland. Omdat water schaars is in grote delen van Rusland, zag prof. Heinz Dreyer een grote kans voor no-till en was buitengewoon succesvol. Prof. Heinz Dreyer, de geestelijke vader en uitvinder van de Primera DMC, volgt met vreugde hoe "zijn" machine internationaal steeds meer ingeburgerd raakt.

Als familiebedrijf met een lange traditie is een vriendelijke, goede werksfeer op alle vlakken tot op de dag van vandaag erg belangrijk voor hem. Prof. Heinz Dreyer zegt over zijn medewerkers:  „Bij AMAZONE hebben we altijd het geluk gehad om geweldige medewerkers te hebben, niet alleen in de constructie, maar ook in productie en verkoop. Je moet dan een klimaat scheppen waarin de medewerkers zich prettig voelen en dat hun werk wordt erkend.” Vandaag de dag werken zo'n 2000 medewerkers in de internationaal succesvolle AMAZONE-bedrijvengroep op negen productielocaties in Duitsland, Frankrijk, Rusland en Hongarije.

Prof. Dreyer heeft de AMAZONE-deugden door de jaren heen verankerd in het DNA van de totale AMAZONE-organisatie: dit zijn uitstekende innovatiekracht, hoge kwaliteitsnormen en communicatie op ooghoogte met boeren en wetenschappers over de hele wereld. Met ononderbroken passie en een hoge mate van toewijding is vooruitgang in de landbouwtechniek voor hem een grote passie en de sleutel tot het succes van AMAZONE: "Wat ons aan de top heeft gebracht, zijn innovaties. Nieuwe ideeën, maar ze moeten ook echt goed en realistisch zijn en technische voordelen hebben. Onze machines moeten niet alleen goed werken, maar vooral betrouwbaar zijn. En we zijn een bedrijf dat er is voor zijn klanten en om de klanten geeft.” 

Hoge onderscheidingen voor Prof. h.c. Univ. Samara R A S Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer

Nadat Prof. Dreyer zich de laatste jaren steeds meer met zaaitechniek voor Rusland had beziggehouden, werd hij vervolgens verkozen tot "Lid van de Internationale Academie voor Landbouweducatie" in Moskou. In een lange Russische traditie wordt dit beschouwd als een van de hoogste onderscheidingen (“academici”). Als wetenschappelijk adviseur aan de Staatslandbouwuniversiteit in Samara ontving hij in 2001 ook een eredoctoraat van deze universiteit, een titel die nu ook onveranderd in Duitsland wordt erkend.

In de zomer van 2005 ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit van Hohenheim voor zijn verdiensten voor wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling op het gebied van landbouwtechniek. In 2008 ontving hij de Zilveren Orde van Verdienste van het Ministerie van Landbouw van de Russische Federatie. In 2009 eerde de Vereniging van Duitse Ingenieurs (VDI) het levenswerk van prof. Heinz Dreyer met de VDI Eremedaille.

Als hoogste onderscheiding werd Prof. Heinz Dreyer in 2012 verkozen tot “Buitenlands lid van de Russische Academie voor Landbouwwetenschappen RAAS”. Dit lidmaatschap wordt beschouwd als een van de hoogste wetenschappelijke onderscheidingen in de Russische Federatie en wordt zeer zelden aan niet-Russische wetenschappers gegeven. 
 

Alle

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 okt. 2021

Ondiepe grondbewerking met de AMAZONE C-Mix ganzenvoetschaar

Nu ook verkrijgbaar als zeer slijtvaste HD-variant: De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met het grondwater. Enerzijds mogen onkruidzaden en uitgevallen granen niet worden gemorst, anderzijds moeten de wortels volledig worden afgesneden.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sep. 2021

Het nieuwe vlaggenschip van de ploegen: AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400

Meer capaciteit door hogere snelheid met minimale slijtage
Met de Tyrok 400 introduceert AMAZONE nu een geheel nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met 7, 8 of 9 scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, zelfs bij permanente belasting, perfecte werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door zijn zeer eenvoudige, veilige en nauwkeurige verstelbaarheid zeer veel...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sep. 2021

Maximale capaciteit en precisie op één as

De nieuwe grootte: AMAZONE getrokken veldspuit UX Super tot 9.000 l nominale inhoud en 42 m werkbreedte
AMAZONE breidt de familie UX getrokken veldspuiten uit met de krachtige typen UX 7601 Super met 8.000 l en UX 8601 Super met 9.000 l werkelijke inhoud. Dankzij de consequente voortzetting van het compacte AMAZONE-machineontwerp combineren de nieuwe modellen een tankinhoud tot 9.000 l en een spuitboombreedte tot 42 m met de goede wendbaarheid en hoge...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

demopark zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier

Aan AMAZONE werd op de vakbeurs demopark 2021 de zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier toegekend. De erkende vakjury beloonde de nieuwe aanbouwstrooier, die is uitgerust met het innovatieve Smart Precision System voor zout- en pekeltoepassing.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Nieuwe X-Cutter-Disc voor zeer ondiepe grondbewerking

Met de nieuwe X-Cutter-Disc breidt AMAZONE de keuze aan werktuigen voor de Catros-compacte schijveneg uit. De speciale schijf met gegolfd profiel wordt gebruikt voor zeer ondiepe grondbewerking. De speciale vorm van de schijf zorgt voor een intensieve snede over de volledige werkbreedte en maakt indruk met zijn hoge maar ondiepe mengintensiteit wat zorgt voor snellere rotting. Dit biedt optimale omstandigheden voor de volgende teelt.
De zeer ondiepe...

Galerie (1)
13 aug. 2021

De wind aan uw kant

AMAZONE WindControl is nu ook zonder ArgusTwin leverbaar
Wind is altijd en overal op wereld ruim vertegenwoordigd en vormt een grote uitdaging in de praktijk als het gaat om het gelijkmatig strooien van minerale bemesting. Met het AMAZONE WindControl-systeem kan de invloed van wind op het strooibeeld permanent worden gecontroleerd en automatisch worden gecompenseerd. WindControl kan nu ook voor de aanbouwstrooier ZA-TS en de getrokken strooier ZG-TS worden...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 jul. 2021

Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 3000-TX en 4000-TX voor de perfecte mix

Zowel ondiep intensief snijden en verkruimelen als diep losmaken en inmengen
Amazone biedt nu twee nieuwe types van de getrokken Ceus-schijveneg-cultivatorcombinatie met werkbreedten van 3 m en 4 m in een starre uitvoering aan. Dit betekent dat de succesvolle werktuigcombinatie ook kan worden gebruikt door kleinere landbouwbedrijven en met tractoren vanaf 150 pk. De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX zijn uitgerust met een centraal onderstel en overtuigen door hun...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 jul. 2021

Nieuwe AMAZONE rotorkopeg KE 3002-240 met Rotamix systeem

AMAZONE biedt een nieuwe rotorkopeg voor hoge tractorvermogens tot 240 pk. Het nieuw ontwikkelde type KE 3002-240 in 3 m werkbreedte met het innovatieve Rotamix-systeem toont zijn sterke punten bij intensieve bodemverkruimeling, vooral onder moeilijke omstandigheden.

Rotamix-systeem - kort, compact en nog twee rotoren meer
De KE 3002-240 met het Rotamix-systeem heeft twaalf rotoren waarover de inkomende kracht wordt verdeeld. De slepende tanden zorgen voor een zeer...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 jul. 2021

C-Mix Ultra Zink Systeem - Nieuwe hydraulische overbelastingsbeveiliging

Hoge bedrijfszekerheid met het nieuwe C-Mix Ultra tandensysteem voor de Cenius getrokken cultivator en Ceus schijveneg-cultivator-combinatie
AMAZONE breidt de keuzemogelijkheden uit met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden voor de getrokken cultivatorserie Cenius-2TX met werkbreedten van 4 tot 8 m en de getrokken schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX, die verkrijgbaar is in werkbreedtes vanaf 4 tot 7 m. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 jun. 2021

IceTiger – Meer precisie voor de winterdienst

Met de compleet nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier om met zeer hoge precisie zout en pekel te strooien. De nieuwe transporttechniek via een bandbodem maakt het strooien van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Strooien met gladheid bestrijdende materialen zoals split of zand is ook mogelijk. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een...

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama
2 jun. 2021

Nieuwe aanbouw centrifugaalstrooier serie ZA-X en ZA-M met bedieningscomputer EasySet 2

Vanaf nu kunnen de AMAZONE aanbouwstrooiers van de serie ZA-M 02 en ZA-X 03 met de EasySet 2 bedieningscomputer worden besteld. De elektrische regeleenheid maakt een constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid, evenals vele andere gebruiksvriendelijke functies en comfortabele instelmogelijkheden. Bovendien verschijnen beide soorten kunstmeststrooiers in een nieuw ontwerp.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mei 2021

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

De AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro (vorig jaar 2019: € 467 miljoen). Hiermee behaalde AMAZONE de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
15 mrt. 2021

Succesvol kunstmest strooien: Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Voor de optimale instelling bij het strooien van kunstmest, biedt AMAZONE diverse technische oplossingen en diensten. Hierbij speelt de nauwkeurige en op de behoeften afgestemde toepassing een doorslaggevende rol, om kosten te besparen en het milieu te beschermen. Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen. De extra...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_met_logo
8 mrt. 2021,

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test: Precea 4500-2CC Super en PreTeC zaaiaggregaat zijn DLG GOEDGEKEURD

In februari 2021 publiceerde de DLG twee testrapporten voor de precisie-zaaimachine Precea 4500-2CC Super en het PreTeC-zaaiaggregaat. De Precea-serie is de nieuwste generatie hoge snelheid precisie-zaaimachines van AMAZONE.

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
18 feb. 2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek...