Hero
Terug

20 apr. 2022

Centaya-C voor gecombineerd zaaien

Mediapakket downloaden
AMAZONE breidt het productassortiment van pneumatische opbouwzaaimachines uit met de nieuwe Centaya-C. Het bijzondere van deze zaaicombinatie is de nieuwe 2.000 liter 2-kamertank. Hierdoor wordt het mogelijk meerdere zaadgoederen in een rit uit te brengen. De nieuwe Centaya-C-Super is leverbaar in werkbreedten van 3; 3,5 en 4 meter.

Veel toepassingsmogelijkheden.

Door de toenemende uitdagingen in de professionele plantenteelt, worden de eisen aan moderne zaaitechniek als basis voor maximale opbrengsten steeds hoger. Zo hebben nauwkeurige zaaddosering en een exacte diepte aflegging de hoogste prioriteit. Speciale aandacht gaat ook uit naar de gelijktijdige toediening van meerdere soorten zaad of de parallelle toediening van kunstmest met het zaad. Met de 2-kamertank biedt de nieuwe Centaya-C Super nu de mogelijkheid om naast het hoofdgewas ook hulp- en onderzaad gewassen te zaaien, die van groot belang zijn voor de onkruidbestrijding en voor het vergroten van de erosiebescherming en biodiversiteit. Daarnaast is het gelijktijdig toedienen van kunstmest een efficiënte oplossing die leidt tot een snelle groeiontwikkeling en hoge veldopkomst. Voor de boer en loonwerker resulteert deze zaaitechniek in verschillende akkerbouwmethoden en een hoge mate van flexibiliteit in de combinatie van zaad en kunstmest. Daarnaast kan brandstof en tijd worden bespaard door het aantal bewerkingen te verminderen.


Tot drie verschillende afgiftepunten

De Centaya-C Super kan optioneel worden uitgerust met het enkele schijfkouter RoTeC pro of het dubbele schijfkouter TwinTeC. Het 400 mm grote RoTeC pro-kouter maakt het mogelijk om twee middelen in Single-Shoot uit te brengen. In dit geval worden de afzonderlijk gedoseerde producten samen via dezelfde transportleiding in het enkel schijfskouter naar een afgiftepunt geleid. Er kan bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid kunstmest direct bij het graan worden geplaatst.

In combinatie met de TwinTeC dubbele schijfkouter is het zelfs mogelijk om twee verschillende soorten zaad of zaad en kunstmest op twee verschillende afgiftepunten toe te dienen met behulp van Double-Shoot. Het eerste product wordt via het TwinTeC-kouter in de grond afgelegd en het tweede product wordt via een aparte transportleiding naar een extra uitloop op het TwinTeC-kouter geleid en voor de aandrukrol in de grond afgelegd. Door deze gescheiden plaatsing kan de meststof bijvoorbeeld specifiek voor een integrale verzorging van de plant worden ingezet.

Voor het gelijktijdig zaaien van vanggewas of fijne zaden kan de Centaya-C Super ook worden gebruikt met de GreenDrill 200 opbouwzaaimachine. Met deze combinatie kan een derde te transporteren materiaal via ketsplaten op het grondoppervlak worden toegediend. Het zaad wordt rechtstreeks vanuit de 200 liter tank naar de ketsplaten achter de zaaimachine geleid.


Nauwkeurig, slim en krachtig

Met de ISOBUS-gestuurde Centaya-C Super worden de verschillende te transporteren materialen gescheiden en nauwkeurig gedoseerd via de traploos instelbare, elektrische doseerinrichtingen met zaaihoeveelheden van 0,5-400 kg/ha. Met rijafstanden van 12,5 en 15 cm haalt de Centaya-C Super werksnelheden tot 12 km/u.

Het vullen kan comfortabel worden uitgevoerd dankzij de grote trechteropeningen. Via het laadplatvorm zijn de zaadtank en de afzonderlijke doseerunits goed bereikbaar. Kalibratie en machine-instellingen zijn gebruiksvriendelijk en nauwkeurig uit te voeren met het SmartCenter. De doseringen en toerentallen worden duidelijk weergegeven op de AMAZONE ISOBUS-terminal AmaTron 4. De bestuurder kan tijdens het werk eenvoudig de zaaihoeveelheid vanaf de tractorstoel wijzigen.

De zaaimachine kan worden uitgerust met een snellossysteem voor een snelle wisseling van zaadgoed tijdens het werk. Optioneel is een opbergvak leverbaar voor het meenemen van extra zakken zaad.

De Centaya-C Super heeft bijzonder veel capaciteit dankzij de 2.000 liter tank met 2 kamers. De tanks zijn naar wens van de klant individueel in te delen in een verhouding van 60:40 of 70:30. De speciale vorm en de plaatsing van de metalen tanks dicht bij de tractor zorgen voor een laag hefvermogen.


Snelkoppelsysteem QuickLink

De opbouwzaaimachine Centaya-C Super kan met het QuickLink-snelkoppelingssysteem heel eenvoudig, snel en zonder gereedschap worden aangekoppeld op verschillende AMAZONE-grondbewerkingsmachines. Afhankelijk van de bodemgesteldheid kan hij worden gecombineerd met de rotorkopeggen KE 02 of de rotorcultivatoren KG en KX.  Op zeer lichte grond kan de Centaya-C-Super met de CombiDisc-compacte schijveneg worden gebruikt.


Presse (1) Centaya3000-C-Super_d0_kw_DJI_0011_d1_220307

Presse (2) Centaya3000-C-Super_d0_kw_P2280773_d1_220307


Alle

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 okt. 2021

Ondiepe grondbewerking met de AMAZONE C-Mix ganzenvoetschaar

Nu ook verkrijgbaar als zeer slijtvaste HD-variant: De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met het grondwater. Enerzijds mogen onkruidzaden en uitgevallen granen niet worden gemorst, anderzijds moeten de wortels volledig worden afgesneden.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sep. 2021

Het nieuwe vlaggenschip van de ploegen: AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400

Meer capaciteit door hogere snelheid met minimale slijtage
Met de Tyrok 400 introduceert AMAZONE nu een geheel nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met 7, 8 of 9 scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, zelfs bij permanente belasting, perfecte werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door zijn zeer eenvoudige, veilige en nauwkeurige verstelbaarheid zeer veel...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sep. 2021

Maximale capaciteit en precisie op één as

De nieuwe grootte: AMAZONE getrokken veldspuit UX Super tot 9.000 l nominale inhoud en 42 m werkbreedte
AMAZONE breidt de familie UX getrokken veldspuiten uit met de krachtige typen UX 7601 Super met 8.000 l en UX 8601 Super met 9.000 l werkelijke inhoud. Dankzij de consequente voortzetting van het compacte AMAZONE-machineontwerp combineren de nieuwe modellen een tankinhoud tot 9.000 l en een spuitboombreedte tot 42 m met de goede wendbaarheid en hoge...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

demopark zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier

Aan AMAZONE werd op de vakbeurs demopark 2021 de zilveren medaille voor de IceTiger winterdienststrooier toegekend. De erkende vakjury beloonde de nieuwe aanbouwstrooier, die is uitgerust met het innovatieve Smart Precision System voor zout- en pekeltoepassing.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Nieuwe X-Cutter-Disc voor zeer ondiepe grondbewerking

Met de nieuwe X-Cutter-Disc breidt AMAZONE de keuze aan werktuigen voor de Catros-compacte schijveneg uit. De speciale schijf met gegolfd profiel wordt gebruikt voor zeer ondiepe grondbewerking. De speciale vorm van de schijf zorgt voor een intensieve snede over de volledige werkbreedte en maakt indruk met zijn hoge maar ondiepe mengintensiteit wat zorgt voor snellere rotting. Dit biedt optimale omstandigheden voor de volgende teelt.
De zeer ondiepe...

Galerie (1)
13 aug. 2021

De wind aan uw kant

AMAZONE WindControl is nu ook zonder ArgusTwin leverbaar
Wind is altijd en overal op wereld ruim vertegenwoordigd en vormt een grote uitdaging in de praktijk als het gaat om het gelijkmatig strooien van minerale bemesting. Met het AMAZONE WindControl-systeem kan de invloed van wind op het strooibeeld permanent worden gecontroleerd en automatisch worden gecompenseerd. WindControl kan nu ook voor de aanbouwstrooier ZA-TS en de getrokken strooier ZG-TS worden...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 jul. 2021

Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 3000-TX en 4000-TX voor de perfecte mix

Zowel ondiep intensief snijden en verkruimelen als diep losmaken en inmengen
Amazone biedt nu twee nieuwe types van de getrokken Ceus-schijveneg-cultivatorcombinatie met werkbreedten van 3 m en 4 m in een starre uitvoering aan. Dit betekent dat de succesvolle werktuigcombinatie ook kan worden gebruikt door kleinere landbouwbedrijven en met tractoren vanaf 150 pk. De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX zijn uitgerust met een centraal onderstel en overtuigen door hun...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 jul. 2021

Nieuwe AMAZONE rotorkopeg KE 3002-240 met Rotamix systeem

AMAZONE biedt een nieuwe rotorkopeg voor hoge tractorvermogens tot 240 pk. Het nieuw ontwikkelde type KE 3002-240 in 3 m werkbreedte met het innovatieve Rotamix-systeem toont zijn sterke punten bij intensieve bodemverkruimeling, vooral onder moeilijke omstandigheden.

Rotamix-systeem - kort, compact en nog twee rotoren meer
De KE 3002-240 met het Rotamix-systeem heeft twaalf rotoren waarover de inkomende kracht wordt verdeeld. De slepende tanden zorgen voor een zeer...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 jul. 2021

C-Mix Ultra Zink Systeem - Nieuwe hydraulische overbelastingsbeveiliging

Hoge bedrijfszekerheid met het nieuwe C-Mix Ultra tandensysteem voor de Cenius getrokken cultivator en Ceus schijveneg-cultivator-combinatie
AMAZONE breidt de keuzemogelijkheden uit met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden voor de getrokken cultivatorserie Cenius-2TX met werkbreedten van 4 tot 8 m en de getrokken schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX, die verkrijgbaar is in werkbreedtes vanaf 4 tot 7 m. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 jun. 2021

IceTiger – Meer precisie voor de winterdienst

Met de compleet nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier om met zeer hoge precisie zout en pekel te strooien. De nieuwe transporttechniek via een bandbodem maakt het strooien van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Strooien met gladheid bestrijdende materialen zoals split of zand is ook mogelijk. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een...

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama
2 jun. 2021

Nieuwe aanbouw centrifugaalstrooier serie ZA-X en ZA-M met bedieningscomputer EasySet 2

Vanaf nu kunnen de AMAZONE aanbouwstrooiers van de serie ZA-M 02 en ZA-X 03 met de EasySet 2 bedieningscomputer worden besteld. De elektrische regeleenheid maakt een constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid, evenals vele andere gebruiksvriendelijke functies en comfortabele instelmogelijkheden. Bovendien verschijnen beide soorten kunstmeststrooiers in een nieuw ontwerp.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mei 2021

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

De AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.Het familiebedrijf becijfert de totale omzet in 2020 op 537 miljoen euro (vorig jaar 2019: € 467 miljoen). Hiermee behaalde AMAZONE de hoogste omzet in het 138-jarige bestaan van het bedrijf. Ondanks de nadelige gevolgen van de coronapandemie...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
15 mrt. 2021

Succesvol kunstmest strooien: Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Voor de optimale instelling bij het strooien van kunstmest, biedt AMAZONE diverse technische oplossingen en diensten. Hierbij speelt de nauwkeurige en op de behoeften afgestemde toepassing een doorslaggevende rol, om kosten te besparen en het milieu te beschermen. Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen. De extra...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_met_logo
8 mrt. 2021,

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test: Precea 4500-2CC Super en PreTeC zaaiaggregaat zijn DLG GOEDGEKEURD

In februari 2021 publiceerde de DLG twee testrapporten voor de precisie-zaaimachine Precea 4500-2CC Super en het PreTeC-zaaiaggregaat. De Precea-serie is de nieuwste generatie hoge snelheid precisie-zaaimachines van AMAZONE.

Frontpacker_Tigges_Amazone_DSC02250_d1_210216
18 feb. 2021, Hasbergen-Gaste

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek...